Thursday, August 02, 2018

# Miracle Refreshing Scent # Story Kenit

Selagi terdaya menahan, takmo jumpa doktor!


Assalamualaikum! Sekarang pakej selsema dan sakit kepala. Setakat selsema saja, insyaAllah tanpa ubat boleh bertahan lagi. Tapi semalam dia 'naik' kat kepala sampai satu keje pun tak jadi! Akhirnya, aku tumbang juga di pertengahan jalan cerita Andainya Takdir 2 episod 19 hehe akibat telan ubat selsema.

Dia tak boleh terlampau sejuk atau terlampau panas sangat. Kalau melampau ... mula la srettt sretttt hidung ni. Ditambah pulak resdung huhu. Bila selsema dan ada resdung, menjadi-jadi dia punya gatal! Terasa seperti nak gonyoh-gonyoh je hidung, tapi tak berani la huhu. Kang melecet berdarah lagi panjang cerita.



Kalau selsema ringan atau selsema yang masih boleh dikawal, aku akan gunakan M.R.S atau Miracle Scent Refreshing ni. Minyak kelapa dara yang digabungkan dengan minyak mint dan minyak aromaterapi dalam satu botol yang memberikan rasa lega dan segar bila kita sapu pada hidung. Kalau hidung tersumbat atau rasa tak selesa, memang aku sapukan aje M.R.S ni. InsyaAllah lepas tu lega balik, yang tersumbat tadi dah 'clear'.

Kat mana aku beli? Korang boleh wassap kat www.wasap.my/60133850832 untuk tanya lebih lanjut. Memang aku guna ni je sekarang.

Bukan takmo pergi klinik, tapi selagi berdaya aku akan elakkan dari makan ubat. Aku lebih suka guna minyak M.R.S bila aku selsema, even anak-anak pun serasi guna tak perlu setiap kali selsema nak makan ubat. Kecuali macam kes semalam, kepala dah 'berat' sangat haaaa ... tu yang terpaksa mengalah tu hehe tapi pergi farmasi je la.


Love,

Hanim

6 comments:

  1. best ke guna m.r.s tu ? saya nak try jugak. by the way, saya first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan cara awak menulis. kalau sudi meh lah singgah blog saya hehe. saya followers ke 1093

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sis, selesa dan serasi dengan kami. Kalau badan lenguh-lenguh dan cepat mengantuk elok guna M.R.S ni. Thank you follow saya sis :)

      Delete
  2. sha pun sama, kalau cuaca asyik berubah je mula la nak sakit, btw follow sini

    http://shfyqhazhr.com/

    ReplyDelete
  3. Sama lah... Kalau tak larat benar baru serah diri ke klinik...

    ReplyDelete
  4. Bagus nampaknya minyak MRS ni.. baru tau. Thanks sharing Anim, semoga cepat sembuh ye.. aamiin.

    ReplyDelete

Apa kata korang?