ruangiklan
ruangiklan

Friday, December 28, 2018

Stay Fresh Body Sparkling Mist Wangian Penuh Kelembutan


Assalamualaikum!


Bak kata orang, wanita dan minyak wangi berpisah tiada. Tapi zaman sekarang tak kira lelaki atau wanita kalau nak keluar rumah mestilah nak berbau wangi dan segar kan. Jadi tak hairanlah kalau permintaan terhadap produk minyak wangi sentiasa tinggi di kalangan kaum wanita khususnya.

Thursday, December 27, 2018

Pore Purifying Serum Cleanser Membersih 2 Dalam 1


Assalamualaikum! 


Memiliki kulit jenis berminyak menjadikan saya lebih berhati-hati dalam memilih produk pembersih wajah. Tersilap langkah, pasti akan memburukkan lagi keadaan. Sejujurnya, sebelum ini saya hanya menggunakan makeup remover dan pembersih wajah yang berasingan.

Namun, ini kali pertama saya berjumpa dengan Pore Purifying Serum Cleanser yang bertindak sebagai cleanser dan serum dalam satu botol!

Monday, December 24, 2018

[Video] Unboxing Super Special Althea x Titi Kamal

  No comments    

Assalamualaikum !

Memang tak menang tangan dengan Althea ni. 
Lepas satu..satu pakej dia sampai.
But, I'm sooooo happy!
Sebab produk Althea kali ni ada bau wangi.
Dan ia ada kaitan dengan selebriti.
Selebriti? Yesszaaaaa.





Friday, December 21, 2018

Budak yang selalu aku dukung dulu, kini dah jadi suami orang!

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum! 

Terimbas kembali kenangan terindah waktu duduk di Cheras lebih kurang 29 tahun yang lalu. 
Lebih tepat lagi Flat Sri Kota, Bandar Tun Razak. 
Walaupun indah tapi banyak yang aku tak boleh nak ingat sebab masa tu aku kecil lagi, baru sekolah tadika. 
Nak masuk darjah 5 baru pindah ke rumah sekarang.

Antara yang aku ingat, ialah main kat kebun jiran depan blok.
Tapi sekarang kebun tu dah jadi Highway Loke Yew hahaha.
So setiap kali aku lalu situ, aku akan nampak rumah lama aku blok 92.
Zaman dulu, kengkawan aku adalah anak-anak jiran satu blok. 
Yang empunya kebun ni adalah salah satunya.
Aku bukan setakat berkawan dengan diaorang, tapi aku suka sangat layan adik diaorang yang kecil sekali.

Anak bongsu...time tu kemaruk nak ada adik.
Tu yang aku suka sangat layan anak-anak jiran yang masih kecil atau baby.
Termasuklah adik kepada kawan aku ni hehe.
Nama dia Syafiq..aku tak pasti umur dia masa tu.
Tapi dia baru nak boleh berjalan kot.
Sukaaaa sangat main ngan dia, layan dia, jaga dia.
Sampai kakak-kakak dia pun tahu aku suka budak.

Kehulu kehilir aku dukung dia.
Layan dia bermain.
bagi dia botol susu haha.
Pendek kata, aku gi rumah dia nak layan bermain ngan dia je.

Dah la tu...panjang sangat ceritanya haha!




Wednesday, December 19, 2018

Keputusan UPKK Hazwani

  No comments    
categories: ,

Assalamualaikum! 

Eh berdebor jugak lah bila nak semak keputusan dia semalam. 
Kat group WhatssApp ramai parents dah tanya dari pagi boleh semak ke tak secara online
Ada juga yang komplen akses ke laman web tu tak boleh dibuka. 
Ye la...keputusan keluar serentak, memang ramai la yang cuba nak semak secara online, tak heranlah kalau tersekat-sekat atau takleh masuk.

Tapi semalam aku cuba juga semak secara online
Alhamdulillah boleh tengok keputusan ... fuh! 
Sebelum tu terkenang pada jawapan kakak bila aku tanya kakak target boleh dapat berapa A nanti. 
Dia jawab,"insyaAllah...8A ma". 
Huihh konfiden nau!

Dia konfiden, kita serabut perut haha! 
Betul ke tak anak aku ni huhu. 
Kang kalau dapat lain dari yang ditarget, sedih ke dia? 
Ibu ni dah la tak pandai memujuk.





Sejak dari darjah 1, setiap kali lepas exam aku akan tanya ok ke paper arini, boleh jawab?
Dan jawapannya dari darjah 1 sampai sekarang ... "ok".
Tapi kadang-kadang dia cakap boleh jawab, tapi result dia 'kelaut' juga hehe.
Tu yang buat ibu berdebor menunggu keputusan UPKK ni.



Monday, December 17, 2018

[Video] Unboxing Hadiah Hari Lahir Dari Althea!



Assalamualaikum! Happy brithday to meeee! Walaupun birthdaynya dah lepas, tapi happynya terasa sampai sekarang sebab baru je terima hadiah besarrrrr dari Althea! 

Sebenarnya, Althea ada umum untuk bagi rewards pada semua #AltheaAngels sebagai hadiah bagi meraikan ulang tahun hari lahir setiap bulan. Kebetulan bulan November adalah bulan kelahiran saya, maka saya dapat point untuk tebus hadiah yang saya nak di website Althea

Bahagia kan!


Friday, December 14, 2018

Tarikh Pengumuman Keputusan UPKK 2018 & Semakan Secara Online


Assalamualaikum! Kepada ibubapa yang anaknya telah menduduki peperiksaan UPKK pada bulan Oktober lepas, bolehlah bersiap sedia untuk menyemak keputusan yang bakal diumumkan pada minggu depan. 




Thursday, December 13, 2018

My Top 10 Must-Have Items From Althea!


Assalamualaikum! I have known Althea since their 1st year in 2016 and I just can't believe they have been doing so great since then until they become one of the most established and well-known K-beauty brand in South East Asia and Malaysia particularly!

I must admit I began to indulge myself into this beauty and skincare products like seriously since I first knew about Althea. Though I'm not categorized as a beauty junkie but Althea's product sincerely has helped me to improve my skin and make me more discipline in my skincare routine lol.


Wednesday, December 12, 2018

Jom Bayar Saman, Dapat Diskaun Sehingga 50%!


Assalamualaikum! Hujung tahun memang banyak nak pakai duit kan. Nak kena bayar sana, nak bayar sini. Yang ada anak sekolah, nak kena stenbai duit untuk sekolah pulak. Tapi kalau kena saman tetap kena bayar jugak kan.

Saya sekadar berkongsi info, kalau korang ada saman kenderaan yang belum dilunaskan lagi korang boleh bayar bulan ni sebab diaorang ada bagi tawaran diskaun sehingga 50% bagi semua saman trafik terpilih mengikut terma dan syarat sempena Hari Bertemu Pelanggan IPD Petaling Jaya 



Monday, December 10, 2018

Bantuan Pendidikan Untuk Ibubapa Yang Ada Anak Sekolah Rendah/Menengah


Assalamualaikum! BERITA BAIK UNTUK IBU BAPA YANG ADA ANAK SEKOLAH

Bantuan pendidikan untuk pelajar pra sek/tadika/sekolah rendah dan sekolah menengah akan DIBUKA mulai 11 Disember/Selasa ini. 

Semua permohonan hanya melalui online  di laman web Zakat Selangor, www.zakatselangor.com.my. Permohonan  hanya boleh dibuat mulai 11 Disember sahaja. 



Friday, December 07, 2018

Mengenang kembali tempat mencari rezeki


Assalamualaikum! Ya Allah...rindunya pada tempat ni! Tempat kami sekeluarga mencari sesuap nasi sebuku roti secawan teh setiap hari Ahad. Cabaran meniaga carboot suatu masa dulu kini tinggal kenangan. Walaupun dah lama tak join kawan-kawan lain di tapak cbs Kota Damansara ni tapi kerinduan tu masih ada.

Cabaran tu tetap ada, tapi kami teruskan juga sebab minat dan niat nak cari rezeki halal. Seronok jangan cakapla, barang laku sikit pun kita dah rasa lega sangat. Memula dulu meniaga sebab nak let-go barang sendiri je, tapi lama-lama rasa seronok tu datang, mula la 'ketagih' nak masuk tapak setiap minggu menyebabkan kami gigih cari barang untuk terus buka tapak kat sini.



Thursday, December 06, 2018

Shopping Di Ezbuy Berbaloi Sebab Ada PRIME MEMBERSHIP!

  No comments    
categories: ,

Assalamualaikum! Rasanya semua orang dah familiar dengan online shopping kan. Zaman sekarang kaedah online shopping atau membeli belah atas talian lebih diutamakan, terutama untuk mereka yang tiada masa nak membeli-belah secara konvensional.


Lagipun membeli belah atas talian lebih mudah, menjimatkan masa dan kos. Tak perlu nak bersesak-sesak dengan orang ramai. Kita pilih barang yang kita nak beli, klik, buat bayaran dan tunggu je barang sampai depan pintu!


[VIDEO] Sepakan penalti gagal, Malaysia Ke Final AFF Suzuki 2018


Assalamualaikum! Bagai nak pecah jantung tengok perlawanan bola separuh akhir semalam antara Malaysia dan Thailand. Walaupun separuh masa pertama kita dapat samakan kedudukan dengan Thailand dengan jaringan cantik oleh Syahmi Safari, namun Thailand dapat juga mengatasi kita bila membuat jaringan kedua selepas itu. Lagi seram bila Malaysia kena layang kad kuning kedua! Semuanya gara-gara bola terkena tangan pemain kita. Namanya siapa dah lupa pulak hehe.

Dah la kena layang kad kuning kedua, kena pulak keluar padang, pasukan lawan dapat sepakan penalti! Adehhh .... bertalu-talu kena 'penampar'! Rasa nak tampor juga muka pemain yang menjadi punca pasukan lawan dapat penalti tu hehe. 



Wednesday, December 05, 2018

Kawasan ini diserang wabak DENGGI!

  No comments    
categories: ,




Assalamualaikum! Hurmm musim 'dia' dah datang! Bila hujan, panas, hujan, panas tak menentu beginilah yang akan terjadi di kebanyakan kawasan perumahan. 

Baru-baru ni poster amaran ni dilekatkan di dinding blok, maksudnya kawasan wabak denggi telah 'menyerang' kawasan sekitar. Sebelum ni pun kawasan Ampang memang dah banyak kali dapat amaran serangan wabak denggi.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.