ruangiklan
ruangiklan

Saturday, January 27, 2018

Bercakap memang pandai, membuatnya belum tentu pandai

  3 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Tak semua orang dikurniakan kebolehan pandai bercakap dan dalam masa yang sama boleh melakukannya. Ramai orang pandaiiiiiii bercakap, pandai berhujah walaupun hujahnya takda 'isi' tapi bila disuruh buat? Sunyi sepi ....

Dalam konteks ni, manusia ada tiga jenis perangai. Yang pertama,  tak pandai bercakap tapi reti buat. Yang kedua pandai bercakap dan boleh buat. Dan yang ketiga macam sekarang ni lah .... cakap je pandai buatnya tak pandai. Harapkan orang lain yang buatkan untuk kita.




Dalam tiga-tiga tu, yang mana satu kita agaknya ye?

Wednesday, January 24, 2018

SUNFEET Pakar Ortotik & Prostetik Anda Kini Di Petaling Jaya!


Assalamualaikum!


Dalam banyak-banyak bahagian tubuh kita, yang manakah paling kita prihatin dan selalu menjaganya dengan baik? Mungkin tak ramai yang memilih kaki kerana kita berpendapat penjagaan kaki cukuplah hanya dari segi kebersihan dan pemakaian kasut yang sesuai. Sekurang-kurangnya, aku juga terfikir begitu pada mulanya 😣

Tetapi, tanggapan itu berubah selepas aku berkunjung ke Sunfeet International Rehab Centre yang baru-baru ini telah membuka cawangan barunya di Petaling Jaya. Sebagai ibu, pendedahan tentang penjagaan kaki yang baik amat penting lebih-lebih lagi untuk dua orang anak aku ni. Dah tentu mencegah dari awal itu lebih baik dari mengubati kan.

Pada mulanya, aku agak skeptikal juga kenapa mesti nak ambil peduli pasal tapak kaki kita? Samada ia flat atau tidak? Apakah ia akan mempengaruhi cara kita berjalan dan keadaan kesihatan kita? 

Yang mana satu jenis kaki korang?

Tuesday, January 23, 2018

TT Kompleks C, Petaling Jaya Bermula 3 Feb!


Assalamualaikum!


Macam-macam hal lah terjadi dalam minggu ni. Banyak yang berkisar pasal dua beradik tu la. Kakak start je sekolah dah bizi dengan homeworknya. Lepas ni hari Sabtu akan bizi dengan kelas tambahan pula. 

Mira ...? Tak tahu lah apa kene dengan itu anak, perangainya kebelakangan ini sangat menduga betul!
Nak kata baby...dah darjah 3! Tapi merengeknya tak habis-habis. Merajuk nombor satu! Jangan cakap aku tak pay attention kat dia ye. Tahu dia nakkan perhatian, sebab tu time makan, time belajar, tiem tido pun aku ada sebelah diaorang.


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.