ruangiklan
ruangiklan

Thursday, April 26, 2018

Kelas Dekorasi Kek

  2 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


Saat-saat yang kuidamkan telah pun tiba! Sebelum sampai kelas ni, termenung kejap apela yang cikgu tu nak ajar kitaorang nanti yek. Dah la buat kek tak reti (aku le tu), ni nak ajar deko kek pulak. Seumur hidup pun tak pernah pegang piping bag tu lagi haha. Tapi takpela ... tu la sebabnya kita join kelas ni kan. Nak ambil pengalaman dan belajar benda baru.

Aku suka sangat dengan kek! Suka tengok kek-kek yang designnya cantik dan comel. Macam mana diaorang buat bunga, macam mana diaorang buat tulisan, macam mana jadi daun ... semua aku nak tahu! Dah tua-tua gini pun tahap curiosity tu ada lagi kan hahaha!

Dan lagi satu ... aku teringin sebenarnya. Teringin nak menghasilkan kek sendiri. Aku kagum dengan orang yang pandai buat kek ni. Kagum dari jauh je la hehe. Betapa halusnya seni tangan diaorang nak membentuk atas kek tu. Kalau aku buat, dari normal boleh dapat 'Parkinson' tetiba sebab nak lalukan piping bag buat bentuk atas kek tu bukan mudah ye! hehe. 

Dah la kita ni suka makan kek, terutama yang buttercream .. tu yang gigih nak belajar jugak!


Wednesday, April 25, 2018

Dua kali datang lambat!

  1 comment    
categories: 

Assalamualaikum!


Dua hari berturut-turut masuk sekolah lambat! Tapi bukan saje suka-suka nak masuk lambat, ada sebab dan musabab yang munsabah dan boleh diterima akal. Bak kata orang, kalau cikgu suruh buat surat tunjuk sebab kenapa lambat pun ibu boleh bagitau tanpa was-was sebab apa lambat.

Kita keluar awal dah, sampai di tempat kejadian sebelum pukul 7 pagi tapi bila sampai depan pintu penjara Pudu, kereta dah bergerak 'semput'. Rupanya sebab kerja-kerja penurapan jalan di jalan yang kami lalu. Tapi laluan sebelah je dia tutup, maka masih boleh lalu lagi la semalam.

Hari pertama

Monday, April 23, 2018

Kelas Kek Coklat Cheese Lava

  1 comment    
categories: ,

Assalamualaikum!


Memang lama dah teringin nak masuk kelas memasak atau membaking ni. Dari tahun lepas lagi, cuma rezeki tu datang tahun ni. Alhamdulillah, aku berkesempatan mengikuti kelas pertama membuat kek coklat cheese lava atau omputih kata Chocolate Cheese Lava Cake.

Dalam fikiran aku dah tentulah terbayang chocolate cheese lava cake yang biasa kami order kat Dominos tu hahaha, tapi rupanya yang ni lain. Sedap dan keknya lembut!

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.