ruangiklan
ruangiklan

Thursday, May 24, 2018

Senarai Gaji Perdana Menteri dan Menteri-menteri Lain Selepas Ditolak 10%

  2 comments    


Assalamualaikum! Cerita pasal gaji lagi kita ye hehe. Tapi bukan nak cerita pasal penjawat awam dapat gaji, tapi nak cerita pasal gaji PM dan ahli kabinet yang lain! Tidak menjadi kelaziman untuk para menteri mengongsikan nilai pendapatan bulanan mereka sebagai menteri dan ahli kabinet, tapi dengan pimpinan kerajaan yang baru ini, semuanya dihujung jari!

So dalam sidang media kelmarin, PM ada menyatakan bahawa gaji PM ,TPM dan ahli kabinet yang lain akan dipotong sebanyak 10% berikutan melihatkan kepada keadaan kewangan dan hutang negara. Ini adalah satu langkah baru yang disambut baik oleh semua terutama rakyat.


Agong bersama barisan menteri dan ahli kabinet yang baru selepas majlis angkat sumpah

Makan Malam Dengan Family Uncle Musa

  1 comment    
categories: 

Assalamualaikum! Masuk hari ke-8 kita berpuasa ni barulah mata tak berapa nak mengantuk rasa. Mungkin sebab aura gaji hari ni haha maka bahagia tu telah melenyapkan kemengantukan seminggu lepas. Alhamdulillah dapatlah belanja anak-anak makan untuk buka puasa kang insyaAllah.

Tak tau nak cerita apa hari ni. Nak cerita politik, kita bukan pakar sangat dalam analisis politik. Tapi kita suka baca perkembangan semasa dunia hari ini terutama yang berlaku dalam negara kita. Apapun, moga dengan adanya pimpinan baru ini segala masalah dan kemelut yang sedang berlaku dalam negara dapat diselesaikan dengan baik. Kecam pun tak guna, menyalak apatah lagi. Tugas kita sebagai rakyat dah selesai dalam PRU14 yang lalu. Sekarang bagi laluan pada mereka yang terpilih untuk buat kerja. 

Anyway, since kita takda cerita gosip best nak dikongsi so kita share la cerita few months back dimana kami telah dijemput oleh Uncle Musa and his family untuk makan malam di Restoran Simply Ribs, TTDI. 


Monday, May 21, 2018

Juadah wajib kami bila tiba puasa!


Assalamualaikum! Dah masuk hari kelima kita berpuasa, rasanya masih tak terlambat aku ucapkan selamat berpuasa kepada rakan-rakan muslimin dan muslimat. Dan dah masuk hari kelima jugalah, mata aku masih 'lalok' sebab mengantuk hehe.

Ni pun barulah berkesempatan nak bukak blog sebab dah beberapa minggu ni aku dok sibuk dengan dunia realiti sampai takda masa nak duduk dalam dunia maya sekejap. 

Bila bercerita pasal bulan Ramadan, mesti sangat sinonim dengan satu jenis makanan ni. Dalam banyak-banyak juadah yang dijual di Pasar Ramadan atau yang dimasak sendiri, bubur lambuk adalah makanan yang akan aku hadap setiap kali ketika berbuka. Tak makan nasi takpa, asalkan ada bubur lambuk.


sumber : google

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.