ruangiklan
ruangiklan

Friday, June 29, 2018

Pencapaian Hazwani Di Sekolah


Assalamualaikum! Asyik cerita pasal biskut raya pasal raya je ibu ni, hari ni ibu nak citer pasal anak ibu pulak la. Anak-anak baru je habis exam sebelum cuti raya aritu, dan keputusan exam dah pun diperolehi walaupun laman web SAPS tak boleh dibuka sehingga kini.

Sebelum cerita pasal exam, ibu nak cerita pasal semalam. Cikgu kakak hantar gambar kakak dalam WhatsApp tengah menunjukkan aksi ketika berpidato. Rupanya semalam kakak ada pertandingan pidato dalam kelas! Malam sebelum tu, kakak dah cakap nak berlatih dengan ibu tapi disebabkan homework belum siap maka ibu kata tak boleh, kena siapkan juga homework dulu baru berlatih pidato. Sampai masa, kakak dah mengantuk dan masuk tidur awal.

Esoknya, cikgu bagi gambar kakak, dan kakak bagitahu kakak dapat tempat kedua dalam pertandingan pidato dalam kelas. Allahuakbar ... tahniah kakak! Walaupun kakak hanya sempat hafal 2 perenggan dan tak berlatih malam sebelumnya, tapi kakak berjaya melakukannya.

Wednesday, June 27, 2018

Inilah Rupanya Beg BIJAN Yang Sedang Viral!

  1 comment    
categories: 

Assalamualaikum! Hai la BIJAN ... gara-gara ko, satu Malaysia dah kenal apa itu beg BIJAN! Terkedu aku bila memula dengar...Bijan? Biar betoi! Ada sungguh ka jenama beg Bijan ni? Al maklumla nama Bijan ni dah lama terkenal kat Malaysia sebelum PRU 14 lagi. Kalau sebut Bijan, orang tau tu siapa kan.

Selalu orang sebut 'Bijan' ia merujuk kepada seseorang tapi arini Bijan rupanya lebih dari tu! Pagi ni kan telah berlangsungnya sidang akhbar oleh pihak polis yang diketuai oleh Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil (JSJK) Bukit Aman, Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh berkaitan dengan perkembangan hasil rampasan barangan dari rumah mantan PM yang dikatakan dikaitkan dengan satu kes penyiasatan berprofil tinggi.

Bila Datuk Seri Amar sedang menyenaraikan jenis-jenis beg berjenama seperti Hermes, Prada, Chanel. Tiba masa dia sebut BIJAN...terkedu wartawan semua. Sekali ngan aku terkedunya! BIJAN? Sampai wartawan tu tanya how to spell it? B.I.J.A.N ...haha bijan sungguh!

Tuesday, June 26, 2018

Pink Mama Carrie @ Mama Carrie Merah Jambu!


Assalamualaikum! Alhamdulillah projek biskut raya 2018 akhirnya berjaya! Dapat juga capai KPI tahun ini untuk buat sekurang-kurangnya dua jenis biskut raya hehe. Memang dah target awal, dah bajet awal nak buat biskut raya sendiri. Kalau boleh nak buat 4-5 jenis macam tahun-tahun sebelum ni, tapi sebab bajetnye ciput hehe dapat buat 2 jenis pun dah sujud syukur kite wak!

Banyak motifnya kita buat biskut raya sendiri ni, satu yang utama sebab my sulung, Hazwani request biskut raya pujaan hati dia .... ape lagi kalau bukan mama carrie!


Monday, June 25, 2018

Rendang Daging Nismilan Yang Kebabom!


Assalamualaikum! Masih tak boleh move on lagi dengan lauk raya? Yeaaa sama la kita. Masih terngiang-ngiang rendang daging nismilan yang mak masak aritu. Kena pulak dengan daging batang pinang yang fresh abah beli sehari sebelum raya, terangkat-angkat bila makan ngan lemang dan nasi impit ...yuuuhuuuu!

Apa hebatnya rendang daging mak ni? Hebatnya sebab air tangan mak le. Masak dengan penuh kasih sayang cukup segala rempah ratus. Pekatnya, basahnya, lembutnya, jusnya ...aduhhhhhh menusuk kalbu!

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.