ruangiklan
ruangiklan

Tuesday, July 10, 2018

Atok Berbekam


Assalamualaikum! Kisah yang dah beberapa bulan berlaku, baru teringat ada gambarnya. So marilah kita bercerita sikit pasal berbekam. Orang lelaki lebih suka berbekam ni kan. Termasuklah atok Wani & Mira. Masa muda dulu pernahlah aku tengok abah dan mak buat bekam tapi bekam angin. Yang ni bekam darah .... ohhh begitu pulak ye.

Syukurlah sejak abah berhenti merokok beberapa tahun yang lepas, dia still pandai jaga kesihatan. Air masak tak tinggal, kadang naik basikal sampai ke Pekan Duyong! Yang tu aku bimbang sikit, selalu membebel ingatkan dia tak payah lah berbasikal sampai ke pekan sana. Cukuplah sekadar dalam kampung ni je. 


Monday, July 09, 2018

Satu benda yang kami tiada persamaan

  6 comments    
categories: ,

Assalamualaikum! Dalam banyak-banyak benda yang aku selalu beli, alat solek tidak termasuk dalam senarai itu. Bukanlah bermaksud aku tak suka bersolek, tapi aku jaaaaarang mengenakan solekan walaupun ke pejabat. Nak bersolek pun kena tengok pada tempatnya dan mood aku juga. Kadang rasa nak bercelak aku pakai celak. Kadang rasa nak bergincu aku calit sikit. Tapi memang kebanyakan masa aku suka naked face dan hanya pakai bedak.

Aku tahu aku tahu ... satu hari nanti aku akan kena hadap benda ni jugak. Mempunyai dua orang anak perempuan yang suka bersolek dan kelihatan cantik rupanya perasaan itu agak janggal dan ... tak best!



Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.