ruangiklan
ruangiklan

Friday, September 07, 2018

Soalan Latih Tubi & Set Peperiksaan Percubaan PERCUMA Untuk UPSR, PT3 Dan SPM


Assalamualaikum! Lebih kurang 2 minggu lagi anak-anak kita yang Tahun 6 akan menduduki peperiksaan UPSR. Ibubapa pun tentu rasa berdebar untuk anak masing-masing kan. Tahun depan ibu dan ayah pulak akan rasa berdebar untuk kakak huhu.

Pastinya semua pihak sedang rancak melakukan pecutan terakhir meneliti topik-topik dan soalan-soalan bersama cikgu dan rakan. Masih ada masa lagi untuk buat soalan latih tubi atau gerak gempur, insyaAllah korang boleh pecut!


Thursday, September 06, 2018

Althea Angels | Berjaya Tebus Mata Ganjaran Untuk 4 Barang Ini!

  3 comments    
categories: , , ,

Assalamualaikum! Sibuk dengan tugasan di pejabat membuatkan aku rasa macam nak terbang pergi bercuti la ni jugak! Tapi gaji lambat lagi haha, dah tu kalau dapat gaji pun kena setel banyak benda. So, kesimpulannya kena tangguh lagi la perancangan nak gi bercuti hohoho.

Tu sebab aku suka shoppingggggg! Eh shopping bukan semestinya kena guna cash atau kad kredit je ye. Tapi boleh guna point jugak tau! Tu yang kembali ceria hatiku dan rasa hidup ni rupanya taklah sekejam yang ku sangkakan haha!



Wednesday, September 05, 2018

Idea Baju Bendera | Dari Jubah Ke Gaun Bendera


Assalamualaikum! Ni kali pertama ibu terlibat secara langsung dalam pembikinan baju bendera anak-anak. Bukan senang ok! Jenuh nak mikir idea macam mana nak reka baju diaorang ni. Memula baju Mira sebab Mira nak pakai 30hb Ogos untuk sekolah agama. Konsepnya baju bendera dan menutup aurat.

Kita pun apa lagi ...google la tengok design contoh baju mak-mak lain tu buat. Adehhh ...semua pakat jahit mesin, memang la lawa elok cantik baju tu. Ibu ni apa tau ... jahit sembat reti la haha. Sekali ibu tengok ada orang share pasal tampal tampal baju ni. Haaa apo layi ... ibu pun cengggggggg!


Tuesday, September 04, 2018

Permohonan Online Ke Sekolah Berasrama Penuh (SBP)


Assalamualaikum! Pejam celik pejam celik dah masuk bulan September dah kita ye. Bulan ni juga bakal berlangsungnya peperiksaan UPSR untuk murid-murid Tahun 6 seluruh negara. Pada yang bakal mengambil peperiksaan, acik ucapkan selamat menjawab soalan ye anak-anak. Tenang-tenangkan fikiranmu, banyakkan berdoa dan buat yang terbaik!

Bila dah tamat Tahun 6 nanti, kemanakah anak-anak kita seterusnya? ibubapa dah ada perancangan ke untuk diaorang masuk kemana nanti? Ada yang target nak masuk MRSM, Sekolah Menengah Agama dan sebagainya. Haaa minggu lepas cikgu dalam group WhatsApp ada kongsikan laman website untuk Permohonan Masuk Ke Sekolah Berasrama Penuh (SBP) Secara Online. Korang ada dapat tak? kalau tak dapat, takpe ...kita kongsikan di sini ya. Nanti boleh share-sharekan dengan yang lain.


Monday, September 03, 2018

Sambutan Hari Kebangsaan 2018 | Baju Bendera Malaysia Untuk Mira


Assalamualaikum! Ibu rasa kan benda paling mencabar setakat ni yang ibu pernah buat dalam hidup adalah menyiapkan baju bendera anak! Ibu dah la tak pandai menjahit, masuk kelas menjahit dulu pun separuh jalan je. Tetiba anak request nak baju bendera untuk masuk pertandingan pakaian patriotik di sekolah ... mau tak tanjat mak gegirl! 

Tengok design mak-mak lain buat untuk anak masing-masing tergugat juga rasa hehe.  Macam-macam fesyen, macam-macam baju diaorang buat. Elehhh ...apa susah, hantar je kain bendera ke tukang jahit. Tu satu hal, tapi yang buatkan ibu bertukar fikiran ialah sebab bila Mira bersorak,"yeay yeayy mama buat!" Mama BUAT ok ... BUAT tu macam Mira berharap sungguh ibu yang jahit sendiri ...terus macam ... ok ibu buat la untuk mu anak. Lagipun ibu buat sendiri baru ada nilai sentimental kan. Tangkap gambar banyak-banyak dan simpan, nanti dah tua boleh tengok balik ...oohhh ini baju aku buat dulu untuk diaorang ye (hahahahaha cam hareeee imaginasiku)


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.