ruangiklan
ruangiklan

Friday, September 21, 2018

Tukar baju di saat akhir!


Assalamualaikum! Tak sangka baju bendera yang first ibu buat untuk kakak terpaksa ditukar ke baju lain malam sebelum hari ni, hari sambutan penutup bulan kemerdekaan di sekolah pagi. Asalnya, kakak nak pakai baju kebaya, ibu pun dok mikir corak bendera macam mana yang sesuai untuk baju kebaya kakak. Maklumlah, kaedah hanya tampal tampal gitu je.

Tapi malam tadi tak sangka la last minute, kita tukar plan! Kakak tak jadi pakai baju kebaya pulak dah! Padahal hampir 80% siap dah ibu mendeko baju kebaya awak haha.


Wednesday, September 19, 2018

Cara berkesan kawal kencing manis


Assalamualaikum! Penyakit ni tak kira jantina dan umur. Orang muda pun boleh kena kalau tak berhati-hati dalam pemakanan. Kelmarin pergi melawat orang sakit, dapat tahu rupanya bacaan kencing manisnya mencanak naik 15! Orang pempuan naik 6-7 pun dah seriau dah weh, tambah kalau pempuan mengandung kan.

Memang ada banyak produk yang 'claim' boleh kawal kencing manis dan sebagainya. Tapiiiii ... seeloknya lah kan, jangan lah kita ni pemalas sangat nak kawal secara sendiri atau semulajadi. Takkan semua nak kena harap produk semata? Memang ... duit tu duit awak, suka hati awak lah kan nak belanja macam mana. Ye la ..sedangkan doktor pakar berbuih mulut nasihatkan pun tak jalan. Inikan pulak mommyblogger sendu macam kita ...huhu. 

Apapun, kita still nak kongsikan disini supaya mana la tahu terbuka hati awak semua untuk amalkan kaedah yang lebih selamat dan secara semulajadi instead of telan segala jenis mak nenek produk yang berlambak di pasaran. Bukan tak boleh, tapi selidik dulu kaji dulu dan jangan ada mentaliti yang mengatakan bahawa kita makan produk tu tak perlu senaman, melantaklah apapun tetap takkan memudaratkan. Salah konsep tu ....


sumber : fb (sharing dari Dr. Rafidah)

Tuesday, September 18, 2018

Mira diserang pepijat!

  1 comment    
categories: 

Assalamualaikum! Kesian my kenit tu, dia sorang je kena. Kakak dia terselamat walaupun tido atas katil yang sama. Bila dia tanya kenapa Mira je yang kena, kakak tak kena? Menggaru juga ibu nak menjawabnya tapi mungkin kat bahagian tempat dia tidur tu yang ada pepijatnya. 

Sama jugak kesnya dengan ibu. Ibu sorang je kena gigit pepijat, padahal tido sebelah ayah gak. Ehhh tu pun nak story ke?? haha. Selalu dia gigit bawa betis. Bangun pagi tengok tengok dah berbintat merah kat situ. Tapi takda la gelembung air macam Mira kena, cuma bintat merah yang kalau digaru memang 'sedap' tapi hazab nak tunggu kesan merah dia hilang haha!


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.