Powered by Blogger.

Thursday, November 29, 2018

Hadiah simple dari anak-anak boleh cairkan hati ibu!

Thursday, November 29, 2018 0 Comments

Assalamualaikum! Betapa mudahnya nak amik hati seorang ibu kan. Tak semestinya hadiah mahal, tapi kalau anak bagi kita amikkkk. Tak semestinya makan di restoran mahal atau hotel tapi kalau anak nak belanja kita kata okkkkkk .... haha!

Tapi sekarang anak-anak kecil lagi, masih di bangku sekolah rendah. So hadiah apa yang rasa-rasa diaorang boleh beri pada ibu? 


Dari kakak, takda huruf 'R' tapi faham kan haha!

Wednesday, November 28, 2018

Kasut Sekolah Hitam Wajib Tahun 2021

Wednesday, November 28, 2018 0 Comments

Assalamualaikum! Ada ke ibubapa yang dah start beli kelengkapan persekolahan anak-anak? Dah tentulah kasut sekolah termasuk dalam senarai kan. Hari tu kan menteri dah umum pemakaian kasut hitam di sekolah kan. So, kena beli kasut hitam atau kasut putih?


Tuesday, November 27, 2018

Cukup tempoh 2 tahun jadi AJK PIBG!

Tuesday, November 27, 2018 0 Comments




Assalamualaikum! Hohoho ... kejap je masa 2 tahun berlalu. Kini berakhirlah sudah tanggungjawab yang digalas sebagai ajk pibg. 

Tapi cukuplah 2 tahun tu sebagai ajk pibg. Takmo dah sambung haha! Bagilah peluang pula pada ibubapa lain yang mungkin ada buah fikiran dan idea untuk disumbangkan. Tak dinafikan banyak kenangan bersama dengan rakan ajk yang lain sepanjang 2 tahun ni. Kagum dengan semangat dan sumbangan mereka yang bersungguh-sungguh mencari dana untuk sekolah.

Monday, November 26, 2018

Althea | Milk Peel Cream Mask

Monday, November 26, 2018 0 Comments


Althea Milk Peel Cream Mask

Assalamualaikum! Bila kita perlukan sesuatu untuk 'manjakan' wajah selepas seharian sibuk dengan kerja di pejabat, saya hanya fikirkan satu je ... mask

But mask saya kali ni agak berlainan sedikit dari mask biasa yang saya gunakan sebelum ni. So boleh dikatakan this is my first experience la hehe.

Bukan badan je kita nak rasa fresh dan sihat, Muka pun nak kena freshThat's why bila saya dapat mask terbaru dari Althea, iaitu Milk Peel Cream Mask saya tak tunggu lama untuk mencubanya.

Thursday, November 22, 2018

Hari Anugerah Cemerlang | Sekolah Rendah Agama

Thursday, November 22, 2018 0 Comments


Assalamualaikum! Tahun ni merupakan tahun pertama kakak naik atas pentas terima hadiah. Setelah 5 tahun belajar, alhamdulillah merasa juga kakak ye. Adik pulak tahun kedua tahun ni, syukur juga untuk my kenit sorang lagi tu. Bukan tak percaya dia boleh cemerlang, tapi masa minggu peperiksaan aritu ada isu sikit dengan dia hehe.

Isunya...

Wednesday, November 21, 2018

[Video] - Unboxing My Althea's Milk Peel Cream Mask

Wednesday, November 21, 2018 0 Comments

Assalamualaikum! Haloooooo ... it's unboxing time! Since kotak pink kita ni dah sampai sejak dari minggu lepas, baru sekarang la kita boleh share the video with you here. Sorrrrryyyyyy .....!

Anyway, memang saya ternanti-nanti sebab kali ni saya berpeluang cuba Milk Peel Cream Mask dari Althea! Biasa pakai mask kannnn. Tapi kali ni, Althea bagi cuba cream mask yang diperkayakan dengan AHA, BHA & susu yang bergabung untuk memberikan tekstur kelembapan disamping membuang sel-sel kulit mati dan mengecilkan liang pori di wajah.



Tuesday, November 20, 2018

SSPN-i untuk anak-anak ibu

Tuesday, November 20, 2018 0 Comments



Assalamualaikum! Alhamdulillah urusan sspn-i untuk anak-anak ibu dah selesai. Akhirnya mereka ada akaun tabung pendidikan sorang satu. Ibu dah lama target nak buka akaun sspn untuk anak-anak sejak dari mereka darjah 1 lagi, tapi apapun syukur sekarang mereka dah ada.

Monday, November 19, 2018

Mandian Segar No.1 Untuk Keluarga Dari Dettol Profresh!

Monday, November 19, 2018 0 Comments



Assalamualaikum! Mungkin ini cliche, tapi tahu tak pemilihan jenis mandian yang sesuai adalah sama penting juga seperti kita memilih jenis pencuci muka yang betul? Atau korang main pilih je setiap kali membeli? Mestilah tak kan! 

Sepertimana kita memilih produk penjagaan wajah, begitu jugalah kita kena pandai memilih untuk produk pembersihan diri seperti mandian dari Dettol Profresh ni. Saya tahu jenama Dettol memang dah lama established di kalangan pengguna di Malaysia. Tapi kali ni saya nak share yang Dettol dah lancarkan produk mandian shower gel yang terbaru iaitu Dettol Profresh!

Friday, November 16, 2018

Hari Anugerah Cemerlang | Sekolah Rendah

Friday, November 16, 2018 0 Comments

Assalamualaikum! Alhamdulillah tahun ni anak-anak ibu masih berkesempatan naik atas pentas terima anugerah. Ibu bangga bukan kerana semata-mata anak-anak ibu cemerlang di sekolah. Tapi ibu bersyukur dan berterima kasih pada Allah kerana kurniakan nikmat ini pada anak-anak ibu dan ibu hanya tumpang gembira dengan kejayaan mereka.

Semalam adalah hari besar bagi anak-anak ibu. Tiada kata-kata yang lebih indah dapat ibu berikan melainkan ucapan tahniah dan syukur kerana dengan izinNya, kakak adik cemerlang lagi tahun ini.




Tuesday, November 13, 2018

Althea | Petal Velvet Sunaway & Petal Velvet Powder

Tuesday, November 13, 2018 0 Comments

Petal Velvet Sunaway SPF 50 PA+++


Assalamualaikum! Alahaiii susah bebenau nak cari sunscreen yang sesuai untuk kulit ni. Walaupun cuaca sekarang asyik hujan je, tapi bila datang teriknya, kulit wajah masih boleh terdedah dengan sinaran matahari yang membahayakan!

Kebanyakan dari kita tentu dah ada krim sunscreen yang biasa kita gunakan setiap hari betul tak. Tapi, this time saya nak share sunscreen Petal Velvet Sunaway SPF 50 PA+++ dari Althea! 



Friday, November 09, 2018

Memang Patut Mufti Tegur Tu!

Friday, November 09, 2018 0 Comments

Assalamualaikum! Drama-drama sekarang ni kena ada tajuk 'gempak' atau 'unik' baru boleh tarik penonton ke? Kita faham la zaman dulu dan sekarang dah tentu tak sama. Berapa kerat je drama yang dihasilkan dari idea dan olahan pengarah tu sendiri. Selebihnya 'dicedok' dari novel-novel tempatan.

Tak salah kalau nak buat drama ikut novel, ada je yang mendapat sambutan yang baik di kalangan penonton. Tapi kali ni .... hurmm.


kredit : mstar online

Friday, November 02, 2018

Style bila bergambar

Friday, November 02, 2018 2 Comments

Assalamualaikum! Seminggu diaorang 'bermain' di sekolah untuk minggu kokurikulum, pagi ni cikgu kongsikan gambar-gambar penyampaian hadiah. Kita pinjam gambar ye cikgu...thank you hehe.

Kedua-duanya menang hadiah tapi ibu tak pasti korang main game apa. Kakak ada cerita dia main futsal atau bola tampar dapat nombor 3. 

Tapi tu la .... cikgu share banyak gambar tadi, ibu dok tercari-cari la mana kakak ni. Dia kata akan terima hadiah tapi tak nampak gambarnya. Rupanyaaaaaaa ...dia tutup dengan sijil adehhhh .... hehe.


cer cari mana satu Hazwani

Thursday, November 01, 2018

Tiada lagi peperiksaan bagi murid Tahun 1,2 & 3 mulai 2019!

Thursday, November 01, 2018 2 Comments

Assalamualaikum! Ingat lagi tak kita ada share entri makluman untuk ibubapa tentang soal selidik ibubapa 2 bulan lepas? Haa jangan cakap kita tak share ye. 


Kelmarin, kementerian telah pun membuat keputusan semalam bahawa mulai tahun 2019 tiada lagi peperiksaan bagi murid Tahun 1,2 dan 3. Waahhh mesti ramai ibubapa yang lega dengan pengumuman ini kan? Atau ada yang menentang?


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.