ruangiklan
ruangiklan

Friday, December 07, 2018

Mengenang kembali tempat mencari rezeki


Assalamualaikum! Ya Allah...rindunya pada tempat ni! Tempat kami sekeluarga mencari sesuap nasi sebuku roti secawan teh setiap hari Ahad. Cabaran meniaga carboot suatu masa dulu kini tinggal kenangan. Walaupun dah lama tak join kawan-kawan lain di tapak cbs Kota Damansara ni tapi kerinduan tu masih ada.

Cabaran tu tetap ada, tapi kami teruskan juga sebab minat dan niat nak cari rezeki halal. Seronok jangan cakapla, barang laku sikit pun kita dah rasa lega sangat. Memula dulu meniaga sebab nak let-go barang sendiri je, tapi lama-lama rasa seronok tu datang, mula la 'ketagih' nak masuk tapak setiap minggu menyebabkan kami gigih cari barang untuk terus buka tapak kat sini.



Thursday, December 06, 2018

Shopping Di Ezbuy Berbaloi Sebab Ada PRIME MEMBERSHIP!

  No comments    
categories: ,

Assalamualaikum! Rasanya semua orang dah familiar dengan online shopping kan. Zaman sekarang kaedah online shopping atau membeli belah atas talian lebih diutamakan, terutama untuk mereka yang tiada masa nak membeli-belah secara konvensional.


Lagipun membeli belah atas talian lebih mudah, menjimatkan masa dan kos. Tak perlu nak bersesak-sesak dengan orang ramai. Kita pilih barang yang kita nak beli, klik, buat bayaran dan tunggu je barang sampai depan pintu!


[VIDEO] Sepakan penalti gagal, Malaysia Ke Final AFF Suzuki 2018


Assalamualaikum! Bagai nak pecah jantung tengok perlawanan bola separuh akhir semalam antara Malaysia dan Thailand. Walaupun separuh masa pertama kita dapat samakan kedudukan dengan Thailand dengan jaringan cantik oleh Syahmi Safari, namun Thailand dapat juga mengatasi kita bila membuat jaringan kedua selepas itu. Lagi seram bila Malaysia kena layang kad kuning kedua! Semuanya gara-gara bola terkena tangan pemain kita. Namanya siapa dah lupa pulak hehe.

Dah la kena layang kad kuning kedua, kena pulak keluar padang, pasukan lawan dapat sepakan penalti! Adehhh .... bertalu-talu kena 'penampar'! Rasa nak tampor juga muka pemain yang menjadi punca pasukan lawan dapat penalti tu hehe. 



Wednesday, December 05, 2018

Kawasan ini diserang wabak DENGGI!

  No comments    
categories: ,




Assalamualaikum! Hurmm musim 'dia' dah datang! Bila hujan, panas, hujan, panas tak menentu beginilah yang akan terjadi di kebanyakan kawasan perumahan. 

Baru-baru ni poster amaran ni dilekatkan di dinding blok, maksudnya kawasan wabak denggi telah 'menyerang' kawasan sekitar. Sebelum ni pun kawasan Ampang memang dah banyak kali dapat amaran serangan wabak denggi.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.