ruangiklan
ruangiklan

Monday, February 18, 2019

Berendam seharian di Lubuk Manggis


Assalamualaikum!

Lama dah tak berendam dalam air sungai.
Walaupun anak-anak ada mengajak.
Tapi asyik takda masa je.
Tapi nak jadi rezeki diaorang, akhirnya sampai juga ke sungai!

Sekali masuk memang tak keluar.
Dari pagi kami sampai, makan dan tukar pakaian.
Anak-anak terus berendam sampai ke petang.
Sesekali keluar minta makan.
Lepas tu dia bantai kuak lentang hehe.

Friday, February 15, 2019

Sebenarnya bumi berbentuk ...


Assalamualaikum!

Aduhhhh! kecoh pasal isu bumi sfera atau rata.
Aku tak tahu hujah dan fakta mana diaorang guna untuk klaim bumi itu rata.
Tapi ada juga yang menyokong!

Bak kata pepatah, rambut sama hitam hati lain-lain.
Pandangan kita dah tentu ada yang berbeza.
Tapi biasa la, yang sana mengecam disini.
Yang sini mengecam sana untuk menegakkan pendapat masing-masing.

Dari sekolah rendah kita belajar bumi itu sfera.
Tapi orang sekarang pakai ilmu saja tak cukup.
Nak tahu bumi itu sfera atau rata kena tanya pada ahlinya.
Siapa ahlinya?
Angkasawan la!
Mujurlah Malaysia ni ada angkasawan negara.
So dialah selayaknya menjawab persoalan ini kan.


kredit : insta DrSMS

Tuesday, February 12, 2019

Kisah Angpau Hazwani

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Bizi! bizi! bizi!
Tapi kena ada waktu juga untuk blog kesayangan.
Gong Xi Fa Cai to all my chinese friends!

Seronok budak-budak cuti sekolah seminggu kan.
Ibu pun seronok pi keja jalanraya kosong hehe.
Pagi gerak lambat pun takda masalah.
Lima belas minit dah sampai.
Balik petang lagi best.
Sebelum kul 6 dah sampai umah.
Nikmatnyaaaa!

Siap masak, sebelum kul 7 boleh duduk rehat jap.
Tapi malam ngantuknya tetap sama hehehe.

Alkisahnya Hazwani.
Dia dah eksaited yakmat dari hari pengumuman.
Katanya pusat tuisyen dia akan bagi angpau.
Berapa?
Tiga puluh ringgit!
Wowww! kakak kayooo!
Kami pun ok lah.
Adik dah siap sedia nak pau haha.
Kakak pulak ada plan dia.
Kejap nak beli barang sekolah.
Kejap nak belanja ibu.
Kejap nak simpan beli beg.
Mana satu niii?? :p



Friday, February 01, 2019

My New Makeup Line from ALTHEA !

  No comments    
categories: , , , ,

Assalamualaikum!

Hello Februari!
Yesssss! My Luna Box is here!
My source of happiness dah sampai!
Never fail to make me smile.
Never tired to give me surprise.

Kali ni they have new makeup line for you ladies!
Rugilah kalau tak grab sekarang.
Tengok kali pertama terus jatuh cinta!




Setiap kali terima parcel merah jambu dari Althea, saya pasti akan buat video unboxing
Tak tahulah kenapa, tapi keterujaan tu tak pernah padam dengan Althea haha.
Mesti happy mesti ceria kalau dari Althea!
Coz I know they have everything I need for my makeup and skincare.




New makeup line from Althea yang korang harus jatuh cinta!

💖 Watercolor Cream Tint Set
💖 BCLxAlthea Eye Palette
💖 Spotlight Eye Glitter
💖 Skin Relief Spot Film Gel
💖 Flawless Creamy Concealer Set









Tak sabar nak try different shades of lip tint tu. 
Ada 4 uolls!
I can mix match with the concealer.
Nice!
Not forgetting the BCLxAlthea Eye Palette dan Eye Glitter for a glamorous look!
And Skin Relief for those yang have pimples like me but wanna look fantastic when apply makeup.
Awesome!

Wait for my tutorial and review ya!
Wish me luck! haha.

#AltheaAngels,

Hanim

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.