Powered by Blogger.

Friday, June 28, 2019

Cikgu meluah perasaan tentang Hazwani

Friday, June 28, 2019 1 Comments

Assalamualaikum! Minggu ni kebanyakan sekolah buat open day (atau report card day) so ramai la ibubapa update kat fb kat media sosial pasal benda ni, terutama anak-anak baru darjah 1. Aku pun update juga haha buat kenang-kenangan. Besok anak-anak dah sekolah menengah kita up lagi kan hehe.

So kami datang berdua, tapi 'berpecah'. Ayahnya mengadap cikgu kelas Mira, dan aku masuk mengadap cikgu kelas Hazwani. Nak tahu sangat apa perkembangan dia dalam kelas. Maklumlah, UPSR lebih kurang 2 bulan je lagi kan, tipula kalau aku cakap aku tak nervous. Tipula kalau aku cakap aku tak letak harapan tinggi kat dia. Of course aku berharap, sebab aku tahu dia boleh buat. 



Wednesday, June 26, 2019

'Mata' baru Hazwani

Wednesday, June 26, 2019 7 Comments

Assalamualaikum! Berbulan-bulan terperap di kedai, akhirnya dapat juga tebus semalam. Patahnya dari tahun lepas lagi. Cuba la nak baiki sendiri, tapi kalau dah bukan pakar tu janganlah nak memandai-mandai kan. Akhirnya kena serah pada yang pakar, so ke kedai la jawabnya.

Kalau dah rabun, takda spek mata rasa macam separuh buta. Apatah lagi bila duduk paling belakang sekali dalam kelas. Balik rumah mengadu tak nampak tulisan cikgu kat depan. Pergi tuisyen pun sama, duduk barisan kedua depan pun tak nampak sangat tulisan di papan putih. 

Begitulah perasaan orang rabun macam kami hehe. Aku punya cermin mata pun dah hilang sebab kes tahun lepas. Kes apa? Ha tu kang aku cerita ye hehe. 


Tuesday, June 25, 2019

Sambutan Aidifitri Di Ofis Meriah!

Tuesday, June 25, 2019 3 Comments

Assalamualaikum! Macam mana raya korang? Minggu ni last la pun kalau nak gi open house atau buat makan-makan raya kan. Minggu pertama dan kedua raya tak berapa nak meriah sangat jemputan open house kan. 

Tapi masuk minggu ketiga (minggu lepas) bapak punye jem jalan KL-SELANGOR ni hehe. Rupanya orang pakat gi open house sana sini. Masuk hiway pun jem...pacitaaa? hehe. Anyway, kita pun ada cerita raya nak kongsi, cerita di ofis jeeee hehe.

Alhamdulillah dah 7 tahun aku keje office hour, masih diberikan peluang dan nikmat meraikan Aidilfitri bersama kengkawan office. Dari segi makanan meriahnya jangan cakap la. Tak pernah tak havoc makanan bahagian aku ni hehe. Tapi yang penting bab kerjasama tu penting ye adik-adik. Kita ni tuan rumah, so buat cara tuan rumah. Gi la tolong apa yang patut, tunjuk muka dan sama-sama buat kerja. Jangan tau makan je hehe.


Friday, June 14, 2019

Aidilfitri satukan kami

Friday, June 14, 2019 1 Comments

Assalamualaikum! Hari raya selain berkumpul anak beranak, kunjungan sedara mara ke rumah juga memeriahkan sambutan aidilfitri. Namun, dalam kegembiraan menyambut lebaran, kami terima berita sedih pemergian bapa sedara, iaitu adik abah sehari sebelum raya.

Al fatihah buat bapa sedara, Idris Bin Ahad atau lebih dikenali dengan panggil Pakcik Zali. Tahun ni je dua orang adik abah kembali ke rahmatullah. Moga roh-roh mereka dicucuri rahmatNya.


Wednesday, June 12, 2019

Indahnya Aidilfitri 2019

Wednesday, June 12, 2019 4 Comments

Hariii raaaya...hari yang mulia. Penuh bererti kepada kita. Tua muda miskin dan kaya, menyambutnya dengan gembiraaaaaaa! Berhati-hati di jalan raya...semoga anda selamat tiba. Ucapan selamat hari raya dari EON untuk semuaaaaa...!

Assalamualaikum! Haaa time nak mengarang ni la keluar lagu ni dalam kepala hehehe. Inilah lagu yang diaorang dok main dalam televisyen masa kita kecil-kecil dulu...ingat tak? Ah budak sekarang mana tauuuu, ni lagu raya retro untuk budak zaman 90-an je. Dah lebih 30 tahun pun boleh ingat lagi bait-bait lagu ni. Tapi tu la... lirik lagu cepat ingatnya sampai berpuluh tahun, surah al-Baqarah dari kecil mengaji tak lekat-lekat lagi dalam kepala aku ni. Haihh..

Monday, June 03, 2019

Biskut raya den siap!

Monday, June 03, 2019 2 Comments

Assalamualaikum! Dua hari lagi nak raya ha, persiapan raya macam mana? Kami biasa-biasa je, yang penting anak-anak punya mesti ada. Tapi selain anak-anak punya, ibu punya pun kena ada hehe. Apa lagi kalau bukan projek biskut raya!

Alhamdulillah aku masih berkesempatan meneruskan tradisi membuat biskut raya sendiri. Beli bahan dan buat sendiri terasa kepuasannya! 


Tahun ni aku sempat buat 4 jenis, dan tahun ni buat pertama kalinya biskut mama carey tak dapek den nak buat. Kito buek biskut tokap-tokap yo ha hehe. Sonang kojo sikit ha.

Biskut Dahlia

Biskut Nestum

Florentine @ Almond Crunchy

Simpul Kasih

Jadi la ha. Buat untuk sendiri dan mak. Campur ngan maruku sikit dapat la 5-6 jenis kesemuanya. Seronok tengok tetamu datang ke rumah makan biskut yang kita buat sendiri. Omak den pun ada projek kek dio sendiri. Duo jenis kek dok dalam oven tu ha. Kek gula hangus dan kek biasa vanilla. Ado orang panggil kek gula hangis tu kek sarang semut, ada yang kata kek span. Tak kisahla janji rupo eh samo! hehe.

Eh lupa nak bagitau, kakak dan adik pun ada menolong buat biskut ngan kek. Kiranya ni projek biskut raya kami 3 beranak la hehe.

Selamat Hari Raya!
Hanim

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.