Powered by Blogger.

Wednesday, July 03, 2019

Jamuan Raya Di Perkarangan Pejabat


Assalamualaikum! Hari ni last Syawal, ada lagi ka buat open house? Aku baru je turun dari tingkat 5, rupanya arini diaorang buat open house! Alhamdulillah kenyang perut, jimat duit takyah kuar beli lunch hehe.

Ok, jamuan raya opis sudah, open house kengkawan sudah, tinggal lagi jamuan raya HQ je. Tu pasal la tajuk dia begitu ye hehe. Jamuan raya HQ telah pun selamat diadakan di perkarangan pejabat minggu lepas. 

Berbagai juadah raya disediakan samada melalui catering atau potluck dari setiap bahagian. Bahagian aku order roti jala hehe. 

Anyway, meriah suasana macam biasa, makanan pun banyak pilihan belaka. Cuma tak larat nak perabih suma, so yang mana berkenan di tekak je kita amik makan ye.



Pagi tu ada perhimpunan bulanan, so kitaorang masuk auditorium dulu. Depan audi pun diaorang hias cantik dengan hiasan bagai, haruslah kami amik gambo ramai-ramai sebagai keang-kenangan di hari tua hehe. Ni muka-muka lama campur muka-muka baru.




No cheat day, memang bukan setakat ni yang aku makan hari tu hehe. Ada lagi lepas tu! Sapa kata nak diet? Ade ke aku cakap aku nak kurus? Orang suh aku makan naikkan berat lagi ade la :p





Fuh! begitulah meriahnya jamuan raya kami. Tiap minggu ada ja jamuan raya yang setiap bahagian atau department buat. Aku rasa gerai makan kat bawah tu pun tak berapa nak laku bulan Syawal ni sebab orang dok pakat buat jamuan sana sini. Tapi apapun, semoga bertambah rezeki orang yang meniaga ni kan.

Alhamdulillah, Syawal berakhir dan kita bakal melangkah masuk ke bulan Zulkaedah. Pastu dah raya haji. Pastu kita motong lembu pulak la ye hehe.

Love,
Hanim

5 comments:

  1. Meriahnya jamuan raya di pejabat sis huuhu

    Sewa Van KL

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. mujur dah habis, kalau tak sambung lagi ni hehe

      Delete
  3. best nyer.
    sama la opis kita.
    hampir tiap hari ada makan free :)

    tp tu la. tahun ni aida cuti belajar.
    masuk keje, raya da abis :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.