Powered by Blogger.

Tuesday, September 10, 2019

Happy One Month-versary!


Assalamualaikum! Memula lapor diri aku ditempatkan di Kuantan, Pahang. Enam tahun di forecast dan setahun di stesen. Kemudian, aku minta ditukarkan ke HQ. Di HQ, aku masuk bahagian satelit masih juga syif, tapi hanya 6 bulan saja. Lepas tu anak dah sekolah, aku minta tukar masuk office hour.

Tujuh tahun aku di bahagian data. Walaupun kerja aku dah tak cerap cuaca macam dulu, tapi di bahagian data ni masih mendekatkan diriku dengan kerja pencerapan di stesen yang pernah aku buat dulu. Kenangan? Memang la tersangat banyak kenangan manis disitu. Di Kuantan pun ada, di sini pun ada. 



Dan kini, aku di tempat baru. Suasana baru, kerja baru, cabarannya pun baru dan lebih mencabar untuk 'órang tua' macam aku hehe.


Ye la, nak kena belajar benda baru balik kan. Totally different dari apa yang aku pelajari dalam kelas dulu. Bahagian ni sangat teknikal tapi syukurlah masih ada kaitan dengan stesen hehe.

Sudah satu bulan .... sekejap je masa berlalu kan. Moga otakku tak 'beku' nak serap ilmu baru disini. Walaupun sini tak ramai kawan, tak boleh nak lunch kul 1, tak da makan-makan macam dulu tapi yang pasti sini 'bersih' dari sebarang gosip dan politik hehe.

So, happy One Month-versary to myself. Moga ditempat baru ini aku lebih rajin bekerja aaminnnn.

Love,
Hanim


1 comment:

Apa kata korang?

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.