Breaking

Tuesday, May 16, 2017

DRYPERS Lancar Lampin Edisi Terhad Bertemakan ROBOCAR POLI


Sempena musim perayaan, Drypers mengingatkan ibu bapa supaya memastikan keselamatan dan keselesaan anak-anak sepanjang perjalanan

Assalamualaikum!

Drypers - peneraju utama lampin pakai buang Malaysia milik SCA Hygiene Malaysia Sdn Bhd (Vinda Group) telah melancarkan lampin edisi terhad baharu yang menampilkan rekaan animasi televisyen kanak-kanak popular Korea Selatan, Robocar Poli. Kolaborasi itu diumumkan oleh Drypers dalam satu acara khas di Club @ Bukit Utama, hari ini.

Kolaborasi yang bertemakan ‘Balik Kampung bersama Drypers & Robocar Poli’ itu dilancarkan bersempena musim Ramadan dan Hari Raya Aidilfitri. Mesej keselamatan jalan raya Drypers telah dipaparkan di lebih 750 kedai seluruh negara, termasuklah hentian Rehat dan Rawat (R&R) terpilih. Malah, mesej keselamatan jalan raya turut disertakan pada pek produk Drypers.


Drypers ialah jenama lampin pakai buang pilihan di kalangan ibu bapa Malaysia sejak lebih 17 tahun lalu. Lampin edisi terhad dengan rekaan Robocar Poli ialah Drypers Wee Wee Dry yang dihasilkan dengan keselesaan dan teras ThinDry
yang diperbaharui. Produk ini direka khas untuk penyerapan sekata dan kekeringan sehingga 30 peratus supaya si kecil anda dapat bergerak dengan lebih selesa.


“Robocar Poli ialah antara siri animasi kegemaran si kecil. Selain mempunyai karakter yang comel dan menarik, siri tersebut juga memberikan inspirasi kepada anak-anak supaya mementingkan keselamatan dalam pelbagai situasi, terutama keselamatan jalan raya. Inilah yang memberi ilham kepada kami kerana Drypers sentiasa mengutamakan keselesaan - kualiti yang seiring dengan keselamatan,” kata Pengarah Pemasaran SCA Hygiene Marketing Malaysia Sdn Bhd (Vinda Group), Evelyn Chan.

“Kempen Balik Kampung bersama Drypers dan Robocar Poli sempena musim perayaan turut memberikan motivasi kepada kami untuk menitikberatkan mesej keselamatan jalan raya seperti dikongsikan siri TV Robocar Poli sebagai peringatan kepada ibu bapa dan anak-anak supaya kekal selamat dan selesa sepanjang perjalanan.”

“Seperti anda tahu, Malaysia merupakan antara negara yang mencatatkan kadar maut dan kemalangan jalan raya tertinggi di dunia. Pada 2016, 7,152 nyawa terkorban dalam 521,466 nahas jalan raya(1). Menurut statistik, 19 kematian berlaku di jalan raya setiap hari. Sepanjang dua minggu pertama Aidilfitri 2016, pihak polis merekodkan lebih 20,294 kemalangan seluruh negara dengan 273 kematian(2). Angka dicatatkan itu seakan memberikan kita amaran supaya melakukan sesuatu untuk mendidik pemandu tentang keselamatan jalan raya,” kata Evelyn.Rekaan Robocar Poli edisi terhad boleh didapati pada jenama lampin terlaris Drypers Wee Wee Dry. Sebagai tambahan, setiap pembelian Drypers Wee Wee Dry (Edisi Terhad) Mega Pek Kembar, pembeli akan diberikan koleksi penuh warna-warni mainan rasmi Robocar Poli. Manakala pembelian Drypers Drypantz Mega Pek Kembar pula akan menerima kemeja-t kanak-kanak Robocar Poli. Malah, kedua-dua jenis lampin berjenama sama itu didatangkan dengan tambahan 12 keping lampin percuma (6 keping untuk setiap Mega pek), sekali gus memberikan nilai hebat untuk pek lampin paling laris itu.

Drypers Drypantz turut diperbaharui dengan padanan superfleksi dan memastikan si kecil kekal kering hingga 10 jam. Dengan ciri baharu iaitu Pita Lekat dan Buang, ia memudahkan lagi pembuangan lampin terpakai.

Bagi ahli Drypers Baby Club, anda berpeluang memenangi hadiah istimewa Robocar Poli sekiranya menjadi salah seorang daripada 500 ahli terawal yang membeli pek Drypers Wee Wee Dry dan mendaftar kod unik di laman web Drypers Baby Club. Ahli Drypers Baby Club juga boleh mendapat maklumat terkini tentang pengumuman hadiah mingguan di laman web tersebut.

Drypers Baby Club ialah komuniti online yang terdiri daripada 250,000 ibu bapa di Malaysia di mana ahli Drypers Baby Club boleh berkongsi tip dan nasihat pada pelbagai peringkat keibubapaan.

Menerusi platform online, ibu bapa boleh mengumpul mata ganjaran melalui pembelian produk Drypers dan menebus hadiah menarik di Drypers Point Shop dengan cara lebih mudah.

Bagi maklumat lanjut mengenai peraduan dan hadiah, sila layari laman Facebook, Drypers Malaysia. Jika mahu mengetahui lebih banyak tentang jenama ini dan menjadi ahli Drypers Baby Club, sila layari www.drypers.com.my

No comments:

Post a Comment

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.


All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.