Breaking

Tuesday, February 26, 2019

[VIDEO] Simple Makeup Tutorial By #AltheaMakeup With Me!


Assalamualaikum!

Simple makeup is always my #mission. Since seluruh hidupku banyak invlove dengan kerja, family dan sedikit keseronokan maka aku perlu makeup yang simple dan kemas. Jujur, sebelum ni kalau pergi opis aku prefer #bareface. Hanya pakai bedak biasa dan siap!

But since #Althea hadir dalam hidupku, semuanya berubah! haha ecececeh. Tapi itulah yang sebetulnya. Sejak guna produk penjagaan kulit dan alat solek dari #Althea, aku rasa senang sekali untuk mengenakan makeup ke pejabat.




Beberapa minggu lepas aku ada share #AltheaMakeupBox dari Althea tu kan. So today aku nak share my tutorial video menggunakan produk-produk #Althea. First ever ok! Tapi sebelum tu, jom kita close-up sikit produk-produk yang akan aku dapat hari tu.

💅 FLAWLESS CREAMY CONCEALER x 4
💅 BCLxALTHEA EYESHADOW PALETTE
💅 SPOTLIGHT EYE GLITTER x 2
💅 WATERCOLOR LIP TINT x 4
💅 SKIN RELIEF SPOT GEL








Best kan! Bila dah try lagi best! Teruja nak cuba semua warna hehe. Bila ada banyak pilihan, lagi senang kita nak tentukan warna apa yang sesuai dengan kulit dan penampilan kita. Aku lebih suka warna simple dan natural look. Tapi pink is always my favorite color!

So, here you go ... my very simple makeup tutorial video bawah 1 minit hehe.





Dah siap! Senang je rupanya hehe. Macam aku cakap tadi, aku suka natural look, dan #AltheaMakeupBox ni memang ohsem! Korang boleh dapatkan semuaaaaa ni di website Althea dan penghantaran adalah dari Korea terusss ke rumah korang.


#AltheaAngels,

Hanim

2 comments:

  1. gojes!
    byk review aida baca pasal ni.
    paling aida berkenan, spot relief utk jerawat tu.
    berkenan!!!

    ReplyDelete
  2. Simple and natural look memang cantik. Harap Althea ada buat palette yang lebih nude next time kan?
    Btw, jemput singgah baca review saya utk produk mereka juga: https://miracikcit.blogspot.com/2019/02/altheas-exclusive-makeup-range.html?m=1

    ReplyDelete

Post a comment

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.


All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.