Breaking

Thursday, March 19, 2020

Hari ke-2 Perintah Kawalan Pergerakan Covid-19


Assalamualaikum! Hari ni aku keje siang dan anak-anak pun ikut sekali. Since diaorg pun dicutikan sampai hujung bulan ni, nampaknya hanya opis la tempat diaorg boleh lepak temankan aku bekerja.

Kalau ikutkan memang bernanah telinga aku dengar diaorg 'berzikir' bosan bosan duduk dirumah. Habis tu nak buek cemano layi? Hanya rumah-pejabat-rumah je yang dibenarkan buat masa ni. 

Staf yang office hour semua perlu work-from-home sehingga hujung bulan ni. Tinggallah geng-geng syif yang masih setia keluar masuk pejabat. 



Hari kedua PKP, gerai-gerai makan kat PJ banyak yang dah tutup operasi. Abg aku terpaksa pergi sampai ke Old Town cari makanan untuk buka puasa. Syukur dapat berbuka dengan laksa.

Oh ya, barang yang aku beli di Shopee dah selamat sampai hehe. Terhibur juga hati ni kan. Barang anak-anak je belum sampai lagi. Merajuk sekejap yang kecil tu bila mama dia je dapat barang hehe.


Sabar ye nak, berdoalah moga wabak Covid-19 ni segera dihapuskan. Yang mana tak bekerja dan tiada keperluan untuk keluar rumah, teruskan stay at home dan stay clean.

#StayAtHome #Covid-19 #RestrictionMovementOrder

Love,

Hanim

No comments:

Post a comment

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.


All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.