Breaking

Sunday, March 22, 2020

Hari ke-5 Perintah Kawalan Pergerakan Covid-19


Assalamualaikum! Siapa keja hari Ahad? kalau ada kita senasib hehe. Semalam Menteri Pertahanan umumkan ATM akan turun beri bantuan kepada polis untuk buat sekatan jalanraya. Punya lah degil orang kita ni ye (bukan semua) masih juga tak nak dengar arahan Agong, PM dan polis supaya duduk di rumah sepanjang PKP ni.

Dia punya degil tu tak boleh dibawa bincang! Sekarang menteri dah umumkan akan dapatkan bantuan 3 cabang ATM untuk bantu polis. Kali ni kalau tak dengar cakap jugak tak tahu lah!




Seperti yang dijangka, Federal Highway kosong seperti padang bola. Rasanya kalau boleh bentang tilam tengah jalan tu dah bentang dah haha. Sunyi dan kosong. Hanya perlu 10 minit dari rumah ke pejabat! 

Tapi sepanjang jalan kami tak kena sekatan jalanraya pulak. On the way pergi takda, tapi on the way balik cik abg kena roadblock depan sekolah Cina. Mujur dia sorang je masa tu, dan alasannya kukuh.



Start hari ni, anak-anak duduk dengan ayahnya di rumah. Tak boleh dah aku bawa diaorang ke pejabat. Walaupun kat pejabat ni tak ramai staf tapi risau juga. Biarlah diaorang stay je kat rumah. Tak nak lah amik risiko kena tahan dengan pak polisi nanti. 

#StayAtHome #Covid-19 #KitaJagaKita #RestrictionMovementOrder

Love,

Hanim

No comments:

Post a comment

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.


All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.