Breaking

Tuesday, March 24, 2020

Sambutan hari lahir dalam minggu PKP Covid-19



Assalamualaikum! Yesterday was big day for my girls. Kesian my girls especially Mira, yang sangat berhajat nak sambut birthday dengan kawan-kawan di sekolah agama. Memandangkan perintah kawalan pergerakan masih berkuatkuasa sampai hujung bulan ni, maka rancangan nak celebrate dengan kawan-kawan sekolah tahun ni tak tercapai.

Begitu juga dengan kakak, teringin nak sambut dengan kawan di sekolah menengah. Maklumla, ini tahun pertama dia di sekolah menengah, dapat kawan baru tentulah nak sambut birthday dengan kenalan baru kan.

Tapi itu la... memang tak dapat nak keluar rumah buat masa ni. Keluar pun tak guna, banyak kedai tutup. Nampaknya hadiah hari lahir terpaksa ditunda ke tarikh lain. Hari ni (semalam) kita buat makan-makan satu keluarga dulu je la ye.



Since kita tak boleh keluar rumah sesuka hati, ibu just order Food Panda untuk KFC kakak dan adik. At least kena ada buat makan sikit la kan, raikan hari lahir diaorang. Kek dan hadiah ibu bagi hari lain ye. Mujurlah anak-anak faham kedai banyak tutup.

Krew Food Panda pun efisien, tinggalkan makanan depan gril pintu je. Aku yang request macam tu untuk kurangkan fizikal kontak dengan orang luar. Tau-tau je plastik KFC duk ada atas lantai depan gril.




Happy birthday 13th and 11th birthday my darlings. Dah besar dah anak-anak ibu. Dah boleh diharap bantu ibu di rumah. Moga kamu berdua sentiasa berkasih sayang, dimurahkan rezeki dan diberkati di dunia dan di akhirat. Birthday cake menyusul kemudian ok. 

Love you both till jannah💕💕

#StayAtHome #Covid-19 #KitaJagaKita #RestrictionMovementOrder

Love,


Ibu

3 comments:

  1. Happy birthday.. celebrate kt rumah pon best hehehehe

    ReplyDelete
  2. Seronoknya birthday sama date. Happy Birthday adik & kakak. Semoga dipanjangkan umur dengan segala kebaikan dan dimurahkan rezeki dengan segala keberkatan. Aaminn...

    ReplyDelete
  3. happy birthday :)
    sambutan simple tapi penoh makna.
    akan dikenang sampai bebila.

    ReplyDelete

Post a comment

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.


All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.