Breaking

Saturday, April 18, 2020

Donat PKP



Assalamualaikum! Oh yess oh yesss, eksperimen donat aku berjaya juga akhirnya! haha. Anak dara sulung tu banyak nau hajat dia sejak dua menjak ni. Nak makan roti jala la, pancake la itu la ini la. Hari ni dia minta donat untuk berbuka puasa.

So tugas ayahnya lah kena keluar pergi beli mauri-pan. Mauri-pan ni pun sejenis bahan yang sangat laku keras di pasaran sejak PKP ni kan. Kalau tanya kat kedai tu mesti jawapannya dah habis! So kali ni bila tuan kedai cakap ada, terus ayahnya rembat 3 paket. 

Lama gila tak buat donat huhu. Tengok pulak orang dok share kt fb donat masing-masing, teringin juga nak buat sendiri. Mana tau nanti puasa boleh buat lagi kan, dah la takda bazar Ramadan tahun ni :(.



Aku punya donat tak macam orang lain ada lubang tengah. Nama pun "Donat PKP", bentuknya mesti lah ikut standard PKP gituuuu hahaha! Tunggu la nanti ibu beli tekap kuih donat tu ye. Bila dah buat sekali ni, tengok anak-anak makan dan dapat sambutan memang lah kebahagiaan dia tu berganda-ganda hehe.

Lepas ni ibu ingat nak try buat apam balik pulak. Kalau menjadi dan sedap, bulan puasa nanti boleh repeat.



Love,

Hanim

2 comments:

  1. Macam-macam idea timbul nak godek tepung sejak musim PKP.
    Asalkan ada rasa donut, lembu gebu, apa pun bentuknya yang penting sedap dan mengenyangkan heheeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann janji rasa donat ada, gebu dan lembut di dalam. Rupa bentuk nombor dua hehe

      Delete

Post a comment

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.


All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.