Breaking

Thursday, April 16, 2020

Terkesima pada Thermomix TM6


Assalamualaikum! Pergh, the latest kitchen 'toy'! Terkesima tengok gajet dapur terbaru di pasaran ni. Walaupun iklan dia keluar dalam musim wabak CoVID-19 ni, tapi sambutan boleh tahan yo. Aku tengok ramai jugak selebriti yang dah mula gunakan Thermomix TM6 ni untuk aktiviti masak-memasak.

Canggih yo. Harganya 4 bulan gaji aku selepas ditolak hutang bank ye hahaha. Tapi bila tengok Chef Anis buat demo masak guna TM6 ni, aku agak terkesima kejap jugak la. Nak pulak tengok video Nabila Huda berjaya buat kuih ketayap @ kuih gulung .... fuh menjadi terus!




Pendek kata banyak makanan boleh dimasak dalam TM6 ni, walaupun aku tengok ruang dalamnya tak berapa besar. Macam-macam functions dan features yang kita boleh explore untuk masak apa-apa menu.

Tapi itu la, aku ni air fryer pun takda, pressure cooker pun tak lepas nak beli hahaha. Masak nasi pun atas dapur lagi hahaha. So, marilah ukur baju di badan sendiri ye haha.

Kita tengok je lah demo masak bihun goreng dari Chef Anis. Anak-anak aku suka bihun goreng, tapi aku mampu goreng dalam kuali hitam je huhu.


Love,

Hanim si B40

No comments:

Post a comment

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.


All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.