Breaking

Monday, May 04, 2020

Luahan Hati Courier/Runner Penghantar Barang



Assalamualaikum! Astaghfirullahalazim...kenapa aniaya orang macam tu sekali. Tahu la awak shopping banyak kat Shopee, Lazada segala. Tapi jangan buat adik-adik courier/runner kita macam hamba abdi pula. Mana la diaorang tak 'angin' bila diperlakukan macam tu. Melampau sangat!

Waktu bulan puasa tahun lepas takda kecoh sangat walaupun time tu pun banyak barang nak kena pos, tapi tahun ni disebabkan PKP orang tak boleh keluar beli barang. Maka, perkhidmatan penghantaran barang menggunakan courier/poslaju/runner menjadi pilihan utama.

Walaupun diaorang dah share video, gambar tentang lambakan parcel yang 'tersangkut' di pusat sorting, tapi masih ada yang merungut barang lambat sampai. Nak buat macam mana adik kakak abang, barang yang nak di hantar memang banyak tak terkira! Lebih 700+ parcel setiap hari.


                    sumber : fb tokansate


Typical Malaysian.
Courier/runner sampai rumah, bagi hon. Tak keluar. Tekan bell. Takde bell, kita panggil. Tak jawab, kita call. Tak jawab call kita jalan. Lepas tu complain barang lambat sampai. Courier/runner tak attempt.
Kami kejar masa. Ada yang dah nampak kita. Bangun, panggil bini die suruh bukak pagar. Dah la hujan. Kami basah lokos dekat luar. Kau selamba delay kerja kami. Kau delay, barang orang lain pun delay. Barang orang lain lambat sampai, orang lain complain kami tak guna. Kau yang tak guna menyebabkan kami nampak tak guna.Sebenarnya dalam hati memang nak campak barang tu dekat muka kau bang. Dah bagi barang kau tenung macam kami tukang angkat najis. Terima kasih pun tak. Serius cakap, makin kurang berkemampuan/miskin makin kurang adab. Pengalaman ni sendiri yang hadap. Memang patut la rezeki kau sempit bang.
Ade yang call balik, tapi kami dah keluar area. Dah jauh. Bile tanya kenapa tak jawab call 7 kali tadi ? Die cakap tengah tido. Nak suruh kita pulak patah balik hantar barang. Haa akak tido la kak sampai kiamat. Maaf. Esok lusa kalau jalan lagi, insyaallaah kami hantar.
Kepada customer, yang kejar barang. Kami jalankan amanah. Tapi bukan amanah anda seorang. Beratus amanah kami handle seorang, satu hari. Maaf kalau terlambat.
Satu parcel, upah tak sampai rm2. Tak dapat bagi kemewahan. Kami cuba cari rezeki halal je. Tak payah buat muka “ customer always right “ dengan kami. Tak boleh bawak masuk syurga.
Salah sikit kau hembus. Effort kami kau pandang sinis. Anda duduk rumah, kami hantar. Tapi bila kami dah sampai tu keluar la hanat ! Call tu angkat. Dah la rumah takde bell. Terpekik terlolong panggil dekat luar. Anjing sebelah yang menyahut. Takkan nak bagi anjing tu receive ? Anjay.
Lagi satu, dah tau PKP. Kau letak alamat office tu kenape ? Lepastu menggelatat suruh re-route pergi rumah. Nak hari tu jugak. Rumah kalau belakang office takpe. 18km jauh. Ingat sorang runner/courier sorang cover satu daerah ke satu hari ?
Ade pulak yang call/mesej bos semalam marah-marah. Hari ni mesej tanya bos ade kerja kosong ke untuk adik die. Kau rase ? Kau tau malu ke tidak ? Kau sekolah ke tidak ? Lulus SRP ke tidak ? Nak kami buat video ke tidak ? 🤣.

Macam-macam pesen perangai orang kita ye. Yang call berkali-kali tapi tak angkat, yang tunggu bini buka pintu padahal adik courier menunggu dalam hujan lebat luar dan macam-macam lagi gelagat yang diaorang terpaksa hadap hampir setiap hari.

Kalau pelanggan pun ada komplen terhadap adik-adik courier kita, mereka juga boleh meluahkan benda yang sama terhadap kita. Paling tak boleh terima, letak alamat office tapi suh hantar sampai ke rumah. Apekejadahnya tu?? Serius ar...aku pun redha je kalau barang lambat sampai, asal jangan hilang di tengah jalan sudah.

Aku pun ada shopping sikit kat Shopee baru-baru ni, dan kebetulan adik courier tu call aku tak angkat. Kemudian aku call balik, dia cakap dia dah berada di luar kawasan aku. So, aku cakap takpe dik nanti datang sini balik hantar sekali lagi. Dia ok, aku pun ok. Alhamdulillah barang sampai dengan selamat. 

Tak perlu kita demand sangat la time PKP macam ni. Kena saling memahami dan bertimbangrasa la. Diaorang hantar barang bukan untuk kita sorang yang nak kena patah balik tu. Paling penting, adab tu mesti dijaga. At least cakap terima kasih. Jangan senyap atau terus tutup pintu. Lagi satu, kalau tak nak barang kita delay, hantarlah guna alamat rumah. Orang dah call atau ketuk pintu tu bukak la cepat. 

Kita mudahkan orang lain, Allah mudahkan untuk kita.



Love,

Hanim

1 comment:

  1. setuju dengan post ni sis:) depa dok hantar barang, buat kerja halal kot.Jangan pandang org lain sebelah mata, if you respect others, you're respected.

    ReplyDelete

Post a comment

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.


All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.