Breaking

Thursday, June 20, 2024

Dari Tealive Ke Mixue

 

Sejak diperkenalkan oleh anak-anak, aku terus jatuh cinta sama ini brand! Sebelum ni aku setia dengan Tealive je. Datang la Boba Chang ke Chatime ke aku tetap pilih Tealive. Tapi tidakla aku jadikan ia minuman wajib ye. Maksud aku, kalau tetiba datang tekak mengidam nak minum air boba, aku akan pilih Tealive la.

Tapi bila anak-anak cakap Mixue lagi best dan murah ma! Aku macam tak percaya je, sampai la aku pergi kat cawangan PJ Newtown barulah aku percaya harga dia murah yakmattttt!




Beza Mixue dengan jenama lain, selain air dia juga ada aiskrim boba. Pilihan aku dah tentu Brown Sugar Milk Tea. Tapi Mixue ni tiada fresh milk macam Tealive tu. So peminat fresh milk boba macam Mira terpaksa tukar selera kepada Milk Tea Boba.

Yang kakak pulak pilihan dia adalah Boba Sundae. Sedap rasa aiskrim dia soooo milky! Boba pun kenyal dan manissss. Harga? Brown Sugar Milk Tea tu hanya lima ringgit lima posen sajo! Boba Sundae pulak hanya lima ringgit sajo!


Of course, tak boleh la minum selalu ye walaupun harga dia sangat mampu milik. Tapi kalau teringin sekali sekala tu dah tentu la aku pilih yang murah dan sedap macam Mixue ni. 




1 comment:

Post a Comment

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.


All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.