Breaking

Showing posts with label Hansaegee Nature. Show all posts
Showing posts with label Hansaegee Nature. Show all posts

Wednesday, November 08, 2023

Wednesday, November 08, 2023

Moisturizer/Pelembap Muka Terbaik - 9 Kelebihan Berikut Yang Patut Anda Tahu!

 

Sebelum ni kan aku pernah kongsi pengalaman memulihkan kulit wajah yang dah lama bermasalah. Sememangnya, ia perlukan masa dan kesabaran yang tinggi. Kalau dikenang kembali kulit wajah aku dulu, memang rasa nak menangis. Hilang terus keyakinan diri dan timbul rasa malu bila keluar rumah. 


Selepas itu, aku cuba guna moisturizer yang ada di pasaran, tapi tak banyak yang sesuai dengan jenis kulit aku yang berminyak ni. Lepas guna, kulit jadi melekit dan berkilat. Rasa tak selesa. Tambahan pula, aku bekerja dalam bilik server yang terlalu sejuk (suhu 20°C) menyebabkan kulit wajah mudah kering dan kusam kalau tak pakai moisturizer. Bila berada di luar, cuaca panas boleh menjadikan kulit wajah aku jadi berminyak. Sebab itu, bila aku mula guna moisturizer Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature aku terkejut dengan hasilnya!



9 Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature


Mula-mula aku skeptikal juga, nampak macam sama dengan produk lain di pasaran. Tapi bila dah cuba sendiri baru tahu kelebihan moisturizer Aqua Whitening Cream by Hansaegee Nature ni :


  1. Pelembap Muka Water-Based
  2. Mengawal Kulit Berminyak
  3. Cepat Meresap/Easy To Blend & Fast Absorb
  4. Mengawal Pori Terbuka/Mengecil Pori Besar
  5. Mencerah Tona Kulit
  6. Tekstur Krim Yang Ringan
  7. Non-Comedogenic
  8. Membaikpulih Kulit Sunburn
  9. Tiada Bahan Kimia Merbahaya



1. Pelembap Muka Water-Based - Ia boleh melembap dan menghidrat kulit wajah. Sangat dijadikan sebagai moisturizer untuk kulit berminyak khususnya, kerana krim muka ini berasaskan air. Pelembap muka ini bila disapu ke kulit akan bertukar menjadi titisan air yang tidak melekit. 




2. Mengawal Kulit Berminyak - Kandungan Niacinamide dalam krim muka Aqua Whitening Cream ini mampu mengawal minyak berlebihan pada kulit disamping mencerahkan dan melembap kulit. Bila ada kawalan minyak, maka pembentukan jerawat juga berkurang.




3. Mudah Diratakan & Cepat Meresap -  Tekstur krim yang ringan dan cepat meresap ke dalam kulit menjadikan ia moisturizer terbaik. Sangat sesuai digunakan sebelum pergi kerja, sebab itu ia krim siang terbaik bagiku. Bila disapu, kulit akan terasa sejuk dan kulit menjadi lembap serta glowing sihat. 




4. Mengawal Pori Terbuka/Mengecil Pori Besar - Masalah kulit berminyak mesti berkait rapat dengan pori besar dan pori terbuka. Moisturizer yang bagus seperti Aqua Whitening Cream ini mempunyai bahan aktif Niacinamide yang membantu mengecilkan pori dan menjadikan kulit lebih halus dan lembut.




5. Mencerah Tona Kulit - Jika ada masalah tona kulit tidak sekata, krim muka ini sangat membantu mencerahkan dan menghilangkan dark spot pada kulit wajah. Sesuai untuk aku yang memang bekerja dalam keadaan suhu tidak menentu. 




6. Tekstur Krim Yang Ringan -  Bila disapu pada kulit, ia tidak melekit dan rasa seperti tidak memakai apa-apa krim. Pakai moisturizer dua kali sehari boleh menjadikan kulit rasa lembut, fresh dan selesa sepanjang masa tak kira ketika berada di pejabat atau di luar. Ia juga adalah krim malam terbaik, boleh digunakan sebelum tidur.




7. Non-Comedogenic - Ciri-ciri moisturizer yang bagus untuk merawat kulit berminyak adalah non-comedogenic. Ini kerana, bahan aktif Camellia Japonica Seed Oil memastikan liang pori tidak tersumbat dan tidak menyebabkan jerawat. Hasilnya, kelembapan meresap ke lapisan dalam kulit secara optimum.




8. Membaikpulih Kulit Sunburn - Untuk mereka yang banyak melakukan aktiviti luar, moisturizer yang bagus bukan sahaja melembapkan wajah tapi ia juga boleh merawat masalah kulit sunburn dan kemerahan. Krim muka ini memberi cooling effect dalam masa yang sama ia mengurangkan kerengsaan kulit.  




9. Tiada Bahan Kimia Merbahaya/No Harmful Ingredients - Moisturizer terbaik adalah moisturizer yang tidak mengandungi bahan kimia merbahaya atau free chemicals iaitu Alcohol Free, Sulfate Free dan Paraben Free. Oleh itu, Aqua Whitening Cream ini adalah skincare yang selamat digunakan untuk kulit berminyak, kulit kering & kulit kusam.


Cara Guna Moisturizer Yang Betul

Cara nak guna krim pelembap muka sangatlah mudah. Mula-mula sekali, korang kena cuci muka sebersihnya dan lap kering. Kemudian, calit krim pelembap secukupnya menggunakan jari dan sapu rata pada wajah dan leher. Korang akan perasan titisan-titisan air akan terbentuk tidak lama selepas krim disapu. 


Korang hanya perlu pedap lembut dengan jari sehingga krim meresap ke dalam kulit. Lepas itu, kulit akan terasa lembut, halus dan lembap.


Cara gunanya mudah, tapi pakai moisturizer berapa kali sehari ye? Haa korang boleh guna dua kali sehari seperti aku. Pakai pada waktu pagi sebelum pergi kerja dan waktu malam sebelum tidur. Pelembap muka ini juga boleh jadi krim malam terbaik sebab ia dapat mengawal pembentukan sebum, so bila bangun pagi kulit kita kekal lembap dan tidak berminyak.


Kesan Lepas Guna Moisturizer Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature


Masalah kulit berminyak, tona tidak sekata dan liang pori yang besar telah lama memusnahkan kepercayaan diriku. Tapi kini aku lebih yakin dan selesa dengan kulit sendiri. Kalau dulu, aku perlu mengenakan alat solek untuk menutup cela di wajah. Tapi sekarang aku hanya gunakan krim pelembap Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature siang dan malam. Kesan ketara yang aku dapat rasakan ialah kulit dah kurang berminyak bila bangun pagi.


Liang pori mengecil dan kulit wajah lebih lembut dan mulus. Bila melakukan aktiviti luar, aku tak perlu risau tentang masalah sunburn dan  tona kulit tidak sekata sebab krim pelembap ini boleh menjadi krim siang terbaik yang dapat mencerahkan kulit dan merawat kemerahan.


Serius, korang kena dan patut cuba! InsyaAllah berbaloi dan berpuas hati dengan hasilnya ;)



Wednesday, October 26, 2022

Wednesday, October 26, 2022

Kenapa Kena Pakai Sunscreen? Aloe Vera Sunscreen Dari Hansaegee Nature Untuk Perlindungan Kulit Dari Sinar UV

 

Assalamualaikum. Rutin penjagaan kulit asas ada lima langkah yang kita kena ikut. Antaranya ialah, pencuci muka, exfoliator (proses pengelupasan sel kulit mati), pemakaian toner, pemakaian moisturizer (pelembap) dan sunscreen. Kalau tak boleh ikut semua, kita boleh buat yang tiga, iaitu pencuci muka, moisturizer dan sunscreen.


Untuk mendapatkan kulit sihat dan cantik, bukan saja bergantung kepada empat langkah di atas semata-mata. Tak guna beli produk muka mahal-mahal tapi muka tak pakai sunscreen. Lebih-lebih lagi, cuaca sekarang yang panas dan kering menjadikan kulit muka lebih mudah terdedah kepada sinaran UV yang merbahaya.


Kenapa kena pakai sunscreen?

Tahukah korang bahawa kulit adalah organ terbesar di tubuh kita? Ia paling mudah terdedah dengan pelbagai risiko seperti kecederaan, alahan, masalah kulit, penyakit berkaitan kulit dan lain-lain. 


Biasanya, bahagian kulit yang paling mudah terdedah pada sinaran UV ialah bahagian muka. Sebab itu kita perlu guna krim pelindung muka atau sunscreen setiap hari untuk memastikan kulit :


  • Mengurangkan risiko sunburn - Jika kulit terdedah pada cahaya matahari untuk tempoh yang lama tanpa sunscreen, ia akan menyebabkan risiko penyakit kulit, penuaan sebelum usia dan masalah kulit lain


  • Mengurangkan tanda-tanda penuaan - Kulit yang terdedah tanpa sunscreen akan merosakkan sel kulit, kolagen dan elastik. Lama-kelamaan, tona kulit yang tak sekata, kedut-kedut kecil dan garisan halus akan jelas kelihatan

  • Mengurangkan kesan tona kulit tidak sekata -  Perubahan tona kulit ini akan muncul kemudian dan menyebabkan tompok-tompok coklat atau sedikit gelap dari warna kulit asal. Sudah pasti kehadiran tompok-tompok ini akan menyebabkan ketidakselesaan pada kulit

  • Mengurangkan inflamasi kulit - Kulit yang terdedah kepada sinar UV akan menyebabkan kemerahan dan radang pada kulit.  Penggunaan sunscreen setiap hari dapat mengurangkan risiko ini dan melindungi kulit terutama kulit sensitif.


    Tapi kan macam mana nak tahu sunscreen itu sesuai untuk kulit kita? Macam mana nak pilih? Mana kita nak tahu sunscreen tu betul-betul melindungi kulit kita bila berada di luar? Haaa nanti aku jelaskan dengan lebih terperinci.


    First, kita kena tahu apa itu sunscreen dan fungsinya. Secara ringkasnya, sunscreen ialah krim pelindung muka yang bertindak melindungi kulit dari sunburn, pigmentasi dan bintik-bintik hitam serta menapis sinaran UV dari cahaya matahari yang boleh menyebabkan pelbagai masalah kulit.


    Hansaegee Nature Aloe Vera Sunscreen

    Kelebihan Aloe Vera Sunscreen ini antaranya ialah :


    • Sun Protection (Perlindungan kulit dari sinar UV)
    • Moisture Skin (Kelembapan kulit)
    • Calming Skin (Menenangkan kulit)

    Aloe Vera Sunscreen dari Hansaegee Nature mengandungi aloe vera dan ekstrak seperti Centella Asiatica, Ekstrak Morus Alba Bark dan Ekstrak Orkid yang menenangkan iritasi kulit. So bila pakai sunscreen, kulit tak rasa tegang dan keras. Aloe Vera Sunscreen ini juga mengandungi Sodium HyaluronicGlycerin dan Allantoin yang bertindak memberi kelembapan dan mencerahkan tona kulit.  Lagi satu, sunscreen ini juga boleh digunakan sebagai makeup-base tau. So sebelum apply makeup, kita boleh sapu sunscreen dulu.


    Aku guna Hansaegee Nature Aloe Vera Sunscreen ni bukan kerana ia produk dari Korea semata-mata. Tapi kerana sunscreen ini mengandungi SPF50+ PA+++. Haaa nak tahu apa maksudnya? SPF maksudnya perlindungan kulit dari sinar UVB yang boleh menyebabkan sunburn, manakala PA+++ bermaksud perlindungan dari sinar UVA (sinaran UV harian). 


    Kulit Berminyak Best Guna Hansaegee Nature Aloe Vera Sunscreen


    Ramai sangka pakai sunscreen akan menyebabkan kulit jadi lebih berminyak. Kebanyakan produk sunscreen di pasaran memang begitu, malah ada yang menjadikan kulit muka bercapuk putih dan melekit, tapi aloe vera sunscreen ini berbeza. Ianya tidak berminyak dan teksturnya lembut serta tidak melekit. Bila sapu dimuka, terasa lembap, cepat meresap ke dalam kulit dan terasa lembut. Yang bestnya, ia mudah sebati dengan kulit dan tak tinggalkan kesan white cast




    Ia juga boleh mencerahkan tona kulit secara semulajadi. So bila pakai muka tak jadi 'lebam' dan bercapuk putih. Aloe vera sunscreen ini sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif sebab kandungannya yang semulajadi dan tidak membahayakan kulit. So tak payah risau ye.


    Macam yang aku pernah cakap sebelum ni, kalau nak pilih produk muka kena pilih yang tidak mengandungi bahan kimia merbahaya, jadi memang tak salah aku pilih Hansaegee Nature Aloe Vera Sunscreen ni sebab ia Alcohol-Free, Paraben-Free, Silicon-Free, Sulfate-Free dan Allergen-Free. Pendek kata, selamat digunakan.



    Cara guna sunscreen dengan betul :

    1. Cuci muka dan lap bersih
    2. Sapukan Aloe Vera Sunscreen dari Hansaegee Nature pada seluruh wajah
    3. Krim sunscreen cepat meresap ke dalam kulit tidak meninggalkan white cast
    4. Kulit jadi lembap dan lembut serta tona kulit jadi cerah dan tidak berminyak
    5. Pakai sunscreen sebaiknya 2 kali sehari. Pagi sekali, tengahari sekali.



    Nak lebih yakin samada Aloe Vera Sunscreen ni berminyak ke tak, kita test menggunakan oil absorbent paper yang biasa kita guna untuk lap muka bila berpeluh atau berminyak. Tekstur krim sunscreen ni bila sapu lembut je tapi langsung tak melekit di oil absorbent paper atau di jari.


    Bila disapu rata sehingga sebati dan dibiarkan beberapa ketika, tiada kelihatan langsung kesan berminyak pada oil absorbent paper menunjukkan sunscreen ini tidak meninggalkan kesan berminyak pada kulit dan sangat sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.




    Krim Aloe Vera Sunscreen ini tidak berwarna bila disapu ke kulit dan tidak meninggalkan kesan comot berwarna putih bila dibersihkan dengan tisu.


    Bila picit krim sunscreen di tangan, korang akan nampak warna seakan-akan light green (Aloe Vera), tapi bila disapu rata ia akan jadi tak berwarna sekaligus memberikan warna natural (semulajadi) pada kulit wajah.




    So sekarang aku memang tak tinggal rutin pakai sunscreen. Hari-hari mesti apply aloe vera sunscreen sebelum keluar rumah. Even, duduk di rumah pun aku apply jugak. Kemana-mana pergi pun aku akan pastikan sunscreen ini ada dalam beg. Tak susah pun nak bawa sebab ia berbentuk tube dan penutupnya "twist-lock", tak mudah bocor.










    Memang sesuai sangat digunakan untuk semua peringkat umur. Aku juga rekomen kat anak-anak aku sebab mereka aktif dengan aktiviti di sekolah setiap hari, jadi perlu apply sunscreen untuk perlindungan kulit yang optimum. So kalau korang sedang mencari sunscreen yang sesuai, aku juga nak rekomen korang untuk gunakan Hansaegee Nature Aloe Vera Sunscreen.





    Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari :





    Selamat mencuba!


    Thursday, July 21, 2022

    Thursday, July 21, 2022

    Takut Pakai Pelembap Muka? Krim Pelembap Mana Yang Terbaik Untuk Kulit Berminyak?

     

    Assalamualaikum! Dah lama tak celoteh pasal skincare. Kalau cerita bab kulit idaman siapalah yang tak nak kulit putih halus mulus macam telur direbus. Teringin juga nak memiliki kulit licin berseri macam orang lain tu.


    Masa awal-awal dulu bila sedar kulit ni berminyak dan mula ditumbuhi jerawat, mula la aku nak cuba macam-macam produk di pasaran. Sedangkan masa tu, langkah penjagaan kulit secara asas (basic) pun aku tak buat. Asal ada je iklan produk muka, mesti aku akan beli dan cuba sendiri. Tak kisah langsung sesuai ke tidak untuk kulit berminyak.


    Akibatnya, kulit aku bukan makin baik tapi makin teruk jadinya! Jerawat makin banyak naik kat muka ditambah pula dengan kulit berminyak yang tak terkawal. Rupa-rupanya bukan semua produk di pasaran boleh kita guna ikut suka tanpa kita tahu kandungannya dan kesesuaian untuk kulit. 


    Tapi tu la, jiwa remaja masa tu mana nak dengar cakap. Ikutkan hati sangat. Pengaruh iklan di televisyen sangat kuat masa tu. Bila dah breakout terus aku stop guna semua produk. Lepas tu, aku hanya guna pencuci muka. Masalah jerawat masih juga tak selesai. Bertahun lamanya aku cuba konsisten dengan pencuci muka saja tapi rupanya aku salah lagi!



    Muka berminyak dan berjerawat memang tak boleh 'hidup' dengan pencuci muka saja. Dah cuci muka takkan nak biar macam tu je kan. Kulit yang banyak terdedah dengan cahaya matahari ni akan cepat kering dan kesat. Sebab tu kena guna krim pelembap (moisturizer) untuk kembalikan hidrasi dan kelembapan pada kulit.


    Nak pilih moisturizer pun kena ada ilmu juga. Jangan tengok iklan terus nak beli. Kita kena tahu samada ianya sesuai untuk kulit berminyak dan apa bahan utama dalam produk tu. Selama ni pun, aku tak pandai pilih moisturizer. Ingat semua moisturizer tu sama je. Rupanya moisturizer ni ada 2 jenis, iaitu cream-based dan water-based.


    Sebelum ni aku guna moisturizer yang cream-based punya, memang la makin berminyak kulit aku! Bila masuk tengahari, muka jadi kemerahan dan berkilat bukan disebabkan kelembapan tapi sebab minyak yang berlebihan. Bila minyak berlebihan, pori-pori akan tersumbat dan lagi banyak naik jerawat di muka!




    Tipula kalau kata tak stres. Dah la kulit berminyak, jerawat naik sana sini. Tapi nak kata putus asa tu tak la. Aku cuba cari krim pelembap yang lain pula tapi kali ni aku akan pastikan bahan kandungannya dan jenis krim. Satu hari, aku diperkenalkan dengan krim pelembap Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature.


    Mula-mula risau juga nak guna, tapi bila tengok bahan kandungan dan jenis krim ni adalah water-based aku fikir why not aku cuba dulu kan? Bahan utama dalam Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream:


    Niacinamide

    • Memberikan tona kulit cerah, kawalan minyak, membersihkan dan menganjalkan kulit muka
    • Memberi kesan pencerahan dan kelembapan
    • Mengurangkan liang pori wajah dan boleh mengawal kulit berminyak

    Kim pelembap ini juga mengandungi 17 jenis ekstrak herba memberikan kombinasi padu untuk menjadikan kulit wajah lembut dan halus.






    Lagi banyak kulit kita terdedah pada cahaya matahari, lagi banyak minyak yang akan terhasil pada kulit wajah. Sebab tu, aku kena pilih krim pelembap jenis water-based untuk memudahkan penyerapan ke dalam kulit. Bila sapu krim pelembap ni, cepat betul ia meresap dan melembapkan kulit. Serius, aku dah mula jatuh cinta kali pertama!


    Tekstur dia memang ringan dan tidak melekit. Bila sapu di muka ia cepat meresap ke dalam kulit rasa lembut dan fresh. Yang bestnya, bila aku pergi berjalan di luar pun tak mudah berpeluh. Bila tak mudah berpeluh, kuranglah minyak yang tersumbat dalam pori-pori (non-comedogenic). 






    Sekarang aku rasa lebih selesa dan yakin dengan diri sendiri. Kalau dulu, aku nak kena makeup sebelum pergi kerja untuk tutup cela di muka. Tapi sekarang selain dari sunscreen, aku hanya guna krim pelembap Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream siang dan malam. Kesan paling ketara yang aku rasa kulit dah kurang berminyak walaupun bangun pagi. Terasa lembut dan kurang berjerawat. Tak cukup lagi ke tu? Bagi aku, memang inilah hasil yang aku dah lama nantikan!


    Sebenarnya, bukan susah pun nak cari krim pelembap yang sesuai dengan jenis kulit kita. Cuma kita perlu ada sedikit ilmu tentang produk tu dan kena ambil tahu adakah ia sesuai dan selamat untuk kulit kita. Kadang-kadang, beli produk mahal pun tapi kalau tak sesuai dengan kulit, ia tidak akan menyelesaikan masalah betul tak.


    Yang penting, aku happy dan puas hati dengan hasilnya. Kalau nak tahu, cubalah sendiri ;)


    🍁Brand: Hansaegee Nature 

    🍁Website: www.hansaegee.com/shop

    🍁IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/

    🍁FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 

    🍁Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia



    Thursday, June 09, 2022

    Thursday, June 09, 2022

    Cara Mendapatkan Kulit Lembap Berseri Dengan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

     

    Assalamualaikum! Nak mengekalkan kulit yang sihat dan berseri bukanlah sesuatu yang mudah bagi orang yang mempunyai kulit bermasalah seperti aku. Kulit kering sangat pun tak elok, berminyak sangat pun tak sihat. 


    Kalau dulu, aku tak berapa cakna bab penjagaan kulit ni. Namun, bila dah semakin dewasa baru aku sedar betapa pentingnya kita jaga kulit seawal usia muda. Sebab tu, kita kena praktikkan lima langkah mudah penjagaan kulit. Buat yang asas je pun dah ok. 



    Moisturizer atau krim pelembap muka merupakan salah satu tips untuk mendapatkan kulit wajah yang berseri dan sihat. Takda pelembap muka memang kering habis kulit dan pori-pori akan jadi lebih besar. Sentuh kulit pun jadi kasar dan kesat. Sangat tak best kan!


    Di pasaran ada pelbagai jenis pelembap muka yang boleh kita gunakan mengikut kesesuaian jenis kulit. Seperti kelazimannya, aku akan pilih produk yang mengandungi free-chemical dan selamat digunakan dan pilihan aku adalah Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream yang telah terbukti Paraben-Free, Sulfate-Free dan Alcohol-Free.



    Fungsi Krim Pelembap 


    Bila kulit terdedah lama dibawah cahaya matahari, ia akan hilang kelembapan dan hidrasi menyebabkan kulit menjadi kering dan kasar. Fungsi Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ini mencerahkan dan melembapkan kulit wajah. Ianya jenis water drop based cream atau berasaskan air yang meresap cepat apabila disapu pada kulit. Selain itu, ia berfungsi untuk :


    • melembapkan dan menghidrat kulit
    • mengawal sebum dan minyak berlebihan pada kulit
    • membaiki kulit kemerahan dan kulit rosak kesan dari sunburn
    • mengurangkan pori pada wajah
    • memperbaiki dan mencerahkan tona kulit tidak sekata, merawat hiperpigmentasi



    Bahan Utama Dalam Krim Pelembap

    Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni mengandungi dua bahan utama :

    Camellia Japonica Seed Oil
    • Non-comedogenic, tidak menyumbat liang pori, tidak menyebabkan jerawat
    • Membaiki kekeringan & kulit rosak akibat sunburn
    • Memastikan kelembapan meresap ke dalam lapisan kulit dalam

    Niacinamide
    • Memberikan tona kulit cerah, kawalan minyak, membersihkan dan menganjalkan kulit wajah
    • Memberi kesan pencerahan dan kelembapan
    • Mengurangkan liang pori wajah dan boleh mengawal kulit berminyak

    Selain dua bahan utama, krim pelembap ini turut mengandungi 17 jenis ekstrak herba memberikan kombinasi padu untuk menjadikan kulit wajah lembut dan halus.





    Sesuaikah Untuk Kulit Berminyak ?

    Krim pelembap Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream sesuai digunakan untuk semua jenis kulit. Teksturnya sangat ringan, tidak melekit dan cepat meresap ke dalam kulit. Biasanya aku akan sapu krim pelembap ni dua kali sehari dan sebelum pakai bedak.


    Lagi satu kan, krim ni sangat selesa diguna bila-bila je samada ketika nak pergi kedai atau di pejabat. Ia tidak meninggalkan rengsa dan ketidakselesaan pada kulit. Rasa lembap dan lembut je bila selalu guna.




    Cara nak gunanya pun mudah!
    1. Cuci muka sebersihnya
    2. Calit krim pelembap secukupnya pada muka dan leher
    3. Sapukan rata dan pedap sikit-sikit dengan jari. 
    4. Titisan air akan kelihatan dan ia mudah meresap ke dalam kulit



    Setelah berminggu aku konsisten menggunakan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream, ternyata terdapat perubahan positif pada kulit wajah. Kulit pun dah kurang berminyak dan jerawat juga semakin berkurang. Terus aku syorkan pada anak-anak untuk guna kerana mereka sangat aktif di sekolah dan mudah terdedah kepada cuaca panas setiap hari. Dan mereka juga memberikan feedback yang positif!


    So, kalau korang sedang mencari krim pelembap yang sesuai korang bolehlah mencuba Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream. InsyaAllah tak menyesal!

     



    Sunday, August 01, 2021

    Sunday, August 01, 2021

    Hansaegee Nature - Aloe AC Clean Bubble Cleanser For Acne Skin

     

    Assalamualaikum! How's your skin surviving through this MCO thing? Well, mine is always struggling but recently I found something that kinda ease down my skin problems and I think it would be good to share with you guys.


    When it comes to skincare especially skin cleanser, I ALWAYS...ALWAYS look for chemical-free products. Therefore, I will make sure to checkout the ingredients before make my decision and purchase it. For me, no matter how good the products are but if they have chemicals in it knowing that can harm our skin especially in long term, I will never ever lay my hands on it! So you gotta choose wisely and safely.



    We all know the 5 steps skincare routine right. Oh, you don't? That's ok, I'll be glad to share with you right here right now! If you want to have a healthy skin, you gotta make sure you do the 5 steps routine without fail. There are :


    1. Cleanser
    2. Exfoliate
    3. Toner
    4. Moisturizer
    5. Sunscreen

    As for today, I will share with you the very first step of skincare routine that one must not leave behind which is cleanser. Choosing the right cleanser for your skin is essential and before you do, you gotta know what type of your skin.


    I have an oily skin, and that comes with the acne package. Not just that, I also have quite big pores that even makes the acne easy to pop out. And yes, I'm still struggling fixing my acnes since my teenage. Though it's getting better as I enter my 30's, but maintaining the free-acne skin is a bit tough throughout the years. 






    I have tried many types of cleansers but Aloe AC Clean Bubble Cleanser from Hansaegee Nature is a foam-base that gives you a soothing, cooling sensation on skin with moisture that will keep your skin clean and smooth all day long.

    It has 11 types of natural plants extract with the main ingredients are Aloe Barbadensis Leaf & Tea Tree Leaf Oil, a good combination for remove dead skin cells and excess sebum/oil and impurities deep within pores. It also protects the skin, pore refining, leaving it smooth, moist and keep it refreshed.

    Now you know, the Tea Tree Leaf Oil works very efficient on skin and act as anti-bacterial used to treat acne. So when we apply the aloe clean bubble cleanser, it will cut down the slightest possibility of acne-causing bacteria residing inside our skin pores.

    So if you are wearing makeups, you don't have to worry because this cleanser will not only cleanse the surface of your skin but also wipe out the makeup residue that is still stuck in the pores. How good is that!




    What caught me interesting with this aloe clean bubble cleanser is the soft and bubbly texture when apply on my hands. It feels so smooth and watery on my skin! And did you know that foaming cleansers are great for oily and acne-prone skin because of their pore penetrating capabilities? Yes, it goes deep in your pores and get rid of the excess oil/sebum without too much effort.








    As good as how it works, it is also easy to use. Simple video below will show you 👇




    How to Use?

    1. First, you must wet your hands and face with clean waters.

    2. Then, press 1.5 or 2 full pump of Bubble Cleanser on hand and then apply on face and massage gently.

    3. Wash you face with clean water to wash off the bubble. Now your face clean deeply smooth and moisture without dry out feeling.





    The best part about this cleanser is, it is paraben-free, sulfate-free and alcohol-free. Yes, these are the chemicals that we should avoid in our skincare products. Since my skin is oily type with acne problems, I don't want to worsen my acne and the Aloe AC Clean Bubble Cleanser is the solution to my skin problem.


    Aloe AC Clean Bubble Cleanser is for all skin type. It doesn't dry out my skin after wash like any other foam-base cleanser. Not only that, it controls oil and keep my skin moist and soft at the same time. 


    So if you are still searching the right cleanser for your skin, just go for the chemical-free like the Aloe AC Clean Bubble Cleanser from Hansaegee Nature. You will love the bubbly watery texture, the lemon scent, the moisture on your skin and most important it will leave your skin healthier and refreshed all day long.





    After weeks using the Aloe AC Clean Bubble Cleanser, I begin to feel the difference on my skin. It doesn't feel too much oily as it used to be. My skin is smooth right after the wash and fresh. And did I tell you how good the smell is? This cleanser contain Lemon Peel Oil which gives you the lemon scent and I can confirm that you also gonna love the smell on your skin!

    Thanks to Aloe AC Clean Bubble Cleanser, I can live my life with a healthier and fresher skin and be confident more than ever. For more details about Aloe AC Clean Bubble Cleanser and Hansaegee Nature products, you can click on the link below. 

    Don't forget to try it and share your experience with me ya!






    Disclaimer

    If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.


    All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.