Thursday, May 16, 2013

# Cerita My Pearls # Sukan

Sukaneka Tadika Sri Anakanda 2013.

Assalamualaikum!~


That was the day where my Pearls became 'athletes' hehe. Kalau bab bermain/bersukan memang laju je My Pearls ni. Tak sia-sia Kenit bawa mereka bermain di taman permainan sehari sebelum sukaneka untuk kuatkan otot dan tulang hehehe.

Sukaneka Tadika & Taska Sri Anakanda 2013 diadakan di padang Sek. Keb. Petaling Jaya pada 12hb Mei 2013. Upacara dimulakan dengan ucapan oleh Guru Besar Tadika Sri Anakanda, Ph, Hjh Fauziah Othman dan seterusnya dirasmikan oleh Datuk Dr. Hj. Wahab (ingat-ingat lupa hehe).

Berkumpul dalam khemah...

Guru besar yang 'garang'...my Pearls cakap hehe.                        

Datuk merasmikan Sukaneka.

Sebelum sukaneka dimulakan, pertunjukan Chicken Dance atau Tarian Ayam oleh kanak-kanak 6 tahun. Mujur takda tarian Oppa Gangnam Style atau Gwiyomi hehehe.

Wani ber-chicken dancing....

So, acara pertama bermula. Dimulakan dengan kanak-kanak tadika 4 tahun (Mira's turn) beraksi! Mira duk dalam 1st team untuk acara 'You Are My Sunshine'. Yesss dear, you are my bright sunshine...like a diamond heeee (^_^).

Nak tengok Mira beraksi? Ni 1st time Kenit tengok dia bersukan. Perghhh! power jugak anak aku ni ekekeke.

Dalam barisan, Mira rumah biru hehe. Tak nampak macam nervous
plak budak kecik ni hehe.

Relax je anak aku bawa 'telur' dalam sudu ekeke.

Letak 'telur' dalam sarang.....

Laju lari lagi nakkkkkkk....

Haaa itulah 1st time Kenit tengok Mira bersukan ekeke. Paling Kenit takleh tahan gelak masa ni, Kenit tengok ekspresi muka Mira macam takda perasaan..! Masam pun tidak, senyum pun tidak, penat pun tidak! hahaha. Laju menonong dia lari tak tengok kiri kanan ahahahaha. 

Long story short...team biru Mira menang! hou yeaaaaa....!hehehehe.

Tiba masa ambik hadiah....

Kenit ingatkan hadiah biasa2 je..ghupernya dapat medal! 'Omeh'(emas) plak tu..!hehehehe. Terbaekkkkkk.....

Tegak lurus dia berdiri macam nak kawad pulak.
Displin sungguh..anak sapa la ni!ekeke.

Datin hulur tangan nak salam, tapi Mira wat dek
terus turun tangga ekekekeke.
Dah tu wat muker tak bersalah plak tu.

Dah habis acara kanak-kanak 4 tahun dan 5 tahun, tibalah acara ibu bapa. Sporting giler diaorang ni! hehe. Cuma Kenit ngan Pak Jelan je yang malu-malu tupai nak join hehehe. 


Acara Hulahup Gelung untuk kaum ibu.

Kaum bapa main belon...cam budak kecik! ekeekeke.

Tibalah masa untuk kanak-kanak Tahun 6 pulak. Wani dah tak sabaq dah ni nak berlari atas padang hehe. Untuk Wani Kenit wat special skek, pasai tahun depan dia dah sekolah lain. So, kenit abadikan momen ini dalam bentuk video sebagai kenangan dia di sekolah tadika.


Wani dalam barisan. Dia sorang je gegurl??? 





Laju jugak anak dara sulung Kenit ni berlari hehe. Tambah pulak, ada suara pemberi 'semangat' ter-over kedengaran hehe.

Apapun, team merah Wani berjaya dapat tempat kedua dalam acara ini. Congrates my Pearl! Still dapat medal walaupun warna tak sama ngan adik.

Adehhh! muke ponyok kesian tu yg tak tahan tu.
Lemah gemalai tunggu medal.

Tahniah kakak! (^_^)


 Alhamdulillah.....

Selesai sudah Sukaneka Tadika & Taska Sri Anakanda kali ini. Overall, sumer budak-budak, mak-mak budak dan bapak-bapak budak happy! We had fun that day! Thank you cikgu-cikgu Tadika Sri Anakanda yang berjaya mengendalikan acara sukaneka kali ini (^_^).


Kontinjen Kenit - one gold and one silver..good job
My Pearls! (^_^)

Dalam kete -  masa ni mata adik dah tak tertahan 'berat'nya
hehehe. Ngantuk sangat dah tu. Kakak pun dah berkerut
heeee.

Their goodies bag - penuh dengan gift yang ohsem! Dapat baju
dari Bank Rakyat lagi hehe.


 End of the day.....


My Precious Pearls beauty sleeping. Pakai terus baju Nuri bank rakyat
siap ngan bantal 'busuk' masing-masing hahaha.
Ooopsss! kakak still minum susu botol ekekeke.

Ada lagiiii???
v
v
v
v
v
v
v

Bangun petang - So proud of you both Pearls!

Buat cikgu-cikgu di Sekolah Tadika Sri Anakanda...SELAMAT HARI GURU!

SEKIAN (^_^)

8 comments:

  1. bestnyaaaa sukaneka tu..happening sungguh..hehehe.
    tahniah kakak & adik.. =)

    ReplyDelete
  2. Congrats to kakak & Adik.. mana tau satu hari bakal atlet negara kta ke..;p

    ReplyDelete
  3. lama tak bersukaneka :D bestnye :D


    hye nama saya amer jaya. empunya blog amercorner.com.
    Saya ingin menjemput tuan blog untuk join giveaway pertama saya untuk tahun ini.

    Harap sudi ya. selamat berblogging. :D
    http://www.amercorner.com/2013/05/may-giveaway-by-amer-corner.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah kalau tiada aral sy join ...terima kasih atas jemputan amer (^_^)

      Delete
  4. hehe.sronok tengok..yeay..team biru menang..hehe..
    tahniah la mira n wani..

    ReplyDelete

Apa kata korang?