Thursday, September 26, 2013

# Kenit Review

Motivasi Untuk Tidak Makan Nasi.


Assalamualaikum!~

Alasan paling lojik tuk elak dari makan nasi terutama wakut malam. Konon takut perut buncit laaaaa....gendut laaaaa... ohhh pleaseeee! Not relevant dah tu sumer hahaha. Apa yang penting??? 'portion size' yezzzaaaaa..... hehehe (tang makan laju je ikut doktor kannn!) 


Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care

Jom menderma untuk Tahfiz An Nur


Lee Char Kuey Tiow

Kami memang suka sesi Kuey Tiow-ing, dah la dekat sedap plak tu hehe. Ini bukan Cina punya Char Kuey Tiow, ini Melayu punya tau hahaha. Terletak di Desa Pandan kat deretan gerai-gerai makan kat kawasan Blok E. Warung Lee CKT ni dekat je ngan umah kenit. Jalan kaki 5 minit dah sampai. Tapi, banyak kali jugakla kenit hampa ngan warung ni pasal cepat sangat habis! Kalau dia tak meniaga berhari-hari lagi kenit merana muahaha~

Tapi, CKT kat sini memang tidak pernah menghampakan! Taste dia memang ngam ngan tekak kenit. Kuey tiow yang digunakan plak jenis halus-halus tu. Orang panggil kuey tiow melayu. Itu lagi buat kenit jatuh cinta ngan CKT dia! Seriously, agak susah nak cari CKT yang sedap2 kat sini. Nak gi jauh-jauh tak dayo den do! Mujur ado dokek-dokek sini jo hehe.


Heavennnnnn! CKT Spesel

Satu lagi yang buat kenit tensi masa time nak order. Makcik tu amik order, lain yang kita mintak lain yang dia bawak hahahaha boleh plak cenggitu ye? Kiter order CKT taruk telur mata, dia bagi CKT je, kita order CKT spesel kerang, dia taruk CKT telur mata hahahaha. Makcik ni bukan local kot (dialek Indon), sampaikan Pak Jelan pun taknak order kat dia. So, kenit melantak sorang je malam tu.... yeeehaaaaa!


Adik dapat kasut baru beli kat pasar malam, terus 'rasmi' dulu hehe.
 Yang kakak mulut melopong....kakak tengok bini Mat Yo gaduh gak ke???
ekekekeke :D

Pagi tadi, sempat lagi rembat semangkuk mi kari kat warung Pak Ayob kat Pusat Serahan Pos PJ. 



Fuh!

Tenghari kang??? perut melayu....carik nasi laaaa!

21 comments:

  1. seriusly. berenti mkn malam akan menguruskn perut

    ReplyDelete
  2. aduh besnye
    dah lama x makan CKT
    ni rasa nak makan mlam ni heheheh
    salam perkenalan dari ida
    jemput singgah blog ida ye
    umielman.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehla makan malam kang hehe. Salam perkenalan kak ida (^_^)

      Delete
  3. adehhh sedapnya, tiba2 rasa lapar pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dah sampai soru la tu...wajib gi makan dulu haha :D

      Delete
  4. Yumm..macam best ja..boleh try ni..

    http://ordinaryahmad.blogspot.com/2013/09/jumpa-syiling.html

    ReplyDelete
  5. Hahaha.. Sedap jugak tu.. Lama dah tak makan...

    ReplyDelete
  6. Uhh sedap CKT.. udang.. siap telur lg tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yang menambah selera tu abg khir hehe :D

      Delete
  7. sdapnyer! ni kira gntikan nasi la ek...

    ReplyDelete
  8. ssh nk carik makan ikut selera kite kn..kekadang jmpe pon macam xptt je harge nyeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu TB, tu yang cerewet sangat ni hehe :D

      Delete
  9. mama sekarang makan jer kejenya, tak kira waktu, sufi masih menyusu, tu yang lapo... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe mama, yang tu ada excuse ... di maafkan (^_^)

      Delete
  10. haha =) bnyaknya mkanan dalam blog ni..semua sedap2..ckt ni mmg feveret sy..mgidam pulak rsa he3..

    ReplyDelete

Apa kata korang?