Apekejadahnye Ni Sumer?

Thursday, October 24, 2013


Assalamualaikum!~

Uwaaaaa konpius...konpius den! Apakah yang sedang berlaku pada blog den ni ha? Apo layi tak kono ni ha? Alkisah...... alkisah maka tersebutlah kisah sang kancil datang berama-ramai mihmihmih. Alkisah terkeluar plak dialog arwah Pak Sudin dalam citer Pendekar Bujang Lapok hehehe.

Problem no.1

Semalam kan, tengah check komen-komen tetiba kenit jumpa satu komen ni....

klik tuk baca dengan jelas dan terang lagi bersuluh huhu

Malas sangat ke nak klik? takpe, kenit bacakan tuk korang...

"Hello I'am Chris From France!! This is not a "spam" Assalamuualaikum You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name Blog Url Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country. http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/ Happy Blogging ****************"

Haaaa apokobondonyo ni Kak Jah??  den takut la jugak dapek mesej gini. Kot-kot spam ko... jangan jah...ekau jangan nak buek taik kek blog den. Den tak kacau ekau.. buek apo nak kacau den??

Jadi, kenit terjah link website yang diberi. Tawakaltualallah je la....



nampak macam tak tipu je hehe

Nampak real betul website tu. So, kenit la link ikut kategori 'COUNTRY' dan tengok senarai-senarai blogger dan link mereka ada di situ. Kenit jumpa Hanis Zalikha, Zamani84, Bubblynotes dan bersepah lagi blogger retis kat situ! hehe.

So, actually it's not a scam kan? Boleh ke kenit letak link kenit kat situ ye? Please tulunnnn...

Problem no.2

Korang perasan tak ni?




Baru pagi ni je kenit perasan benda ni. Bukak dashboard, dia ada bukak blog dia ada jugak. Siap iklan menari-nari kat bawah tu. Tu anak panah tu... ada link blog kenit. Apo makno sumonyo ni?

Korang ade kena camni tak? kalau kena boleh bagitau dari mana tu? Kalau tak memudaratkan takpo la..tapi susah sikit la nak baco... banyak sangat 'frame' atas bawah tepi hehehehe.

You Might Also Like

15 pengomen comel

  1. akak takde pulak dapat emel dan juga iklan kat situ...kena beware jugaklah sbb tkut nanti merosakkan blog kita jerk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg nak tanya ni kot2 ada kengkawan yg dapat mesej serupa.

      Delete
  2. sama.... ade dpt msg ni jugak. tp sy publish je xbukak... blog kawan pun ade jugak masa tgh BW tadi .... xpaham jugak.. malas nak amik kesah.. heheeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee tu yg tak berani nak bagi tu :). Terima kasih sharing naurah (^_^)

      Delete
  3. CN pon dapat gak komen yang kat atas tu, ignore jer takut spam, kira hokay ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la cikgu, kenit just ignore je la...takut jugak ni. jgn la jadi sasaran spam diaorg..daku tak relaaa huhu :)

      Delete
  4. yang pertama tu akak memang ada dapat komen macam tu... tapi kannn... tak adalah gi letakkan link kat blog dia tu...erks... siapa yang duk letakkan??? agaknya dia letakkan sendiri kot... tapi semenjak komen tu masuk walaupun tak approve banyak sangat komen anonymousnya... adehh... sebab dia letak link akak kat situ ker? ponek2 nak melayan anonymous ni...melambak2lah makanya dalam waiting list or spam list tu...muahahaha...

    *kenit... blogger retis ke akak??? adehhh...taklah...blogger picisan jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sis, memang ada link blog sis kat situ. Banyak lagi link blogger lain yang kenit kenal ada di situ. Ingatkan sis sendiri letak..tu yg nak tanya tuk kepastian tu hehe.

      alololo merendah diri pulak hehe..memang bubblynotes dah jadi blogger dikenali ramai gitu hehe. Takde maknanya nak picis pics ye hahaha :D

      Delete
  5. saya pun ada dpt . wat x tau jer ... takut jadi mcm2 kat blog . huru hara kang dunia saya ...

    ReplyDelete
  6. td nampak kat blog org lain. kalau sy sis, x yah la ikut kot2 spam ke.. saja je tu tempek blogger femes kat website depa supaya kita percaya..

    ReplyDelete
  7. Mmg de gak dpt.. tpi buat tak tahu je., Komen pelik2 mmg delete je...

    ReplyDelete
  8. aah yumida dpt komen ni
    bila bukak blog dia automatik dah masuk dlm list, yumida xde follow pun blog dia
    tp kat blog tu mmg blogger around the world
    rasanya xde pa pe tu
    dia juz nak kumpulkan blogger serata dunia kot

    ReplyDelete
  9. Sy pun dpt dari christ tu.. ramai juga rakan blogger yg dpt. Rasa x de apa kot. Dia suruh follow dia & letak backlink dia dgn gmbar globe tu kat blog kita.. tp x pasti lah ye spam atau x..

    ReplyDelete
  10. yg pertama tu sy pn ada..tp xterjah lg blog dia =) yg ke-2 xdelah plak kena cmtu..skrg dh ok ke??

    ReplyDelete
  11. InsyaAllah x dak apa2 kot kenit.. jgn risau k..=D

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM