Thursday, October 31, 2013

# Kenit Review

Jasamu Tetap Dikenang.


Assalamualaikum!~

Bila kita dah biasa bekerja bersama, bergurau, bergelak ketawa, bergosip (hehe) even kuar gi beli makan pun bersama, maka bila salah sorang kene pindah pasti suasana dan keriangan tu dah tak macam dulu. Walaupun hanya pindah unit dan bahagian still rasa tu takkan sama macam dulu-dulu.

Tapi, itulah realiti kehidupan. Bertemu dan berpisah sudah menjadi resam manusia sejak zaman berzaman. Kalau kita tak berpisah kita takkan bertemu yang baru. Ish.... tetiba sebak pulak pehal??! hahaha. Asalnya, nak citer pasal makan! ni tetiba emo pulak.... buwekkkkk~

Actually, our penyelia yang sangat generous dan baik hati selalu belanja kami makan telah berbesar hati untuk belanja staff2nya sekali lagi! Semoga murah rezeki bosss! hehehe. Ini bagi meraikan perpindahan dua staff yang akan berpindah unit, iaitu kak Prema & Kak Ani.

Lokasi pilihan bos kami.....

tadaaaaaaa...!

Dah dua kali kenit makan kat sini. Kari kepala ikan dia dah la nallarekek! Pastu best! Restoran ni terletak di Petaling Jaya. Nanti kenit bagi addressnya ye.


masuk-masuk je dah beratur panjang dah!
 Ni sumer nak makan nasi kandar la ni
.

jemaah kolesterol wakakakaka~

ekekekekeke


heeeeeee~

Sementara tunggu makanan sampai, sempat la kan bergambo sekeping dua hehe. Siap warning lagi sat gi makanan sampai kasi kenit amik gambo dulu baru boleh makan! haha. 






ni diaorg kata bawang yang digoreng. Bawang besor kot.
Sedap ngunyah ngan nasik.

takdop ni tok sedak ah~

Last but not least.... the main course



kari kepala ikan atau curry headfish hehe

Dalam gambo ni napok je kecik, tapi kat luar ...  subhanallah bapok besor! hehehe. Puas makan 8 orang. Sebelum kenit terlupa, kalau korang berhajat nak datang sini bolehlah datang ke 


No.1, Jalan 235/51A, 46100, Petaling Jaya, Selangor. 
Jalan 235/51A near the PJ smallest round about. 


Korang akan jumpa" roundabout terkecil di dunia", 
Masuk ke jalan menghala ke masjid (jalan sehala). 
Pastu masuk kiri.

Susah-susah sangat korang cari dengan Waze  je hehehe.


To Kak Ani dan Kak Prema (if both of you happen to read this) semoga berbahagia menjalankan tugas baru. Semangat baru, jiwa baru dan azam baru (^_^).

17 comments:

  1. wah... kari kepala ikan tu sangat sedap... tp kat PJ tu sgtlah jauh utk sy pergi hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, manela tau satu ari nanti terrrsampai pulak kat PJ ni, bolehlah singgah ;)

      Delete
  2. sedapnya kari kepala ikan nie kenit...menyelerakan jerk

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menyelerakan ... tapi kenit amik sikit je sebab nak cover cun kannnn muahahaha:D

      Delete
  3. bestnye kena belanje hihi erm fae x berapa kari kepala ikan tu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkkk ni pun bos kenit yg blanja ni kihkihkih~

      Delete
  4. teringat masa buat majlis perpisahan kat baiduri ni juga, eh eh, kenit macam dekat jer tempat kerja kita ni...ekekekek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dekat punnn cuma belum bertemu jodoh je lagi hehehehe :D

      Delete
  5. pergh! macam best je! macam menarik je! hEHE!

    www.shakroil.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan best bukan menarik tapi sodapppp! muehehehe :D

      Delete
  6. terliur tgk kari kepala ikan tu..
    bila la boss nk belanja mkn ni (tiba2)..hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape lagi kak mar, wassup la ke bos suruh belanja makan hakhakhak :D

      Delete
  7. isk isk isk akak..sedapnya. lapor saya akak buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. bakpe tak makan lunch lagi? jgn biar perut kosong nim, gi cepat makan ader lagi kari kepala ikan kat kedai tu :D

      Delete
  8. berbaloi x kak mkan kt situ?? harga cun?? hu3 dah mcm repoter mkanan ja kak ni =) gmbar wajib ade kan..xsgka plak akak ni peminat kari kepala ikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak pasti harganya fais, pasai bos yang belanja hehehe. Tapi, berbaloi la jugak melihatkan kepada sambutan pelanggan dan kesedapan makanannya. Akak tak minat sgt kari kepala ikan tapi bos dah belanja akak bedal je la! muahahahaha :D

      Delete
  9. Kari kepala ikan pekena time lunch mmg terbaik.. sure sedap tempat ni kan. Sy amik add dia klu ada ke pj nk terjah jugak lah. Thanks sharing :) :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?