Jom PingMy URL Ke 1653 Websites.

Sunday, November 03, 2013



Assalamualaikum!

Ya Allah sejuk sungguh pagi ni ..tak bukak kipas tapi dinginnya boleh menusuk ke tulang itamku! Takda idea nak buat apa pagi ni. Keadaan Mira dah beransur baik tapi masih demam. Batuknya pun masih ada lagi. Cuma selsema dah kering. Maka, memang takda mood la kami nak kuar gi jenjalan.

Tengah dok BW ke blog kengkawan dan balas komen mana yang tersempat, maka kenit terbaca mengenai Ping My URL ni. Ramai blogger yang dah mencuba kaedah ping terbaru yang diperkenalkan oleh HasrulHassan. Maka, dengan lajunya kenit terjah entri bro Hasrul mengenai Ping My URL di SINI.



Senang giler caranya. Masukkan URL blog korang pastu tekan SUBMIT. Pastu URL blog korang akan di hantar ke lebih 1653 laman web lain. Syaratnya, korang kenela tunggu sampai semua ping tu berjaya diPING! hehehe.

Kan sonang tu? takyah kita bersusah payah nak bagi email dan butir peribadi lain segala! Ini baru dikatakan dunia diujung jariku muehehehe. Kenit punyer ni dah sampai 700 address website. Sempat lagi kalau nak bancuh air milo ke, goreng nasi ke hehe.

Korang jomla try Ping My URL ni (^_^) jom luaskan kuasamu mihmihmih~

You Might Also Like

25 pengomen comel

  1. Bagus kan kaedah nie.. farah pun dh buat.. =D

    ReplyDelete
  2. wah beznye
    yumida nak try jugak la
    isi tabung sini-inti edge

    ReplyDelete
  3. Thanks share :) sangat membantu.... somoga usaha awak dibalas dan diberkati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. my pleasure dayat. Semoga kaedah ini dapat membantu anda :D

      Delete
  4. sekarang gak nak buat.. hehe.. thanks for sharing... :)

    ReplyDelete
  5. thanks for sharing kenit...bole mama tau nape nak kne wat camtu ek?...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. my pleasure mama. Kan biasanya lepas kita taip satu2 entri kita kene ping kat banyak tempat kan? Tapi, kaedah yang ini akan menghantar url blog kita ke 1600++ laman web hanya dengan satu klik saja. Kan mudah gitu ? hehe

      Delete
  6. Ok juga ni...lepas ni nak cubalah...thanks for sharing!

    ReplyDelete
    Replies
    1. my pleasure mia...selamat mencuba. Ilmu yang baik dikongsi bersama :D

      Delete
  7. terima kasih sharing. amatlah dihargai bagi bloger baru macam saye ni...heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. takda masalah hehe. Ilmu ni pun saya ambil dari otai blogger yang berpengalaman. So, dari beliaulah kita kene banyak belajar. Kenit hanya menyampaikan :). Selamat mencuba :D

      Delete
  8. fae dah cuba tapi mcm 'stuck' sampai 12 websites je.. later fae try lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe fae cuba lagi k. Jgn putus asa dear :D

      Delete
  9. salam..tq berkongsi ..lepas ni boleh try.. tak sabar nak buat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam my pleasure. Selamat mencuba ye :)

      Delete
  10. akak..nak tanye, berapa minit ping url blog tu siap?
    yumida buat sampai nak 1 jam, hanya 1 je yg dia update. last2 yumida tutup. x pasti dia dah ping semua or x? tp anak panah masih loading..konpius
    nak ping kali ke-2 takut dikenakan penalti oleh google

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak punyer dalam 15 minit siap dah sat tadi. Biasa dia update laju je. Kalau yumida masih nampak anak panah atau loading tak habis sampai 1653 websites maknanya belum habis lagi tu. Takleh refresh atau tutup link tu. Kene biarkan dia jalan sendiri sampai habis ping ke 1653 website.

      Delete
  11. Bagus info ni.. thanks sharing.. :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM