Kali Pertama ...!

Sunday, November 10, 2013

Assalamualaikum!~


Tak senang hati ibu bila anak-anak buat permintaan yang satu ni! Kalau suruh belikan takpe lagi, tapi bila kakak adik suruh ibu make-upkan ... MAKE-UP?? Aarghhhh tetiba diri ini rasa STRESS sesssaangattt! hahaha. Dah ribu riban kali ibu cakap ibu tak gheti nak solek-solek ni. Naper la korang suka bagi ibu tasking yang susah-susah ha? Diri ibu sendiri pun ibu tak pernah make-up .... dah la dalam umah ni ibu sorang je wanita dewasa. Kalau suruh ayah kang, lagi tak tau apa ghuper akan jadi mihmihmih.

Demi memenuhi permintaan peminat-peminat cilikku hehe, maka ibu gigihkan jugak la untuk COBA mencantikkan muke anak-anak sempena hari istimewa diaorg. 

Memula, kita kene cari barang make-up! Dalam umah ni, gincu pun tarak ... bedak kompek pun tarak ... maskara pun tarak ... apa pun tarak! hehehe.  Style ibu gi keje, tepek bedak baby Johnson & Johnson --> pakai tudung -- > siap!. 


1 jam kat QQ SHOP tapi beli 2 barang ni je muahahaha!

Jadilaaaaaa...dari takda langsung kan hehehe. Ingat nak beli berus blusher, tapi tengok ghuper berus tu macam tak yakin je nak pegang, so dalam hati kata 'aahhh .... gosok-gosok je ngan ibu jari kang boleh jugak' hahahaha. Bajet tul ibu korang ni nak! Lip ice tu RM2.90, eye-shadow tu RM4.90 ...boleh sangat kan hehehe.  

Punyerla menggigil tangan ibu nak bila nak mulakan langkah! Anak-anak request nak ghuper macam Barbie, tapi ibu dah terbayang-bayang ghuper Joker hahaha. Nervous siotttt! Kang tak jadi maluuuuuu jek!. 


Beria si Mira duk diam kene make-up, yang ibunya punyerla berhati-hati
 guna berus kecik tu  sampai ternganga-nganga mulut! hehehe.

Ya Allah! props kat belakang tu ignorekan aje la yek! Begitulah ghupernye biler masing-masing bangkit lambat! Nak bersiap pun amik masa sampai 1 satu jam! Last-last sumer kain baju lempar je atas katil! mihmihmih. Produktif sangatttttt!


Nampak tak? nampak tak? Light giler make-up ibu tapi
ok la takdala ghuper cam Joker kan kahkahkah!

Bila dah nervous, sapu pun very light je hehe. Ingat nak kasi 'smoky' sikit eye-shadow tu tapi takut nak apply kaler gelap-gelap, kang betul2 berasap mata diaorg kahkahkah! Bibir tu sepatutnya warna merah dah, tapi gamaknya rasa sedap ala-ala strawberry gitu pas 5 minit ilang dah kaler merah hehe.

Walaupun hasilnya tak semegah yang diharap, they looked very happy with it hehe. Berkali-kali diaorg posing depan cermin tengok muker masing-masing yang baru lepas di-make-up-kan.


ready???

Huh..! lega rasanya sesi make-up tuk bebudak ni dah habis. Habih tegang segala urat tangan ibu tau mihmihmih. Sumernya dah siap, dah cantik dah lawa, bolehla get ready for their BIG DAY! Ape tu?? 

Haa tungguuuuuuuuu .... ! (^_^)

p/s: Nantikan kehadiran kenit di blog korang ye hehe. Nak pulun 3 hari punyer BW ni!

You Might Also Like

31 pengomen comel

  1. peh.kecik2 dah pandai mintak mekap.. untuk ape lah tu yek.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa yang tu kene tunggu next entri yek ekekeke :D

      Delete
  2. alololo...comel je bila dah di makeup..hehe takpe budak2 tak boleh makeup tebal2..ni da kira nice dgn dorang :D
    btw sye klik iklan nuffnang ye kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih ezyra ...pandai ezyra amik hati kenit ekekekee. Thank you ezyra, nanti kenit balas ok (^_^)

      Delete
  3. Replies
    1. alhamdulillah yang sedang-sedang aja hehehe :D

      Delete
  4. sebab ape die tasking bende yang susah ,.. sebabnye nnty mak die jadi hebat,.. kerana mempunyai manyak kemahiran.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tasking lain takpe lagi ...tasking hat ni yang bikin nak pengsan je rasa! hehehe

      Delete
  5. hehe comel dia org nie...dah besar kang pandailah bersolek yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh mem beso pun tak bersolek .... mana le lawan mem kannnn hahaha :D

      Delete
  6. berapa hari tak sempat nai bw. saya singgah blog akak dulu ni..

    amboi..meriah budak2 tu

    *klik2 iklan akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ainim, nanti akak singgah ye :)

      Delete
  7. Replies
    1. ye la, diaorg bahagia la kene make-up bagai hehehe :D

      Delete
  8. waaa pandai make up erk. selalu kat sek leeza kena ajk make up. tp tak reti pun.... haaaaaaaaaa
    done follow here.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mane pandainye leeza, ni pestime make-up bebudak ni hehe. Harap ini pertama dan terakhir diaorg mintak kenit make-upkan ekekeke :D

      Delete
  9. hamboi hamboi...cilik2 lagi...ada ape la tu agaknya...
    samala kita kak...dapat tepek bedak J&J, pakai tudung, siap...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita geng kan mama hehe. Bebudak sekarang dah pandai request nak melawa :D

      Delete
  10. Budak sekarang ....dah pandai ..nak lawa sahaja .....ibu kena guide elok2 la .....lepas nie ibu dia kena pi kelas makeup la .....
    http://azahairi.com/2013/11/afiq-umar-thaqif-1-tahun

    ReplyDelete
  11. Hihii.. ok lah tu.. comelll.. :)

    ReplyDelete
  12. Seriously kenit tak pernah make up???? Fuh bestnya kan..farah kalau x make up dh mcm rupa org sakit dah..btw hasil sentuhan ibu yg tak mengecewakan.. comei dah dua beradik tue.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam hidup kenit, hanya 5 kali je kenit pernah kene makeup yang sebenar2nya makeup hehe seriously! kalau make-up nak gi keje, kenduri, majlis rasmi kenit tak pernah lagi hehehe.

      Delete
  13. wah.. pndai make up.. kecik2 dah pndai nak make up ea..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM