Monday, November 25, 2013

# Cerita My Pearls

Majlis Konvokesyen & Anugerah Cemerlang - Part 1


Assalamualaikum!~

Sekejap rasanya tempoh 2 tahun ni. Tahun depan, bermula la episod baru bagi kakak yang akan menempuh alam persekolahan rendah. Rasa macam semalam kakak baru graduate 5 tahun, pejam celik pejam celik sekarang dah fully graduate!

Dari tak tahu membaca dah jadi pandai baca. Dari tak tahu mengeja dah pandai mengeja. Dari cakap pelat dah jadi tak pelat dah. Cuma, adik tu la ada pelat-pelat sikit hehe. Tapi, kalau nak dibandingkan pelat dulu, sekarang ni much much better improvement dia! Dulu dalam sebaris ayat tu, hampir sumer dia cakap pelat, sekarang ni ada satu dua perkataan je dia terrrrpelat sendiri haha.

27hb Oktober

Pagi tu kami sampai kat MKM lebih kurang jam 8.30am. Turun dari kereta, masuk dalam dewan terus cop tempat duduk. Kakak adik dibawa ke belakang pentas untuk sesi mencantikkan diri. Oohhhh! ada pun tukang makeupnyeeeee! Awat tak habaq awai-awai ... takda la chek kalut pagi-pagi makeup-kan bebudak tu. Tak pasai-pasai check jadi mak andam terjun buat pertama kali! hehe.

Beratur dan menunggu dengan sabar sebelum di make-overkan oleh
makcik-makcik yang pro dalam bab make-up hehehe.


Takyah diajar, otomatik terus pejam mata dia bila makcik
tu sapu pewarna kat mata dan pipi dia. Amboiiiii!

Amboiiii seronok Mira pakai gincu ye!

Khusyuk kak long ye amboi amboiiii!

Amboiiii! kemain berekoq mata dia!

Ha tudiaaaaa! ibu tengok pun dah seghuper aktres Bollywood zaman Raj Kapoor dah! hehehe. Choiiiii tak mo tak mo! Boleh tahan makcik yang make-upkan kakak adik ni. Kalah ibu camni! hehehe. 


Selepas di-makeup-kan. Amboii amboiiii!

Bergaya sakan anak-anak ibu kali ni. Kakak pakai baju kurung tuk tarian zapin. Adik pakai baju Bollywood tuk tarian gelek-gelek Bollywood. Boleh jatuh 'saham' ibu camni!


Sanggup adik juih bibir takmo terrrtelan gincu hahahaha.

Melaram habis anak-anak ibu ari tu. Amboiii amboiii amboiiii!

4 comments:

Apa kata korang?

Follow Us @soratemplates