Nak Senang Bersalin?

Saturday, November 30, 2013


Assalamualaikum!~

Hujung-hujung tahun begini bukan saja meriah dengan kenduri kendara dan majlis berkhatan, malah ramai juga bakal-bakal ibu yang akan melahirkan anak mereka. Bagi yang dah ada pengalaman bersalin sebelum ni, mungkin takda masalah nak menghadapi kesakitan di bilik bersalin. Tapi, bagi first-timer tentu ada 1001 macam perasaan kan?




Amboiii kemain sungguh cari info pasai nak bersalin ni ye hehehe. Begitulah kenit masa memula pregnant dulu pun. Bersungguh mencari info mengenai cara macam maner nak senag bersalin ni. Korang nak yang mana? Ceaserean atau Normal? 

Alhamdulillah, pengalaman kenit melahirkan kedua-dua 1st precious pearl dan my 2nd precious pearl melalui dua kaedah yang berbeza. Seorang kuar ikut 'tingkap', seorang kuar ikut 'pintu' muehehehehe. 

Di zaman moden ni, jangan sesekali kita lupakan pesan dan petua orang-orang lama. Yang mana baik kita ambil dan amalkan ye dak. Ada beberapa cara yang kita boleh amalkan melalui petua nak bagi senang beranak. Bila dah selamat melahirkan baby, perlu lah kita mengikuti tempoh berpantang. Untuk itu, kenit turut kongsikan pengalaman kenit berpantang secara ceaserean.

So, selamat meneroka dan menyelami alam keibuan bagi yang bakal bergelar ibu. Jangan takut-takut atau rasa cuak sebab ini nikmat yang Allah bagi HANYA pada kaum wanita. Selamat bersalin! heeeee (^_^)

You Might Also Like

7 pengomen comel

  1. banyk ye keyword bersalin ye...salam singgah..

    ReplyDelete
  2. ramai yg cari info bersalin kat blog akak..

    ReplyDelete
  3. byk hits bersalin ye.. blog aefa pulak banyak hits lagu berhantu -.-'' entah la sapa yg carik uhuhu

    ReplyDelete
  4. info yg menarik utk bakal ibu-2 diluar sana..:)

    ReplyDelete
  5. hehe.. buat yg pertama kali nk merasa..pasti akn cari petua kn.. sbb nervous tu ada ..

    ReplyDelete
  6. ni mesti banyak info2 ni kat blog akak kan?

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM