Tuesday, February 25, 2014

# Nuffnangers # Pasal Blog

Sakit Mata Tengok Iklan Tu!

Assalamualaikum!

MEMANG aku perasan ada sesuatu yang tak kena dengan blog aku ni. Korang perasan tak? Mungkin jugak ia ada kat blog korang sebelum ni, tapi korang tak perasan kehadirannya. Tapi, memang itulah yang membuatkan dahi aku berkerut bila aku buka blog sendiri.

Ingatkan sekali dua je dia keluar, tapi banyak kali sangat ni takleh jadi! Terpaksa aku hantar ticket kat nuffie tanya kenapa ia terjadi sedangkan aku tak pernah approve mana-mana iklan berunsurkan sebegitu. 

Iklan yang macam mana yang menyakitkan mata dan hati aku ni? 





Ok la, aku ngaku English aku agak 'berkarat' teruk sejak 2 tahun kebelakangan ini. Rindu nak speaking london ngan pilot-pilot dari Australia, Britain, Amerika kat military base dulu hehehehehe. Tapi, rasanya korang paham maksud soalan aku tu kan muehehehe. 

Iklan seksi yang menari-nari di blog aku ni bukan jenis iklan yang terapung-apung tu. Ketiga-tiganya (bawah header, sidebar dan bawah post) adalah tapak khas untuk iklan dari Nuffnang. Dan, iklan-iklan lucah ni terletak elok je dalam ketiga-tiga tapak tersebut. Itu yang bikin konpius tu.

Anyway, ini jawapan diaorg .....





Great..!! Now aku kene amik screenshot dari blog aku sendiri untuk diberikan kepada pihak sana. And, so i did. Ada tiga jenis iklan yang dapat aku tangkap! 

Iklan no. 1 : Yang ada tulis "Cartoon Yourself" pastu ada gambo pempuan 'terjojol' tu kan.

Iklan no. 2 : Iklan "Start Chat" tu, ada gambo pempuan pakai bra je.

Iklan no. 3 : Pempuan pakai bikini, rambut ikat tocang dua.

Tapi, takkan aku nak letak gambo screenshot tu kat sini. Agak-agak la kot heeeeeee.

So, ini jawapan balas dari pihak sana.




Hurmmm kalau benar bagai dikata, aku sorang je dapat 'akses' iklan tak senonoh tu takpala. Tapi, kalau korang tertengok maka aku tanggung dosa sama! So, ada tak korang alami benda yang sama? Kalau ada info, sudi2lah berkongsi ngan kenit.



20 comments:

  1. alamak.. mama baru buka blog ni... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. its ok dear, ia tak affect blogger lain hanya affect pada mata kenit sorang je hehe :D

      Delete
  2. tak perasan pulak iklan tu kenit....yang mana satu ek...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jadi kak sukma tak perasan atau iklan tu kenit sorang je boleh tengok. Ntah la, kak sukma kena kerap datang blog kenit la camtu hehe :D

      Delete
  3. yang akak tau iklan tu datang dari sesiapa yang daftar H12 je kenit..Nuffnang tak tau pulak la..sbb rata-rata yang ada daftar ngan H12 tu je yang ada iklan bikini tu..tapi tak taulah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenit tak letak lagi banner H12 tu kak, kat blog ni hanya ada 3 tapak khas untuk iklan nuffnang. Dan peliknya, iklan2 tak senonoh tu dok kuar dari situ.

      Delete
  4. yeake mcam tu?sbbnya dari last week Ayesha bw dekat blog lain pun byak iklan mcam tu yang keluar..baru2 ni je nampak iklan senonoh sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? Ayesha pun perasan kan? iklan di blog kenit ni hanya dari Nuffnang je, lagipun takda iklan terapung di sini. Sejak kenit buat komplen aritu, dah kurang sikit kuarnya tapi masih ada lagi ni.

      Delete
  5. xpernah plk tgk plkj iklan mcm tu bla singgah sini/
    ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kalau begitu. Takut jugak kalau2 ada yang terlihat iklan sebegitu :)

      Delete
  6. aik.. setahu zara ads H12 yg ada mcm tuu.. nuffnang xda. sure u xda letak ads H12 ? zara sblm ni ada ads mcm tu kat blog sb H12 pnya ads but zara dah tukar pegi popup. xda laa mcm tuu lagi.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenit tak letak apa2 iklan selain nuffnang setakat ni. KOMLI pun dah lama kenit kuarkan. Memang ada dengar tentang H12 tu, tapi setakat ni memang iklan2 tak senonoh tu datangnya dari tapak iklan nuffnang.

      Delete
  7. iklan y gamabr kartun seksi..ada gunting nak potong tali bra tu yek..huhu

    ReplyDelete
  8. Kat bolg saya pun ada berlaku.. paling panas ialah iklan Anna yg menggiurkan tu.. bila klik di direct ke intimate chat huhu.. bukan klik sbb nak menggatal, tp tergerak nak siasat apa cerita pulak iklam mcm tu.. mmg memalukanlah. Harap2 tak de lah lagi yg mcm2 tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenit punya pun ada gak, tapi nama dia Kelly hahaha.

      Delete
  9. owh..yumida x pernah tererempak iklan tu kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, lagi bagus kalau tak tengok iklan tu yumida :)

      Delete
  10. Takde pulak nampak iklan tu kak kat blog akak ni.

    ReplyDelete
  11. Mmg x pernah trnmpk pn iklan tue pn kenit. Mungkin virus la kot..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Follow Us @soratemplates