She's Improving!

Friday, February 14, 2014


Assamualaikum!

Senang hati ibu, lega rasanya melihat perkembangan positif anak sulung aku ni. Alhamdulillah segala usaha dan kekdah itu akhirnya membuahkan hasil. Kakak dah tak lagi meragam ke sekolah. Well, ade sekali dua je la kengkadang tu dia cakap sakit perut hehe tapi jangan dimarah dia. Amik ubat gamat sapu kat perut, ilangla sakitnya tu nanti.




Baju sukan tu baru dapat semalam. Excited sungguh dia! Nampaknya kakak tak dapat meneruskan tradisi ibu yang pernah menyarungkan baju sukan rumah hijau 6 tahun berturut-turut masa di sekolah rendah hehe. Takpela sayang, rumah kuning pun ok gak .... siap ada nama lagi ... 'Mahsuri' kat belakang baju tu. 

Hari ni ada P.J, maka semangatnya tu lain macam sikit hehe. Ye la, semalam kemain lagi dia bercerita time P.J, ada game lari sambil bawa buntil kacang atas kepala. Hey!! ibu pun main game tu dulu sayanggg .... memang seronok! Jalan laju-laju macam zig-zag sambil elak kon di depan dengan buntil kacang dok atas kepala! Perghhh .... ibu asyik kalah je time tu muahahaha!

Lagi satu, kakak dah jarang sangat minta nak minum susu. You go girl! Time ibu dulu, umur 7 tahun masih hebat menggogok air teh dalam botol susu muehehehe. Sampai Wan cakap, "botol susu dah takda, tikus gigit puting dia" barulah ibu stop minum pakai botol lepas tu *percaya pulak aku tu haihhhhh* ekekekeke. Tapi, sekarang ibu tak perlu buat macam tu kat kakak sebab kakak lebih smart dari ibu kan. Lagipun budak sekarang, banyak sangat akai dia kalau kita suruh dia stop. Tengok adik tu je la ....

Percubaan 1

"Dik, takyah minum susu la.. puting botol ada taik idung tikus la".

"Mane? meh adik nak basuh pastu ibu buat susu ye"

T_____________T

Percubaan 2

"Dik, puting tu dah tak boleh pakai dah bocor. Takyah minum susu botol la ye"

"Ibu beli la yang baru. Sok kite gi sepik-mat (Speedmart) beli."

T___________T

Banyak akai budak2 sekarang ni.





Jemput KLIK & baca entri kontes Yeo's Idamanku Selalu,
pada yang masih belum G+ dan share sudi-sudikanlah ye
hehehehe.

Mai la support sahabatmu yang 
pemalu ini hehehe.
^_^




You Might Also Like

9 pengomen comel

  1. Assalamualaikum kak, hahhaa pandainya anak... semua percubaan tak menjadi ekk. semoga membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah ya (",)

    ReplyDelete
  2. oic..join jugak ye..ok2..akak support..

    ReplyDelete
  3. bnyak sungguh alasan dia tu..
    heheh..
    mmg xnak ler jawabnyer tu kak..

    ReplyDelete
  4. salam. :) biasa la tu bebudak hihi

    ReplyDelete
  5. Hehee.. kelakar pulak.. all the best for her.. :) :)

    ReplyDelete
  6. Mcm2... :-) ...
    Moga berjaya kenit...

    ReplyDelete
  7. memang panjang akal..ade je jawapan nak susu punye pasal kan.

    ReplyDelete
  8. good girl

    http://vitaminboutique.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. huhu bijak betul.Ada je jawapan dia hehe

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM