Bila Diri Ini Disalah Erti

Tuesday, March 18, 2014


Assalamualaikum!

Korang pernah mengalami situasi ini? Bila korang disalahertikan oleh orang lain? 

Situasi terbaru tengahari tadi, sewaktu nak amik kakak dari sekolah. Sampai sekolah --> parking kereta --> check kakak ---> takda! Sekali sorang budak tu cakap, "dia kat bookshop". Oooohhhh apa lagi la yang dibelinya tu. #pray4MH370


Then, kita pun berdirila dekat ngan tangga sekolah tu sambil cekak pinggang, konon nak tunjuk muka marah la kat kakak nanti kan. Orang duk tunggu dia, dia gi membeli pulak! Dari jauh, dah nampak kelibat kakak dah, slow je berjalan dari arah kantin. Sah! mulut kecilnya terkumat kamit mengunyah sesuatu. #pray4MH370

Tengah dok berdiri sambil cekak pinggang dengan muka serius, tetiba datang sorang murid berbangsa India lalu dekat dengan kenit dan cakap, " selamat sejahtera cikgu..". 

Waaaaaaaaaaa! terer tak terer tak? muahahahaha! Ader ghuper cikgu ke aku ni???? ekekekekeke. Nak ketawa kutahan jugak, mujurlah ramai orang kat depan tu. Selamba je murid tu berlalu pergi dariku, tanpa sempat aku nak cakap apa-apa hehehe. #pray4MH370

Terus tak jadi nak marah kakak! T__T



Cikgu .... Cikgu Kenit .... ok gak tu kan ekekekeke :p


#pray4MH370

You Might Also Like

21 pengomen comel

  1. ingatkan kes apa la kenit...risau gak...heheh..rupanya...

    ReplyDelete
  2. Hahaha..mesti masa cekak pinggang tu dah ghupe cikgu..cikgu disiplin..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tak tau la kak. Mungkin budak tu pikir gitu kot hihi :)

      Delete
  3. hehehehe ok la murid tu ucap selamat, susah nk jumpa student skrg yg masih menghormati org.. so, didikan cikgu die berhasil.. :) hehehe una pun pernah kenetgh nk shoping, orang ingat kite keje kedai kasut tu.. sedihhhh.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi ni 1st time budak tegur panggil kenit "cikgu" :D

      Delete
  4. ok gak sekali sekala jadi cikgu kak :D

    ReplyDelete
  5. hehehe...
    bila dh cekak pinggang tu mmg ada rupa dah rasanyer..
    lawak betuil anak murid cikgu nie.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum cikgu Kenit hehee.. :D

    ReplyDelete
  7. Hihi..adik beradik cikgu nie...

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum cikgu kenit, tumpang lalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam amboiiibersopan sungguh acik anak murid cikgu ni ye hihi :p

      Delete
  9. Ada gaya cikgu gak kenit ni...bakat terpndam tu apa... Hehe

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM