Thursday, March 06, 2014

# Saja Nak Test

Otak Kanan vs Otak Kiri


Assalamualaikum!


Rasanya benda ni dah macam penyakit berjangkit gamaknya, sebab ramai rakan blogger yang dah try test jalani ujian otak ni. Eh, macam orang sakit mental plak nak uji menguji hehe. Tak .... tak ... ini ujian untuk membolehkan kita mengetahui samada kita ni berotak kiri atau berotak kanan otak tidak berotak?? hahahaha agak sadis perkataan di situ. Takpe abaikan je yang terakhir tu ekekeke.

Sementelah kenit berBW di blog rakan blogger yang dikasihi, Farah Bubblynotes yang juga tidak ketinggalan mencuba ujian ni. Cam seronokkk jee! cam besttt je! hehe.

Dan .... inilah hasilnya! (^_^)




Tahniah kepada diri saya sendiri! Woweeeeeeee :D. 

Sekarang, mari kita dalami apa maksudnya kenit yang berotak kiri ini. Adakah otak kanan kenit tidak berfungsi langsung? hahahaha. Jangan begitu .... nanti jadi kes lain pulak muahaha.




Since kenit "berotak kiri", berikut merupakan pekerjaan atau kerjaya yang sesuai dengan kenit. 

  • Saintis makmal
  • Pekerja Bank
  • Hakim
  • Peguam
  • Ahli Matematik
  • Pakar Bakteria
  • Perpustakawan etc.,

Adehhh! doktor takda dalam list ke?? Cita-cita kenit dulu nak jadi doktor, patut la tak dapat-dapat ekekekeke. Takpela, selagi keje dalam bidang sains kira ok la tu :D

Tak kisah la kita ni dominan otak kiri atau otak kanan, yang penting kita ada otak. Tapi, yang sedihnya, bila kita dikurniakan otak tapi jarang sangat kita nak gunakannya terutama ketika memandu di atas jalanraya (Ooopss! ni kes luahan tak puas hati ketika memandu balik dari keje tau hehehehe)

Apa kata korang pulak try test di {SINI} dan ketahui adakah korang "berotak kiri" atau "berotak kanan"? kalau sama ngan kenit ... kita gengggg! hehe (^_^)


15 comments:

  1. give me five kita sama2 berotak kiri... nasib ada otak, takut jugak kalau jadi tak berotak tu dear...he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi-5 for you dear! hahaha tau takpe :D

      Delete
  2. Menarik2.. nak juga tau saya ni berhaluan eh.. berotak kiri ke atau kanan.. best2.. :D

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. that means you are creative!! nice dear :)

      Delete
  4. Macam menarik jer kenit..jap nak try jugak la..=D

    ReplyDelete
  5. Saya seimbang . Haha xD Best !

    ReplyDelete
  6. X test.lagi... Nk try juga nnt..

    ReplyDelete

Apa kata korang?