PowerBank Samsung

Sunday, March 30, 2014


Assalamualaikum!

Ok, Pak Jelan ni kalau berjalan ke Pudu tu mesti tak sah kalau tak usha barang tuk handphone kat situ. Kelmarin, dibelinya lagi satu powerbank lagi murah dari Yoobao! Sebelum ni, kami ada satu powerbank je iaitu jenama Yoobao. Itupun Pak Jelan beli kat Pudu gak tu hehehe.




Alhamdulillah, dari tahun lepas lagi kami dok guna powerbank Yoobao ni, ia masih berfungsi dengan baik sehingga ke hari ini. Harga powerbank Yoobao tu dulu dapat RM50, walaupun murah dan hanya beli kat tepi jalan dari seorang Uncle cina, tapi setakat ini ia takda efek buruk ke atas smartphone kami.

Dah berapa kali terhempas dah tu hehe. Maklumla, tangan masing-masing lembut nau heeee. 


Kelmarin dia bawa balik satu lagi powerbank, kali ni brand Samsung. Harga bapak murah dari Yoobao! hanya RM35!! Huh ... 


Kali ni, kapasiti kuasa mengecajnya juga lebih tinggi dari Yoobao iaitu 50000mAh! Pak Jelan dah try test dan memang powerbank ni tahan lama baterinya. Means, kita caj banyak kali pun kuasa bateri dia still boleh tahan lagi.










So, masing-masing dah ada satu powerbank. Tak perlu rebut-rebut tak perlu nak caj powerbank banyak kali. Dan, paling penting kalau Pak Jelan outstation tak perlulah dia susah payah nak caj handphone kat opis. Gunakan saja teknologi yang sedia ada, dah la tu murah pulak kan! hehe.

#pray4MH370


You Might Also Like

8 pengomen comel

  1. Wah murah sebab power pon tinggi ja. IM juga yang tak guna-guna lagi powerban. Hehe

    ReplyDelete
  2. owh....alah jumaat hari tu husband ajak gi sana,masa kak lea ada urusan di maybank. tak terfikir nak beli power bank. bila baca entri ni, sah2 nak kena turun pudu ni :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kenit. sheila tak pernah lagi guna powerbank. hehehe singgah menabung ford sini~~~

    ReplyDelete
  4. wah.. murah betul tu ea... kami suami isteri pun masing2 de satu... tapi kengkdg g jenjalan bwa yg suami je, sbb blh cas dua hp dlm satu masa...

    ReplyDelete
  5. alamak, yang brand samsung tu, ada kat outlet samsung ker???
    nak beli lama dah....tapi tak terbeli2..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jadi jugak hehe. Tapi, yang ni kami beli kat orang jual2 kat Pudu tu je :D

      Delete
  6. kte baru je beli power bank sebijik mcm tu semalam.afte charge 5 jam hari ni bile nk paai kat opis dh tingal 1 lampu jer then phone pon mcm x bleh charge...sedeh

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM