ruangiklan
ruangiklan

Thursday, May 15, 2014

Bekalan Untuk Makan Petang

Assalamualaikum!

Setiap hari balik petang, aku tak lupa belikan roti untuk kakak & adik buat makan dalam kereta. Nak menempuh jalan yang jem sepanjang Federal Highway sampai la ke Ampang memang boleh buat kita jadi lapar tau dak. 

Biasanya, sebelum aku amik diaorg kat sekolah, aku dah beli siap-siap roti kegemaran diaorg, roti Gardenia perisa vanilla tu. Tapi, semalam aku tak beli sebab aku ada special surprise tuk diaorg! hehe.


Aku beli Snowy ni dari opismate. Sebekas RM6.50 ada 3 perasa, Red velvet, Oreo & Triple madness.




Kakak & adik pilih perisa Oreo, pasal diaorg suka makan biskut Oreo kan hehe. Aku pulak pilih Red Velvet & Pak Jelan opkos takda pilihan kena amik Triple Madness haha.

Okla tu, habis gak la diaorg makan hehe. Hari-hari makan roti pun muka masing-masing dah tembam macam roti gak. 

Sedap jugak pekena Snowy time-time petang gini, maklumla nak meredah jalan jem dari Federal Highway sampai ke Ampang kenala isi perut. 



Sampai umah pun dah dekat kul 7, tu kalau tak jem! Balik baru nak masak nasi bagai ... hurmm.



#pray4MH370


15 comments:

  1. mcm sedap
    belum rasa lg yg ni ..
    yela..kalau perut teralas skit xdela moody :)

    ReplyDelete
  2. bukan setakat budak2 tu jer anim, termasuk iolss sekali dear...macam2 ada dalam kereta, sudahnya sampai rumah dah kenyang terus tak jadi lunch...

    ReplyDelete
  3. eh dinner...typo plak, otak ke lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe takpe2, ni dah lunch ke lom tadi ni dear? :))

      Delete
  4. sabar jela ya kan kak..tak apa asal ada alas perut

    ReplyDelete
  5. slalu tgk bnde ni diorg pos kt FB tp tak tau cm mne nk beli.. teringinn :(

    ReplyDelete
  6. Tak pernah rasa lagi.. tp menariklah.. mcm best tu.. :)

    ReplyDelete
  7. macam sedap je...tp kat sini tak pernah nampak lg..

    ReplyDelete
  8. Nampak macam sedap aje..Boleh try ni..:)

    ReplyDelete
  9. Macam best jer, zumal pun nak cari la jap gi :))

    ReplyDelete
  10. aduh jadi lapar pulak ^_^ mcm sedap

    ReplyDelete
  11. kakak spupu saya pengedar di JB..tp saya tak pernah pon rsa..huhu..

    ReplyDelete
  12. jauh jugak dari rumah ke opis yea..lalu federal highway lagi.....

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.