Tuesday, May 06, 2014

# Blogbuster Campaign # Nuffnangers

Perah Idea Edit Video Blogbuster Campaign.


Assalamualaikum!

Hanya kerana nak shooting video ni saja dah makan masa 3-4 hari. Belum masuk bab editing lagi! Dah la aku ni tak tahu ape pun pasal shooting video, apatah lagi editing. Mujurlah ada Movie Maker hehe.

Memula aku hantar 5 video ke Nuffnang. Semuanya berdurasi bawah 15 saat. Bila dah habis tempoh, dok tengok asyik pending je video aku tu, ingatkan Nuffnang tak approve.

Sekali Nuffnang hantar emel 2hb lepas, minta aku edit beberapa scene dan minta aku pendekkan durasi kepada 10 SAAT!



Penat otak aku nak mikir cara bagaimana nak compress video ni hehe. Susah woooo! Dah pendek, aku kena cut kasi lagi pendek! 

Semalam aku dah hantar 4 attachment videos pada Nuffnang. Harap diaorg & sponsor suka la ngan video aku tu.

Kalau ada rezeki, dapatlah korang tengok kami anak beranak berlakon hehe :).

#pray4MH370



10 comments:

  1. rajinnya akak buat video hihi..mudahan diluluskan nuffnnag yer kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin tak rajin gak la hehehe. Baru 1st time nak merasa join :))

      Delete
  2. Farah pn dapat jugak email srh amend.. nasib baik sempat buat.. thanks kat kenit sebab bagi tahu kat farah hari tue.. kalau ada rezeki kita InsyaAllah ada kan.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni prob dear, kebetulan memang kenit check kat nuffnang aritu. Rezeki Farah tu :D

      Delete
  3. ohh.. wahh ! all the best.. ~ dah kalo yang tak terima apa2 respond dri nuffnang macam mana? still lgi pending, ker camne? =_= huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Nuffnang memang pending je status dia. Tapi, Nuffnang akan bagitau melalui emel samada perlu amend atau tak.

      Delete
  4. Wahh.. Good luck & all the best ye kenit.. :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?