Trio Bujang Lapok Dalam Kenangan

Tuesday, May 06, 2014


Assalamualaikum!Berita pemergian Allahyarham Dato' Aziz Satar di radio pagi tadi benar-benar mengejutkan aku. 

Sementelah pemergian Allahyarham S. Samsudin tahun lepas, hanya tinggal Allahyarham Aziz Satar yang masih hidup dalam legasi bujang lapok.


Aku membesar bersama filem-filem lakonan arwah yang kebanyakannya bergabung bersama Allahyarham Tan Sri P. Ramlee.

Sungguh, filem-filem yang dilakonkan mereka masih segar dan evergreen sehingga turut mendapat tempat di kalangan belia dan anak kecil.People dies but their legacy remains.

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh-roh mereka, dan dijauhkan dari azab kubur serta ditempatkan bersama dengan orang-orang yang beriman insyaAllah ...aaminn.


#pray4MH370

You Might Also Like

6 pengomen comel

 1. Salam takziah and Al-Fatihah.... Tiada lagi bujang lapok...

  ReplyDelete
 2. Al Fatihah buat arwah Datuk Aziz Satar

  ReplyDelete
 3. Salam takziah kepada keluarga beliau.. Al-Fatihah, semoga rohnya ditempatkan dalam golongan orang orang beriman.. Amin

  ReplyDelete
 4. Salam takziah... Blh tgk dlm filem aje lah pas ni..

  ReplyDelete
 5. Semoga Allah sentiasa mencucuri rahmat keatas rohnya & menempatkan beliau dikalangan org2 yg beriman.. Al Fatihah.. aamiin.

  ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM