Monday, June 09, 2014

# Cerita My Pearls # Family Time

BerMonopoly Dengan Ayah!


Assalamualaikum!

Seperti yang dijanjikan oleh ibunya, kalau kakak dapat top 5 dalam peperiksaan maka ibu akan bagi hadiah. Apa kakak nak, ibu belikan. Maka, menujulah kami anak beranak ke kedai Meei Mei (kedai Meei Mei lagi!!) hehehe. 

Situ je la pun ada barang mainan murah-murah sikit dan mampu milik ekekeke.




So, hari tu kakak nak set monoply. Dah pernah main di sekolah katanya, tu yang gian nak main di rumah pulak. Ok la kakak, this monopoly set is yours. Harga mampu milik cuma RM15.90, hehehe ok la tu.




Dan, biasala bila dah ada barang mainan, ibu & ayah kena la main sama-sama ngan diaorg kalau tak tak syok  la katanyeeeeeee. Ibu dulu kecik-kecik tak berahi sangat ke monopoly ni. Ibu berahi ke permainan SAIDINA tu haaaa! hahaha. Duit pun cantik-cantik kalerful lagi uolls!! 

Kalau korang budak-budak 90an, mesti ingat SAIDINA lagi kan. Itulah mainan kita dulu ye dop. Nak main catur tak reti, nak main carom haghammmmm sampai sakit-sakit kuku aku ketik buah karom tu hahaha.




Memula aku main ngan diaorg, pastu ayahnya balik dibantainya suruh ayah join sekali. Fuh! lega aku dapat julur kaki kejap hahaha. So, ayahnya la layankan diaorg main petang tu. 

Adik jadi banker, pasal adik tak berapa nak tahu main lagi masa ni. Lagipun, mata dia macam juling juling tengok duit-duit punya lawa berwarna warni kan muahahahaha. Dia la tukang jaga duit, tolong amikkan kad dan tolong bagi duit. 

Suruh amik duit 'RM50' dibantainya amik duit 'RM5000' hahaha. Kalau bank betul, mau ko kena ganti balik ni dik! Akhirnya, senang kira kita gunakan kaler je la sebagai rujukan tuk dia. Baru dia pahammmm!

Jom tengok acaner ayahnya main!



Haaaa hahahaha! ape pesen ayah main cenggini ha? sampai terangkat-angkat 'aset' segala! Aduhh, nampak sangat ayahnya yang terover eksitedkan muahahaha. 






Walaupun adik jadi banker, tapi sepatah haram pun dia tak faham apa yang tertulis kat atas kad tu muahahaha. Time ni memang bagus kalau nak menyakat anak hehe. Melilau dia mencari kad untuk kakak dia, yang dia kenal huruf je nak baca penuh tak reti.






Dan ayahnya masih .....




Ayah ... agak-agakla kalau ye pun eksited nak main ngan anak. Habis nampak betis 'batang pinang' ayah tu. Anak pun takut tengok! haihhh....

Wakakakaka!


Sekian.... (^_^)



#pray4MH370


11 comments:

  1. zaman kanak-kanak dlu memang suka mainan nie..sampai sekarang pun kalau anak sedara ajak main,join jugak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. anim dulu main saidina je, sekarang baru nak try monopoly ni :D

      Delete
  2. Replies
    1. memang terbukti keterujaan dia tu hehe :D

      Delete
  3. bestnyaa :) dah lama sangat tak men game macam tu

    ReplyDelete
  4. kak dlm game pc pun ada kak
    aritu layan game monopoly ngan hb..bez sesgt!

    ReplyDelete
  5. seriously Fiza tak pernah main monopoly..huhu..tahniah kakak dapat top5 dalam exam...seronoklah bermonopoly tu

    ReplyDelete
  6. Hehee.. mmg seronok main game ni.. klu dgn anak2 asyik kena bagi chance je dgn dia org... :D :D

    ReplyDelete

Apa kata korang?