Sunday, October 12, 2014

# Cerita My Pearls

"5 minit boleh ...?"


Assalamualaikum!


Hujung minggu begini memang sedap kalau dapat lelap sekejap kan. Rehat-rehatkan diri, topup balik tenaga untuk hari esok. Tapi, bagi yang ada anak mungkin tahu dah kalau beranak kecil ni memang tak dapek nak lelap hatta waktu siang!

Walaupun kakak dan adik dah besar dan boleh main sendiri, aku tetap takut nak tido tinggalkan diaorg hehehe. Kang dia kuar ayat sedih dia, alaaa bu jangan la tido. Kalau ibu tido sapa nak main ngan kakak adik...

Dah ..ayah kan ade?

Alaaaa ...nak main ngan ibuu....

See? selamat banyak ayah dia kat situ hahahaha. 




Kadang-kadang aku saja nyakat budak-budak ni, terutama Mira. Kakak dah faham sikit so aku takleh nak temberang lebih hehehe. Tapi ngan Mira .... hahaha (ketawa jahat) *tunjuk tanduk atas paler*


Mira .... ibu lelap jap boleh..?

Tak boleh ...!

Alaaaa japppp je....5 minit ...boleh?

Alaaa lama tu buuu...

Ok ok ..... 1 jam....ibu lelap 1 jam je...boleh?

Ok ...
*dia senyum dan angguk*


See? kan senang tu kawtim ngan anak? wakakaka. Memang time ni aku dah nak gelak besar, tapi aku tahankan juga takut terkantoi dia tengok aku main-mainkan dia ekekekeke. 

Dia faham 5 tu lebih besar dari 1, tak kira jam ngan minit hahaha.

Adehh....


6 comments:

  1. Alolo cian adik kna kautem hihihi

    ReplyDelete
  2. Kejam sungguh.... Bayangkan kalau dia makin bijak nanti macam mane...

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  3. Hihihhh...dari 5 minit terus dapat 1 jam...bonus besar tu hanim...nikmatnya tidur siang.. :)

    ReplyDelete
  4. haha..apa punya deal la adik mira ni hihi. comel ja..untung ibunya haaha

    ReplyDelete
  5. Hehe.. Nakal ibu nih kenakan anak sendirik.. Hikhik!
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  6. hahaha dulu CT saja test anak buah.. kasi rm5 then rm10 sebelah sebelah. tenngok dia nak pilih yang mana. CT tau anak buah tu suka ijau dats why dah boleh predict dia akan pilih rm5.. tapi lepas tu sendiri tersentap.. "nak yang ijau tapi dua kepong.." hamek kau..!!

    ReplyDelete

Apa kata korang?