Stresskah Aku?

Friday, October 17, 2014



Assalammualaikum!


Jarang sangat aku nak mengomel pasal diri sendiri, tapi apa yang berlaku pagi tadi memang aku tak boleh nak lupakan...! Entri meluah perasaan namanya ni ... tak luah kang aku tergelak sengsorang macam orang kurang siuman hehe.

Stres...?? lumrah dalam kehidupan. Manusia mana tak stres? Orang gila tak stres ..? Mungkin betul ..dah tu takkan aku nak tukar 'title' gila plak haha.

Aku stres??? mana mungkin ... semalam kan hari gaji. Siap lepas 'gian' lagi kat warung char kuey tiow feveret aku kat desa pandan tu. Sampai brader tukang masak tu dah kenai kami anak beranak, siap buatkan extra lagi tiap sorang ..fuh! Tq brader :)

Dah ..stress tang mana lagi?? anak-anak?? aku dah 'imun' dah ngan stress cenggitu hahaha. Hari-hari pun kena hadap jugak walau stress camna sekali pun. Tak hadap kang, lagi aku stres ...! 





Nak kata stres lagi ... aku baru je jatuh cinta ngan tudung shawl yang aku beli ngan opismate. Sukaaaaaa sangat ... sampai aku rembat sekali 3 helai! :P

Dah ...tang mana aku stres? *garu paler*

Alkisah pagi tadi ....

Kuar umah pegang beg, baju sekolah anak ngan plastik sampah. Sampai kat keta, letak beg sampah atas bonet, masukkan baju sekolah dan beg terus masuk dalam keta.

Zrrooommmm ...zrroooommmm! Pak Jelan tekan minyak ...bunyi cam Ferrari dah! haha. Borak laki bini pepagi ...biasa la...macam-macam topik masuk. Politik, agama, anak-anak blablablablabla ...!

Ponnnnnnnnnn! ponnnnnnnnnnnn! 

Pasaipa plak ang nak hon aku ... ang tunggu la belakang tu ...dah la tak bagi signal! Pak Jelan mengomel.


Desa Pandan -> Bulatan Kg Pandan -> Loke Yew .....

Ponnnnnnnnnnn! ponnnnnnnnnnnn!

Si Avanza mengehon dari tepi ...*sambil tunjuk jari kat belakang keta*

Allah!!! sampahhhhhhhhhhhh ...! 

Pasaipa hani tak bagitau ada sampah kat belakang?

Pasaipa abg tak perasan ada sampah atas bonet belakang?

Haaa hahaha laki bini bertekak dalam keta ... pastu ketawa besar! Terus Pak Jelan drift masuk Ibis Style kat bulatan Loke Yew untuk buang plastik sampah hehehe.

Patut la ada motor dok hon kat kami ...ingat nak cari gaduh tadi! hahaha.

Adeh ...

Terima kasih la pada pemilik Avanza tu, sanggup dia potong kami kut kanan semata-mata nak bagitau ada beg plastik sampah kat belakang hehehe.


Moral of the story ... jangan cepat salah tafsir kat orang (bila orang hon ingat nak potong line kita hehe) dannnnnnnnnnn jangan lupa buang sampah! grrrrrr ...

You Might Also Like

9 pengomen comel

  1. hahha,, siyes kelakar kak.. huhu.. tapi takut juga saya terbuat one day ke.. hihi..

    ReplyDelete
  2. kalau x stress memang x normal la kan...hahahaha......apapun terbaik la...dah bertekak terus tergelak besar eh...

    ReplyDelete
  3. adeh...ehhehe...teringat member yang terbawak kasut sampai rnr..hehehe..sesekali memang ada macam tu lah anim...mybe terlupa kot...tapi kelakar jugak ka..nasib baik tak berterabur sampah tu

    ReplyDelete
  4. X pernh lgi d buat kihkihkih..

    ReplyDelete
  5. khakhakahkahhhh maluuuu weyyyyyyyyy....... tapi ida pun salu je letak plstik smpah kat bonet.. syukur masih ingat tuk membuang kekekkekeke

    ReplyDelete
  6. Adeh la... Hehe.. Kelakar je..

    ReplyDelete
  7. hahahaaa...sabor jer la laki bini berdua ni kan ;p

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM