Wednesday, December 10, 2014

# Cerita My Pearls # Story Kenit

Tak Bersedia Lagi ...!


Assalamualaikum!


Hari ni masuk hari ketiga kakak dan adik duduk kampung. Malam pertama tu aku call diaorg ... kakak tak nangis. Siap bercerita yang Wan & Atok bawa gi salon potong rambut. Pastu Atok belanja makan nasi ayam dan air vitagen. Perghh .... ibu kat sini rindu rinduan korang berdua seronok sakan huhu.

Tapi bila dengar suara adik, "ibuuuu...adik rindu ibuuuu" sayu sangat hati ni! Pak Jelan kat sebelah dah 'Mula la tu nak nangis ....'


Nangis arr .... rindu wo! T__T

Pagi tadi aku nyatakan hasrat hati nak balik kampung.

Pak Jelan : Nak balik jugak ke?

Aku : Ye la ... tak rindu kat anak-anak ke?

Pak Jelan : Mau tak rindu ... tapi janganla monyok camni. Kang kalau diaorg masuk asrama nanti camna? Kena bagi diaorg berdikari dari sekarang ...

Aku : masuk asrama? takyah arr .... sekolah harian biasa dah la. Ni pun rasa cam nak terbang balik kampung. Tak yah tak yah ...!




Hurmm .. tak dapat ibu bayangkan kalau korang berdua masuk asrama. Truly speaking, ibu tak pasti samada ibu bersedia nak menghadapi perubahan tu nanti. Perit berpisah ngan korang walau sekejap. Ni baru masuk hari ketiga, ibu dah rasa tak semangat nak bekerja.

T__T


10 comments:

  1. oitttt sabo la mak cik...biasa2 kan diri...jauh2 baru rindu heheh..nanti jumpa mesti diorg peluk2 gomol2 ko hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgh sabo la ni ... kalau tak dah terbang balik kampung dah hehe.

      Delete
  2. huhu takpe cuti sekolah ni kasi can la diorg bermanja dengan atok nenek kan..mak kena bersedia diorg nanti tinggalkan masuk asrama le kawen laaa

    Jemputlah ke blog saya #projek2ribu

    ReplyDelete
  3. heheh..mak2 memang macam tu la..kan?/mana boleh jauh dengan anak..dah tentu2 anak tu la yang menghilangkan penat kita bila balik keja..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak .... sunyi hidup tanpa diaorg huhu

      Delete
  4. Mula-mula memang perit tapi lama-lama akan okey juga... memang kena bersedia he hehhe... follower 993

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurm ... tak pasti dah sedia ke belum huhu

      Delete
  5. memang sedih nak berpisah tapi kena pike gak, diorang kawen nanti, belajar oversea ke, dah ada anak, kita akan berjauhan gak. Hati memang sedih tapi kena ready sekarang.

    ReplyDelete
  6. kecik2 ni mmg tak sdia juga nk berpisah.... tunggu lah dh besar betul2 bru blh sedia nk berpisah... anak tu oiii... ee..tak snggup...

    ReplyDelete

Apa kata korang?