Oh Baju Sukanku!

Monday, January 05, 2015


Assalamualaikum!

Dalam dok godek baju-baju dalam plastik hitam ... terjumpa plak baju sukan time sekolah menengah. Tak sangka di dalam plastik letaknye ye ... huhu. Dari darjah satu sampai form 5 ...inilah kaler baju sukan aku hehe. 

Bila dikenang sukan time sekolah ... haihh ... sedih bunyinye hehehe. Aku bukan kaki bersukan ... walaupun hakikatnya badanku kurus kakiku panjang. Hampeh kan ...hahaha! 




Kalau aku boleh recall balik ... sukan yang aku join time sekolah dulu pun tak banyak. Hoki ... bola jaring ...  tu je la! Tu pun kejap je ...hahaha. Sukan larian haghemmmm aku nak dapat nombor tiga ...haha. Time saringan ... aku la yang paling last sampai hehehe. Adoiii ni memang entri ngutuk diri sendiri ke ape ni hahaha. . Tapi, kalau dikenang balik memang kelakor le bagi aku.

Kalau tak silap rumah kuning selalu jadi juara rumah sukan. Nombor dua rumah merah. Nombor tiga rumah hijau dan last sekali rumah biru. 

Pun begitu, aku bangga aku rumah hijau. Walaupun tak berapa aktif bersukan tapi aku tetap bersemangat bersorak tuk rakan sepasukan yang lain. Bila tengok mereka naik pentas dan ambil pingat ... aku tumpang gembira. 

Rindunya zaman sekolah ... hurmm.



You Might Also Like

6 pengomen comel

  1. sy lagilah.. bukan jenis bersukan.. mklumlah..sekolah agama.. hafaz je...

    ReplyDelete
  2. Wahh, kita sama ya! Rumah hijau jugak! Aih, saya lagilah.. Satu apa pon tak masuk sukan kecuali perbarisan ataupun kawad tu bolehlah.. Betul, kalau ada member rumah sukan lain yang menang kitalah yang seronoknya sebab bangga.. Iye dok? XD

    ReplyDelete
  3. Sama...selalu pergi pemilihan tapi tak pernah terpilih =)

    ReplyDelete
  4. wahhhh lama tuh baju sukan n masih elok di simpan

    ReplyDelete
  5. Kathy pun sm sis.. Kurang aktif bersukan masa sekolah dulu. Takda bakat..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM