ruangiklan
ruangiklan

Monday, January 05, 2015

Oh Baju Sukanku!

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Dalam dok godek baju-baju dalam plastik hitam ... terjumpa plak baju sukan time sekolah menengah. Tak sangka di dalam plastik letaknye ye ... huhu. Dari darjah satu sampai form 5 ...inilah kaler baju sukan aku hehe. 

Bila dikenang sukan time sekolah ... haihh ... sedih bunyinye hehehe. Aku bukan kaki bersukan ... walaupun hakikatnya badanku kurus kakiku panjang. Hampeh kan ...hahaha! 




Kalau aku boleh recall balik ... sukan yang aku join time sekolah dulu pun tak banyak. Hoki ... bola jaring ...  tu je la! Tu pun kejap je ...hahaha. Sukan larian haghemmmm aku nak dapat nombor tiga ...haha. Time saringan ... aku la yang paling last sampai hehehe. Adoiii ni memang entri ngutuk diri sendiri ke ape ni hahaha. . Tapi, kalau dikenang balik memang kelakor le bagi aku.

Kalau tak silap rumah kuning selalu jadi juara rumah sukan. Nombor dua rumah merah. Nombor tiga rumah hijau dan last sekali rumah biru. 

Pun begitu, aku bangga aku rumah hijau. Walaupun tak berapa aktif bersukan tapi aku tetap bersemangat bersorak tuk rakan sepasukan yang lain. Bila tengok mereka naik pentas dan ambil pingat ... aku tumpang gembira. 

Rindunya zaman sekolah ... hurmm.



6 comments:

  1. sy lagilah.. bukan jenis bersukan.. mklumlah..sekolah agama.. hafaz je...

    ReplyDelete
  2. Wahh, kita sama ya! Rumah hijau jugak! Aih, saya lagilah.. Satu apa pon tak masuk sukan kecuali perbarisan ataupun kawad tu bolehlah.. Betul, kalau ada member rumah sukan lain yang menang kitalah yang seronoknya sebab bangga.. Iye dok? XD

    ReplyDelete
  3. Sama...selalu pergi pemilihan tapi tak pernah terpilih =)

    ReplyDelete
  4. wahhhh lama tuh baju sukan n masih elok di simpan

    ReplyDelete
  5. Kathy pun sm sis.. Kurang aktif bersukan masa sekolah dulu. Takda bakat..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.