Wednesday, February 11, 2015

# Story Kenit

Aku & Kembar


Assalamualaikum!

Sebagai anak bongsu dari 3 beradik, hidup aku agak sunyi la time kecik-kecik dulu. Ye la ... teman bermain dalam umah takda! Nak bermain nak bergelak kena turun bawah jumpa kengkawan hehe. Jarak umur antara aku dan kakak dan abg aku hampir 8-9 tahun ... so pergaulan tu tak berapa nak mesra alam sangat time tu haha.

Ye la .. time tu diaorg dah dewasa tapi adik bongsu diaorg ni masih kebudak-budakan. Time aku remaja diaorg dah kuar bekerja dan ada kehidupan sendiri. Dan aku selalu jadi 'orang gaji' tak berbayar tuk abg aku dulu. Time nak makan nasi dia akan panggil aku suh amikkan nasi dan lauk tuk dia. Grrrr .... hahaha! Tapi takde plak aku memberontak atau menjawab dia seingat aku hehe. Ikut je la ape abg tu suruh buat .... budak-budak lagi kan! Haih ... senang-senang kena buli T__T



Pernah aku tanya naper mak takmo beranak lagi bagi adik kat aku? Atau mak tak teringin ke nak anak kembar? haha. Agaknya kalau aku ada kembar beginilah rupa 'kami' berdua kan. Sama rupa sama tinggi sama rabun sama coklat sama cantik (hakhak!)

Camne la gayanye kalau aku beranak kembar pulak yek? Tapi keluarga aku takda sejarah kembar ... tapi tak mustahil jugak kan ... kalau dah rezeki Allah nak bagi betoi dak hehe.

Tapi kalau difikir-fikirkan balik aku bersyukur dilahirkan sebagai anak bongsu! Tak perlu berebut mainan ngan sapa-sapa, tak perlu bergaduh sapa kena mandi dulu dan tentu sekali duit raya aku pulun sorang! haha.



12 comments:

  1. ramai nak jadi anak bongsu tau..hehehe...

    ReplyDelete
  2. Mana tau rezeki hanim dapat anak kembar pulak...

    ReplyDelete
  3. ramai yg suka jadi anak bongsu. tp sy dah biasa ada adik-adik yg kuat merengek, jd lagi suka kalau ada lagi ramai. hehehe.

    ReplyDelete
  4. kak hanim kim slm kembar yek! hihii

    ReplyDelete
  5. sy pun anak bongsu jugakkk. hehe dan sorg je perempuan, so skrg ni kawan baik, kawan gaduh ngan mak la banyaknya. kawan cari pasal, kawan ngusik.

    tp ramai betul org tak caya sy bongsu, mungkin sbb matang sikit kot :D

    ReplyDelete
  6. Hai. tumpang promote blog jap, boleh ? hehe. Pelbagai jenis barangan elektronik & gajet2 sprt powerbank, speaker, case2 handphone, monopod ada dijual di blog ini http://lelonggadget.blogspot.com

    Jom singgah segera !

    ReplyDelete
  7. Best juga kan jadi bungsu.okey apa jadi bungsu kesayangan mak ayah dan kakak abang.

    ReplyDelete
  8. Ooo... ank bongsu... manja tak.. heee

    ReplyDelete

Apa kata korang?