Projek Langsir Di Mahkota Parade!

Saturday, February 21, 2015


Assalamualaikum!




Hari pertama ikut mak cari langsir! Dah lama benau langsir tingkap umah tu tak bertukau sejak 3 tahun yang lepas huhu. Kali ni mak suruh aku pilihkan since dia cakap citarasa orang muda ni lain sikit hehe. Awwww  i muda lagi ke ... so suweeetttt! haha.

Kalau ikutkan mak nak gi Mydin MITC je, tapi last time kami pergi tak banyak pilihan kat situ pon, so kali ni aku bawak mak ke Mahkota Parade! Bagi aku seronok jenjalan kat Mahkota Parade, sebab tempat dia luas dan banyak kedai serta pilihan! Lagipun, mak tak larat nak jalan jejauh ... kalau boleh nak jalan dalam satu tempat je.





Sebelum gi kat tempat langsir, kami pekena eksrem Gelato Fruitty dulu kat Ground Floor. Memula aku ingat eskrem dia harga RM6.80, rupa-rupanya harga ikut timbang dan jenis cawan. Dua cawan eskrem aku kena ketuk sampai RM46! bapok mahai weh! haha. Setahun korang jangan mintak eskrem ngan ibu ye! :p




Nak cari langsir boleh cari kat dalam Parkson di tingkat LG. Kat situ ada pelbagai corak dan brand. Cuma sediakan duit aje la hehe. Tapi, hari tu aku pergi ada sale, so kira ok la kan. Mak sampai-sampai je dah tak larat terus cari tempat duduk. Maka, aku la yang kena pilihkan corak yang sesuai tuk mak.




Inilah hasilnya setelah hampir 45 minit kami di situ. Langsir tuk tingkap, pintu dan sliding door. Ni memang betul-betul shopping langsir ni mak! haha. Mak kata langsir tuk raya ... boleh tahan tuk 3 tahun layi hehehe. Pilihan warna dan corak mak suruh aku tentukan .. mak hanya ikut aje. Katanya aku pandai milih warna terang-terang ni hehe. Eh ye ke mak? Amboii mak ...terharu i is tau hehe.

Setiap satu ni ada sale 20%, lepas gedebak gedebuk semua total dalam RM300+.




Dah selesai cari langsir raya, kami pi makan kat Domino's. Tapi sorry la yek, gambo tak sompek nak amik pasal masing-masing dah kelaparan tak tahan bau keharuman pizza yang masih panas berasap! Yang ada hanya wajah-wajah yang sedang lapar sebelum pizza sampai hehe. Penat wooo jalan dalam shopping mall tu ....!

Alhamdulillah misi mencari langsir raya solosai! Aku tanya napa tak ajak abah je shopping ... nape nak tunggu aku balik. Mak cakap leceh bawak abah tu ... kalau masuk kedai takleh lama-lama, mula la kang dia membebel suruh cepat. Kita ni nak jugak kena belek-belek kain atau tanya orang ke kan. Pastu, abah mana tahan tempat shopping yang ramai orang ni ... pening kepala katanya! hehe.

Tu pasal mak lebih suka kuar shopping ngan aku hehe. Next time kita gi lagi ye mak! :)


You Might Also Like

5 pengomen comel

  1. wahh bestnya shopping :)

    gelato fruitty tu, sy tengok pun takut nak dekat..pasal dah boleh agak harganya huhu

    ReplyDelete
  2. Lya klau shopping suka pergi sndiri,blh pilih2

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM