ruangiklan
ruangiklan

Tuesday, March 03, 2015

SMART Library by SAMSUNG


Assalamualaikum!

Pernah tak aku habaq yang aku dah lama tak mai Perpustakaan Negara? Haaa dah habaq kan ... arini aku nak habaq lagi yang sepanjang aku tak mai sini, memang banyak yang dah berubah! Bukan takat tang register je tak pakai borang segala ... tapi ada pulak SMART Library ni ha! Menatang ape SMART Library ni? Ape ... library yang sedia ada tak cukup smart ka? hahaha.

Patience Hanim ... patience. Jangan kalut ngat! Citer one by one yek! hehe ^^





Rupa-rupanya dekat Lobby belakang tu ada satu section khas untuk SMART Library ni. Aku dapat tahu masa nak register ahli kat kaunter tu. Staff situ cakap, kat belakang pengawal tu ada SMART Library yang kanak-kanak boleh masuk. Memula aku blur jugak ... ingatkan boleh bawak kanak-kanak ke tempat buku orang dewasa ... rupa-rupanya tempat access internet! hehe.

SMART Library atau Perpustakaan Bestari ini ditaja oleh SAMSUNG. Well, melihatkan kepada gajet-gajet yang terdapat di sini clearly ianya dari SAMSUNG hehe. Nak tahu apa yang ada kat dalam SMART Library ni? Lek luuuuuuu ...! kiter register dulu ^^




Mudah je nak register, kasi masuk nama, emel dan IC .... dan siap! Nak guna gajet-gajet kat sini kena ada username dan password, so kena la register dulu yek.




Memula diaorg gi kat Tab dulu. Teruja kemain masing-masing mengadap Tab Samsung tu. Dah la orang tak berapa nak ada di situ hehe. Tapi access terhad ... kakak takleh masuk youtube! hahaha.




Pastu ada ni! Aku nak nyebut pun tak tahu apa namanya tapi yang macam flat screen ni touch screen tau! Pakai headfon pastu swap je kat screen ...perghh! Canggih ...canggih? Idok berapa ...takda suara weh! haha. Pastu nak keluar ke desktop pun payah! Last-last kakak dan adik fed up ... gi try yang lain pulak hahaha.




Ada pc, laptop dan tab! Pilihla mana satu ko nak guna. 




Kelihatan student (kebarangkalian) sedang menyiapkan tugasan hehe.




Yang ni yang dalam bilik punye. Budak-budak banyak masuk sini. Tak dapat dipastikan samada baby boleh masuk atau tidak. Tapi kalau dah boleh pegang pen tu kira boleh la masuk ehehe.




Dah puas godek-godek di luar, diaorg masuk ke dalam bilik ni plak. Dalam ni best sikit la, boleh gak la main game kat Tab tu. 




Itu jelah perkongsian aku dengan korang setakat ni hehe. Sememangnya aku memang tak tahu akan kewujudan SMART Library ni sehinggalah pada hari tu hehehe. So, kakak dan adik berlari-lari dalam tu teruja tengok macam-macam jenis gajet SAMSUNG kat situ. Hari Sabtu yang aku pergi tu memang tak ramai orang pun. So, memang 'panjang' la kaki masing-masing mengeksplorasi kat situ hehe.


5 comments:

  1. wah..bestnya..salah satu marketing samsung ni. hehehe

    http://adarain.com/

    ReplyDelete
  2. best nya..semua serba lengkap.kalau lengkap semua tapi tak bleh masuk youtube, suara takde,nampak nya kena di pertingkatkan lagi la benda2 macam ni..

    ReplyDelete
  3. Bestnyer sis..

    ReplyDelete
  4. Budak p tak nak balik gini.

    http://www.mysupervitamins.com

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.