Pembukaan 1st London Street Family Park by The Parenthood @ Sunway Putra Mall!

Monday, November 30, 2015


Assalamualaikum!




Sejak ia dinaik taraf semula, Sunway Putra Mall telah melalui banyak perubahan dan ternyata perubahan ini berjaya menarik pengunjung terutamanya di tengah-tengah Kuala Lumpur untuk berkunjung ke sini. Terbaru, The Parenthood menampilkan sesuatu yang istimewa untuk seisi keluarga iaitu 1st London Street Family Park yang mesti dikunjungi terutama ibubapa dan anak-anak yang ingin merasai keseronokan bermain dan membeli-belah di bawah satu bumbung!

The Parenthood yang terletak di Tingkat 2, Sunway Putra Mall bukan saja memberikan lebih dari sekadar kepuasan bermain untuk anak-anak terutama musim cuti sekolah ni, malah ibubapa juga boleh menikmati perkhidmatan dan kemudahan yang disediakan di sana serta boleh membeli barang keperluan bayi dan kanak-kanak pada harga diskaun yang ditawarkan!

Ada 4 aspek utama yang menjadi keutamaan untuk keselesaan seisi keluarga :

(1) Relaxation & Leisure – Family fitness room which offers WiO Express's Power Plate and other fitness props for parents and the kids. A Beauty Secret Studio that provides hair care products and services, facial, massage, pedicure and manicure etc. for both parents and kids

(2) Educational & play – Activities engaging parents and kids together e.g. workshops, enrichment activities, playground etc.

(3) Dining - Cafe that serves healthy food

(4) Shopping – A mini mall concept comprising more than 33 retailers offering products and services for mothers and babies, toddlers, and kids under one roof. Retailers include brands like Pigeon, Grolier, Faber Castell, Hasbro etc. Look out for special discounts and bargains from time to time.

(5) Others – Other service include “Drop & Shop” for toddlers/kids of 4 years and above, birthday parties and many more. 




Happy Birthday ibuuuuuuuuu! Alhamdulillah syukur dengan kehadiran dua orang permata hati ibu yang 'panjang akal' ni hehe. Memang nak jadi rezeki kakak dan adik bila ibu dapat jemputan dari The Parenthood pada hari ulangtahun ibu untuk Blogger Conference sempena pembukaan 1st London Street Family Park, taman permainan dalam bangunan yang menawarkan segalanya untuk ibubapa dan anak-anak!



Pendaftaran untuk mommybloggers
Ibu dok sibuk kobek kad blogger dalam beg hehehe ...

Nak datang sini dengan pengangkutan awam cukup mudah, kami datang naik LRT dari Dato' Keramat ke PWTC. Tak perlu risau jalan jem atau nak bayar tiket parkir hehe. Lagipun kakak dan adik dah biasa nak pengangkutan awam, so memang senang nak bawa diaorang berjalan.

Setel mendaftar, kami masuk ke dalam dan di kaunter ni kami dipakaikan tag khas yang lengkap dengan kod bar istimewa untuk tujuan keselamatan ibubapa dan kanak-kanak. Kat sini aspek keselamatan memang dititikberatkan ye, setiap kali kanak-kanak nak keluar masuk tempat permainan "My Kingdom playground by The Parenthood", tag mereka akan discan terlebih dahulu dan akan direkodkan dalam sistem sebelum dibenarkan keluar dari tempat tu.




Nak masuk dalam "My Kingdom playground by The Parenthood" kena buka kasut dan pakai stokin ye. So, sebelum datang sini korang dinasihatkan bawa stokin sendiri atau boleh je beli di kaunter dengan harga RM7 sepasang. Almari khas juga disediakan untuk korang simpan kasut.




Yeayy! dah pakai tag, jom masuk dalam mainnnn!

Kalau korang tengok kat Instagram dan FB aku, ada banyak gambar menarik yang aku kongsikan terutama tempat permainan ala istana ni atau dikenali sebagai "My Kingdom playground by The Parenthood". Ada 3 bahagian utama dalam My Kingdom ni dan sesuai untuk kanak-kanak berusia seawal bayi hingga 12 tahun. Yang pasti ruangnya besar dan luas serta ada pelbagai permainan yang best untuk dimain!



Taman permainan dalam bangunan ini dibina bukan sahaja memberikan keseronokan kanak-kanak bermain, tetapi turut mempunyai ciri-ciri keselamatan demi memastikan kelancaran anak-anak menerokai dan mencuba semua jenis permainan di sini.



Flying Fox





Wall Climbing


Mereka juga sediakan sudut untuk melukis!








Untuk peminat permainan video, 2 unit X-Box 360 disediakan di satu ruang yang santai dan naka-anak korang boleh layan sampai 'lebam' hehe


Sudut membaca







Sesuai dengan konsepnya yang mesra keluarga, The Parenthood turut menyediakan party room untuk majlis sambutan hari lahir si kecil dengan ruang yang selesa dan boleh memuatkan sehingga 40 orang kanak-kanak. Bukan tu saja, party room ni terletak bersebelahan je dengan My kingdom so kanak-kanak boleh sambung main kat bilik sebelah dan makan di sini hehe.

So sementara kakak dan adik berseronok sakan dalam My Kingdom tu, aku dan mommybloggers yang lain dijemput ke blogger conference untuk mengetahui lebih lagi tentang apa yang menarik di sini!



CEO The Parenthood

Majlis dimulakan dengan ucapan aluan oleh En. Leroy Lee, CEO The Parenthood yang menerangkan lebih lanjut tentang indoor park serta aktiviti dan lebih 30 peruncit yang terdapat di sini yang menawarkan barangan menarik dari pakaian dan kelengkapan bayi sehingga ke perkhidmatan mini gim dan bilik urut untuk kaum ibu!



Antara mommyblogger yang hadir di Blogger Conference
Boleh nampak kiter tak? belakang tiang tu je ... hahaha!




 




Sementara anak-anak bergembira bermain di dalam My Kingdom, ibubapa boleh menikmati secawan kopi dan makanan seperti pastri di Lillipilli Cafe ni. Depan cafe ni juga ada CCTV untuk membolehkan ibubapa monitor anak-anak yang sedang bermain di dalam. Tak perlu nak berlari tengok anak sekejap sekejap kan. Duduk relaks bersama suami sambil minum gitu ... ahaksss!



CCTV mengadap Lillipilli Cafe untuk ibubapa monitor pergerakan anak dalam My Kingdom








Sewaktu media tour, aku tertarik dengan booth 'Paint by Numbers' ni. Sememangnya aku tak berapa mahir nak melukis mahupun mewarna, tapi bila tengok staf di situ buat demo bagaimana nak hasilkan masterpiece yang cantik macam gambar monalisa kat sebelah tu, aku jadi teruja nak cuba! 

Memang mudah, hanya warnakan saja ikut nombor yang disediakan. Untuk beginner macam aku ni pun boleh hasilkan lukisan yang 'hidup' dan menarik tau! Set 'Paint by Numbers' ni dijual dari set kecil hingga la yang besar. Bagus ni untuk melatih anak-anak jadi penyabar dan yang penting fokus!






Bilik urut


Mini gim untuk ibubapa yang aktif!


A Beauty Secret adalah salon kecantikan untuk kanak-kanak dan ibubapa. Comel je budak tu duduk dalam kereta sambil rambutnya dipotong kan hehe. 




Selain itu, The Parenthood turut mempunyai kemudahan lain seperti Baby Room yang lengkap bilik menyusu dan menukar lampin serta akan ada staf dari Pigeon yang akan beri khidmat nasihat tentang penyusuan ibu yang betul secara percuma!





Tetiba berada di tengah-tengah jalan di London, so teruja lain macam sikit! hahaha ....


Birthday mommy seronok sangat berpayung kan hehehe :p




Sebelum balik, kakak sempat mengasah bakat mewarna dia dia booth Faber Castle ni. Happy sangat bila dapat try watercolor pencil tu, dan bila ibu dapat tahu diaorang ada bagi diskaun pada hari tu, ibu belikan satu set setiap seorang sebagai hadiah .... amacam, baik tak ibu? ekekeke :D





Bagi korang yang mencari keselesaan dan keseronokan untuk anak-anak bermain, aku cadangkan korang datang ke 1st London Street Family Park ni sempena cuti sekolah. Bawa anak-anak dan biarkan mereka belajar dan bermain serta ibubapa juga boleh membeli-belah dan menikmati kemudahan yang ada di sini .... semuanya di bawah satu bumbung!




Ni harga untuk masuk ke My Kingdom tu ye. Kalau korang sekadar nak datang membeli-belah di mana-mana kedai dalam The Parenthood tu tak perlu bayar.


The Parenthood akan mula dibuka kepada orang awam pada 5 Disember 2015



First London Street Family Park 
Sunway Putra Mall
Level 2, No. 100, Jalan Putra, 
50350 Kuala Lumpur.
Waktu Perniagaan : 10:00am – 10:00pm (Isnin-Ahad)



The Parenthood’s Facebook: The Parenthood
The Parenthood’s website: theparenthood.com.my 
The Facebook page of My Kingdom : My Kingdom


You Might Also Like

6 pengomen comel

  1. Seronok kan kak... Jenuh ajak anak Ballik, Klu xde tetamu kat rumah... Lama dah sambung main. Ihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe, jenuh panggil diaorang suh balik akhirnya extent sejam lagi kat situ hehehe :D

      Delete
  2. Meriahnya entry, best betul tengok anak-anak hanim bermain berlari dalam My Kingdom, mak mak blogger pula sakan sopink kt luar, perghhhhh jom repeat lagi jom

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ju, anak-anak anim kalau bab main memang happening sangat .... tapi sebab dah pandai jaga diri masing-masing so takda masalah ... lepaskan je diaorang hehe.

      Delete
  3. best sangatttt..mak pun suka dalam tu hahahahaha..abg long smpai berpeluh2 main..mmg seronok!

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM